Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сложихте ли зелето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Сложихте ли зелето?

Резултатът с помпичката е отличен. Стоя постоянно включена около 2 седмици и после я спрях. Преди малко го пробвах - нужно му е още една идея време и е готово. Не съм претаквал нито веднъж .
    Въпреки че е анаеробна ферментацията ако не се претака редовно ми се е случвало да става "сополива" чорбата.
    За мен това е добър мързелив начин.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Ако ти стане "сополива" чорбата не е защото не си го претаквал!
      davc бъркаш, солта не консервира!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kimba1 Преглед на мнение
        ...davc бъркаш, солта не консервира!!!
        Защо така мислиш? Солта, всъщност е най-употребявания консервант в историята на човечеството изобщо. Действието и се дължи на факта, че е много силно хигроскопична от една страна и обстоятелството, че водата е единствената и изключителна жизнена среда за земните организми. Буквално изсмуквайки водата от разните "дребни живинки" - ги умъртвява.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Млечнокиселата ферментация не се нуждае за протичането си от натриев хлорид, второ - не се инуждае от кислород, трето - за да протече правилна ферментация, зелето трябва да се покрие с 15- 20 см. зелева чорба. Ако слагате 4 процентов разтвор на сол , не забравяйте че имате кръвоносна система ,тя е само Ваша!

Коментар

Аз ли откривам сезона? Сложих го днес, заедно с няколко глави червено цвекло.
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

• Re: Сложихте ли зелето?

Ааа Виве не си, Жули прави сърми в момента . Тези дни ще сложим още едно бидонче.

Коментар

Аз не съм му голям фен и го правя през година. Каквото остане на пролет слагам в буркани и в мазето. Правих миналата година така, че тази ще прескоча.
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Тая вечер го взех, утре или в други ден ще го сложа.От миналата година освен вариациите с дюли, ябълки и лимони, които спрях, слагам царевица, хрян, червена зелка и една обелена глава кромид лук.Казаха ми че лука обирал разни неприятни странични миризми и вкусове при евентуално не съвсем правилно протичане на процеса.Зелето ми беше хубаво, сока също и не се усещаше вкус и дъх на кромид лук.Освен, че го бях пресолил.Този път съм решил да опитам и с добавянето на кило захар, дано да се получи.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    ...Този път съм решил да опитам и с добавянето на кило захар, дано да се получи.
                    Те това го чувам за сефте.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Чети назад в темата, някой беше споменал че слага 2 кила сол и 2 кила захар и му се получавало.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Е захарта пък за какво е ? Да не правите алкохолна ферментация Да се получава 2 в едно, мезето и алкохола на едно място.

Коментар

Аз слагам 2 ябалки циганки,2 дюли,1 глава червено цвекло,1 кочан царевица и хрян.Става страхотно.
                          SUZUKI VITARA V6
                          HONDA CBR 919RR
                          MERCEDES ML
                          MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
                            Аз слагам 2 ябалки циганки,2 дюли,1 глава червено цвекло,1 кочан царевица и хрян.Става страхотно.
                            Слагам същите съставки само, че пробивам на всяка зелка кочаня слагам сол и затапвам с морков. Слагам и между зелките моркови и те така.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                              Е захарта пък за какво е ? Да не правите алкохолна ферментация Да се получава 2 в едно, мезето и алкохола на едно място.
                              Да ти кажа захар не сложих.Нито пък дюли, круши, ябълки, лук, хрян или картофи.Само един разполовен лимон.И ми се получи.
                              Обаче не мога да разбера защо отгоре хваща от онова бялото, сага ли му се казва, не зная.Хем го претаках съвсем редовно.
                              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                Да ти кажа захар не сложих.Нито пък дюли, круши, ябълки, лук, хрян или картофи.Само един разполовен лимон.И ми се получи.
                                Обаче не мога да разбера защо отгоре хваща от онова бялото, сага ли му се казва, не зная.Хем го претаках съвсем редовно.
                                Точно заради него го правя в чувал и бялото го няма.
                                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X