Еми обесих я днес!От събота до днес киснА в саламура и са виси!
Чудя се да го овися на балкона ама ме притеснява че следващите дни ще е топло и тръгват едни мухи........Тва ми е терасата на балкона на кухнята,ама си е направена с ПВЦ и си е кат стая.Малко по хладно е от апартамента де, ама в никакъв случай не е студено като на нормален балкон.
Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!
Колеги, помагайте, че нямам време да чета темата сега ...
Оня ден във вторник вечер почти към полунощ сложих месата (свинско и телешко) в морска сол, тази вечер към полунощ ще станат 48 часа.
Мисля обаче да я извадя след малко от солта (ще са стояли в сол някъде към 40-42 часа) и да я сложа да се изкисва - въпроса е колко време да се изкисва? Ще сменям водата периодично, да не я оставям на течаща чак ...
Мисля да я изкисвам към 3-4 часа, дали ще е добре?
Това ми е най-големия проблем, осоляването, все не я уцелвам, обикновено се презастраховам и става солена ...
Хем тази година бях решил да я правя в саламура с цел да не стане много солена, ама нямах време отново и затова директно в сол ...
...Това ми е най-големия проблем, осоляването, все не я уцелвам, обикновено се презастраховам и става солена ...
Хем тази година бях решил да я правя в саламура с цел да не стане много солена, ама нямах време отново и затова директно в сол ...
Рецептата на kozeboy с киснене във вода със 150 г сол на литър е идеална откъм соленост. Количеството саламура е колкото да покрие месата. А времето за киснене пак е 48 часа, но пропускаш обезсоляването.
Рецептата на kozeboy с киснене във вода със 150 г сол на литър е идеална откъм соленост. Количеството саламура е колкото да покрие месата. А времето за киснене пак е 48 часа, но пропускаш обезсоляването.
Съгласен, следващия път ще направя всичко възможно да опитам в саламура
Само първия път като правих, преди 3-4 години, го бях уцелил точно на соленост, и тогава всичко беше 1:гьотере ... Пак така директно в морска сол.
Просто сега забравих предварително да прочета темата и да си извадя изпитано съотношение на вода/сол, или сол/време ...
Снощи ги обезсолих, киснаха във вода някъде към 5 часа, като няколко пъти я сменях водата, сложих ги да се оцедят на един прът, направо с канап, сега ще ги сложа да се притиснат малко в ППМ
Сега като ги близна мръвките, почти не се усеща сол сякаш, ама те като изсъхнат би трябвало да им дойде соленост, дано съм ги уцелил ...
Коце, на село вчера и днес са напълнили три пръта с луканки и суджуци с оная Зелмер месомелачката, дето я дискутирахме в другата тема - не става много бързо, ама не въртиш на ръка поне
.........
Обаче се запалих и по суджуците и сега е баси мамата в мазето!
.... i love this game.
Д`ет се вика, .... лоша мръвка н`ема.
Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.". Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Свинско + телешко, не ги снимах отстрани да се види как станаха формовани като вафлички след притискането с ППМ
Тази година се случи, че ги направих малко по-тънки от обикновено (без да искам разбира се), дано изсъхнат по-бързичко да видим как са на сол ...
Да питам - някой пробвал ли е да прави пастърма само със зелени подправки (чубрица, и месото преди това обмазано с чесън) но от телешко месо? Тия в дясно на снимката са такива, но със свинско, с телешко щях да пробвам едно, ама май забравих ...
Свинско + телешко, не ги снимах отстрани да се види как станаха формовани като вафлички след притискането с ППМ
Тази година се случи, че ги направих малко по-тънки от обикновено (без да искам разбира се), дано изсъхнат по-бързичко да видим как са на сол ...
Да питам - някой пробвал ли е да прави пастърма само със зелени подправки (чубрица, и месото преди това обмазано с чесън) но от телешко месо? Тия в дясно на снимката са такива, но със свинско, с телешко щях да пробвам едно, ама май забравих ...
След малко точно това мисля да направя.Ще жертвам две парчета и ще ги овалям в зелено...Резултат-след 12-14 дни и ще докладвам.
Аз съм пробвал само със зелени - ще останеш очарован - едра чубрица, сол, пипер, чимен и си ексстра. Ще видиш и разлика в цвета и сушенето на месото. Чесъна го мешам с червен пипер.
Квот беше беше, кака се ожени
[ATTACH=CONFIG]764159[/ATTACH]
ами кака ти голям чеиз е взела;-)))))))))))))))))))))евала напълни ми душата.
За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Коментар