Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Домашна пастърма

Хвърли го към Сточна гара.
    Кия Спортидж 2000тди
    Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Еми обесих я днес!От събота до днес киснА в саламура и са виси!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0105.jpg
Прегледи:1
Размер:46.5 КБ
ID:5629536

Чудя се да го овися на балкона ама ме притеснява че следващите дни ще е топло и тръгват едни мухи........Тва ми е терасата на балкона на кухнята,ама си е направена с ПВЦ и си е кат стая.Малко по хладно е от апартамента де, ама в никакъв случай не е студено като на нормален балкон.
      Последно редактирано от traun; 17-12-14, 17:09.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
      0888854582
      Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
      Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Колеги, помагайте, че нямам време да чета темата сега ...
        Оня ден във вторник вечер почти към полунощ сложих месата (свинско и телешко) в морска сол, тази вечер към полунощ ще станат 48 часа.
        Мисля обаче да я извадя след малко от солта (ще са стояли в сол някъде към 40-42 часа) и да я сложа да се изкисва - въпроса е колко време да се изкисва? Ще сменям водата периодично, да не я оставям на течаща чак ...
        Мисля да я изкисвам към 3-4 часа, дали ще е добре?
        Това ми е най-големия проблем, осоляването, все не я уцелвам, обикновено се презастраховам и става солена ...
        Хем тази година бях решил да я правя в саламура с цел да не стане много солена, ама нямах време отново и затова директно в сол ...
        Последно редактирано от HD; 18-12-14, 17:58.
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
          ...Това ми е най-големия проблем, осоляването, все не я уцелвам, обикновено се презастраховам и става солена ...
          Хем тази година бях решил да я правя в саламура с цел да не стане много солена, ама нямах време отново и затова директно в сол ...
          Рецептата на kozeboy с киснене във вода със 150 г сол на литър е идеална откъм соленост. Количеството саламура е колкото да покрие месата. А времето за киснене пак е 48 часа, но пропускаш обезсоляването.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
            Рецептата на kozeboy с киснене във вода със 150 г сол на литър е идеална откъм соленост. Количеството саламура е колкото да покрие месата. А времето за киснене пак е 48 часа, но пропускаш обезсоляването.
            Съгласен, следващия път ще направя всичко възможно да опитам в саламура
            Само първия път като правих, преди 3-4 години, го бях уцелил точно на соленост, и тогава всичко беше 1:гьотере ... Пак така директно в морска сол.
            Просто сега забравих предварително да прочета темата и да си извадя изпитано съотношение на вода/сол, или сол/време ...
            Hristo Draganov

Коментар

Аз слагам последно 170 гр морска сол на литър вода. За 2 кила месо - 2 литра саламура.
              Обаче се запалих и по суджуците и сега е баси мамата в мазето!
              0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Чакам те аз да пуснеш темаза луканки, суджуци и бабек, ама нещо се скатаваш.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                  Чакам те аз да пуснеш темаза луканки, суджуци и бабек, ама нещо се скатаваш.
                  Добре де, утре ще снимам мазето.
                  0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Снощи ги обезсолих, киснаха във вода някъде към 5 часа, като няколко пъти я сменях водата, сложих ги да се оцедят на един прът, направо с канап, сега ще ги сложа да се притиснат малко в ППМ
                    Сега като ги близна мръвките, почти не се усеща сол сякаш, ама те като изсъхнат би трябвало да им дойде соленост, дано съм ги уцелил ...

Коце, на село вчера и днес са напълнили три пръта с луканки и суджуци с оная Зелмер месомелачката, дето я дискутирахме в другата тема - не става много бързо, ама не въртиш на ръка поне
                    Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                      .........
                      Обаче се запалих и по суджуците и сега е баси мамата в мазето!
                      .... i love this game.
                      Д`ет се вика, .... лоша мръвка н`ема.

Име:101.jpg
Размер:204.3 КБ
ID:5629943
                      Land Rover Discovery:
                      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Малко лакомства. Този път ги направих кънтри стайл!

Име:Photo0250.jpg
Размер:137.6 КБ
ID:5630054

Име:Photo0252.jpg
Размер:114.9 КБ
ID:5630055

Име:Photo0253.jpg
Размер:129.2 КБ
ID:5630056

Име:Photo0254.jpg
Размер:97.4 КБ
ID:5630057

Име:Photo0255.jpg
Размер:121.3 КБ
ID:5630058
                        0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Квот беше беше, кака се ожени

Име:IMG_1288.jpg
Размер:179.4 КБ
ID:5630366

Свинско + телешко, не ги снимах отстрани да се види как станаха формовани като вафлички след притискането с ППМ
                          Тази година се случи, че ги направих малко по-тънки от обикновено (без да искам разбира се), дано изсъхнат по-бързичко да видим как са на сол ...

Да питам - някой пробвал ли е да прави пастърма само със зелени подправки (чубрица, и месото преди това обмазано с чесън) но от телешко месо? Тия в дясно на снимката са такива, но със свинско, с телешко щях да пробвам едно, ама май забравих ...
                          Hristo Draganov

Коментар

Свинско + телешко, не ги снимах отстрани да се види как станаха формовани като вафлички след притискането с ППМ
                            Тази година се случи, че ги направих малко по-тънки от обикновено (без да искам разбира се), дано изсъхнат по-бързичко да видим как са на сол ...

Да питам - някой пробвал ли е да прави пастърма само със зелени подправки (чубрица, и месото преди това обмазано с чесън) но от телешко месо? Тия в дясно на снимката са такива, но със свинско, с телешко щях да пробвам едно, ама май забравих ...
                            След малко точно това мисля да направя.Ще жертвам две парчета и ще ги овалям в зелено...Резултат-след 12-14 дни и ще докладвам.
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Аз съм пробвал само със зелени - ще останеш очарован - едра чубрица, сол, пипер, чимен и си ексстра. Ще видиш и разлика в цвета и сушенето на месото. Чесъна го мешам с червен пипер.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]764159[/ATTACH]

ами кака ти голям чеиз е взела;-)))))))))))))))))))))евала напълни ми душата.
                                За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X