Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сложихте ли зелето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сложихте ли зелето?

Нищо не казват за ракийката към киселото зеле
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Нищо не казват за ракийката към киселото зеле
      Море, ти им чети вестниците на тия , и се надай, да си здрав

Коле, тур му една туршийка, една ракийка, една пу%%а майна на новнаранисто-вестникарите - и с бодра псувня - за вярата в утрешния ден, е вчерашните управници - да посрещнем бъдещия вдругиден - утре може да няма де..

Коментар

Вени, приятелю, така като гледам май вече си опитал от допълнението към зеленцето

Айде в бара, че да не спамим хубава темичка.
        Последно редактирано от Кольо; 08-01-12, 20:45.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Жени, приятелю, така като гледам май вече си опитал от допълнението към зеленцето

Айде в бара, че да не спамим хубава темичка.
          Лелей, като гледам какво съм написал - ама не е от допълнението към зелето - още го чакам - пиша от на щерката лаптопа, и няма една буква, дето да си е на мястото..
          Спирам, че създавам лошо впечатление...

ама и ти, Коле, с това Жени.... ще си дължим по едно пиене, май

Коментар

Поправих се вече.

Мани, мани...

Коментар

Бях споделил, че зелето тази година е по нова технология-в чувал/найлонов/. Стана невероятно, но май взе да става по-кисело от колкото на мен ми харесва, за което искам съвет от по знаещите-какво да го правя?
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Ооо, това са нанотехнологии - брюкселски - за брюкселско зеле...
                Евродепутатски ми звучиш, брат..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Ооо, това са нанотехнологии - брюкселски - за брюкселско зеле...
                  Евродепутатски ми звучиш, брат..
                  Бъзикай се, бъзикай, ама слагаш и отваряш след 40дни, мързелива работа.
                  Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                  Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Моето също взе да става кисело и затова го опуших със запалена сяра,но то е в бидон,а при твоя вариант с чувала не знам как да стане освен с някой химикал.На мен лично консервантите от този тип не ми харесват.
                    Опушването го правя по следния начин.В една консервена кутия от риба/копърка или подобна на нея/поставям две супени лъжици сяра/от аптеката/ и я запалвам.Щом се разгори достатъчно добре я поставям в бидона/тя си плава/и го покривам,но гледам покривалота да е на разстояние от пламъка за да не се запали и така докато сярата изгори или угасне.Този метод го практикуваме в нашето семейство от доста години и винаги е давал добри резултати. По този начин се опушват и бъчвите за вино.

Коментар

• От: Сложихте ли зелето?

"Дойде Му времето",на Зелето.
                      Да съживя, тази хубава тема започната от бачо Симеон.
                      Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                      ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

каква сол слагате в зелето ,наще винаги слагаха не иодирана такава ,но тук не мога да намеря такава

Коментар

При нашето "тук"в Айтос,а се надявам и в Бургас все още се предлага едра сол йодирана на "Черноморски солници "АД-Бургас.Дали търговеца се е запасил за много години напред,но всяка есен се предлага в магазин на Кооп.Пазар.Малко е мръсна,и трябва предварително да се промие,но зелето си става.
                          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

А, какво мислите за пресичането на ферментацията с лимони?
                            LZ1HKW
                            Реглаж на преден и заден мост
                            My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Преточването според мен има и други функции, не само просто движение на течността. Основната е вкарването на повече кислород, респективно подобряване средата на млечно киселите бактерии, които всъщност правят киселото зеле кисело... Защото да не забравяме, там работят и гъбички, балансът между културите е много важен.

Въобще качественото кисело зеле, изисква някои важни правила. Никога не се прави с чешмяна вода, тя съдържа хлор, който е отрова за бактериите на които разчитаме да свършат работа. Най-добре е още при слагането на зелето във водата да се добави чиста бактериална култура, можете да си я купите под формата на подкваса за кисело мляко, само внимавайте да е истинска, най-добре на LB-Bulgaricum. Задължително над зелето трябва да има поне 5-10 сантиметра течност, за количеството на солта много е изписано, но диапазона е 200 - 400 грама на литър, аз лично предпочитам долната граница, но всичко трябва да е перфектно за да стане с толкова малко сол. При всяко преточване, задължително с малка цедка премахвайте малките парчета дето плуват отгоре. Не добавяйте нищо към зелето при слагането, изчакайте две седмици, чак тогава можете да добавите царевица, при окончателното втасване, е най-добре тогава да добавите хрян + лимон но не от магазина...
                              Венци, това не е ли много сол за 1л. вода
                              LZ1HKW
                              Реглаж на преден и заден мост
                              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Влади, както винаги внимателен си в детайлите..., разбира се, че съм сбъркал и то точно с една нула... 20-40 грама на литър... Аз конкретно и напоследък съм точно на 20грама на литър, идеално е... Но ако се претака редовно...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X