Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Марто, знам го номера с тръбата на парното (така де с ограничаването), но все още не очаквам, че ще се стигне до там.
    Благодаря ти, че си направи труда да пишеш по въпроса!
    Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Макс, не съм го писал, краде от ръката на детето - кремвирш, сандвич, вафла...

Коментар

То стигне ли се до там, или кучешко училище или гешенк.
        А, за от ръката на детето и зъбене щеше да отнесе един мариз и то здрав.
        С моя имах случай на 8 месеца - омете пържолите от скарата на терасата и го намери жена ми да дояжда суровите, последва шут и почна да куца, като тръгнах към него излетя в другата стая без грам накуцване артиста.После стоя седнал до мивката един час със сурова пържола на муцуната прилежно загънат, след което го накарах да я изяде.Това беше с пипането от където и да било освен от неговите панички или ние ако не му дадем нещо - никога не вземаше сам.
        Последно редактирано от maxxx; 24-03-13, 20:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Гриша Преглед на мнение
          Марто, знам го номера с тръбата на парното (така де с ограничаването), но все още не очаквам, че ще се стигне до там.
          Благодаря ти, че си направи труда да пишеш по въпроса!
          Явно не си съгласен с метода, но ще си направя и аз труда да ти пиша!
          Направо си закъснял, та вземи да наваксаш. Провокирай го и раздай малко правосъдие. После пак го пробвай. Аз бих повтарял, докато се стигне до номера с "влажно вперен поглед" в закуската на детето.
          Ако някой "батко" утре вземе парите за закуска на хлапето ти- ще се вбесиш нали? Защо пък да прощаваш на малкия "терорист"? Защото е много готин наистина, но ... .
          От теб зависи развитието и ти си решаваш. Тук просто си пишем кой- как би действал в подобна ситуация.

Коментар

Точно така, с провокации успях да го отуча да пипа играчките, но с храната движеща се пред очите му в ръката на дете не става. Трепери целия и очите му все там, нищо че до преди секунда самият той е ял и не е гладен изобщо. Сякаш на проклетия го гони келешът му с келеш.
            Последно редактирано от Гриша; 24-03-13, 20:23. Причина: едно "т"

Коментар

Няма такова убий Боже - вкарвай го в пътя с един шамар през муцуната точно когато посяга, ако се озъби да се сърди на себе си, после пак докато на командата "НЕ" не извърне поглед от всичко, което не му е в паницата, против съм клетки и тръби - стигне ли се до там, махай го.

Коментар

Няма да се стигне до там, ако трябва и със зъби ще го ръфам само и само да е моята...

Коментар

Желая ти успех и много инат, щото тоя пикльо го има в изобилие и му гледаш задния номер в момента.

Коментар

Няма да се стигне до там, ако трябва и със зъби ще го ръфам само и само да е моята...
                    Трябвало е доста по-рано да му стъпиш на врата. Защо си чакал до сега? Колкото по-рано толкова по добре. Ограничавай го смело нищо няма да му стане а гладът е добър съветник, въпреки че ограничаването повече ще го дразни щом е с "две сърца". И никакво поддаване на жлостиви молби от жена и деца. А, и не го удряй с чехъл че ще започне и на него да му отмъщава като на вестника.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      В интерес на истината Марто е силно прав за двете системи на обучение. И крайните резултати са си такива. Когато говорим за доминация изобщо не става въпрос за физически тормоз на животното камоли за електрошокови палки и други издевателства. ...
                      Без никакви претенции за големи познания и практически опит, но теорията нещо ми издиша.

... Има две доказани системи за обучение в света - "германската" и "английската". Първата допуска физическото доминиране на кучето и се използва основно за дресировката на служебни (работни) животни! При нея кучето признава за "алфа" само един човек (не означава, че не приема другите членове от семейството ви), а всеки останал е приеман за вътрешен конкурент или враг! Такова куче се доказва през целия си живот, защото инстинктите му са непокътнати и благодарение на тях то става перфектния пазач на имота ви или личен бодигард на семейството ви (особено на децата - вроден инстинкт е глутницата да се грижи за потомството на "алфа-та").
                      Да речем, че куче, което признава само един човек, "а всеки останал е приеман за вътрешен конкурент или враг", е ОК за служебно куче или ако си на егрека с овцете и наоколо няма (почти) никакви други хора. Ама темата не е за служебни кучета, а за домашен любимец. Та, в тази светлина, дали ще искаш да имаш в къщи куче, което признава само тебе, останалите членове от семейството приема като "вътрешни конкуренти", а комшиите и всички останали вероятно отиват в графата "врагове"? Да речем, че като ти си там, нещата ще са ОК. Какво става обаче, ако се наложи т.нар. "алфа" да отсъства известно време. Как "вътрешните конкуренти" на кучето ще го накарат да направи нещо, което не му е по кефа?!? Как ще го спрат да не започне да атакува "враговете"?!?

Аз изобщо не съм сигурен, че искам да имам куче, което ще разглежда всички, извън един тесен кръг, като врагове. Не и при положение, че живея сред други хора и при всяко извеждане на кучето (няколко пъти на ден) има голяма вероятност то да се разминава по стълбите "на една боя" с "врагове" (съседите); ще се движи по улици, където е пълно с "врагове" (непознати хора и други кучета) и ще отиде в парка, където също бъка от "вражески елементи".
                      Дали точно за такива кучета не чувам приказки от рода на "А бе имаше тук едно (следва името на някоя по-едра порода), ама го разхождат само вечер или другаде, когато/където няма други кучета"?!?

Освен това, като чета горното, възниква следният въпрос: След като "такова куче се доказва през целия си живот" значи би трябвало да очакваме, че в дадени моменти то би трябвало да се опита да претендира за прословутата "алфа"-позиция, нали така?
                      При положение, че в системата се набляга на "физическото доминиране", ми е силно интересно как, аджеба, се доминира физически, примерно, едно 60-кг кане корсо, което вече е на възраст, когато си е усетило силата?!? И, ако приемем, че един здрав прав мъж все пак някак би успял да се справи, то какво прави една жена или дете, което ще трябва в отсъствие на мъжа да се оправя с куча?!?

Що се отнася до мантрите за глутницата и произтичащите от нея, то имам доста сериозни съмнения, но не мисля, че точно тази тема е мястото.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Да си кажа и аз, без да претендирам за експертно мнение Според мен съветите, които ти дадоха, няма да доведат до удовлетворителен резултат. Дори и да схване причинно-следствената връзка "кражба на храна - бой, връзване, глад", кучето ще спре да го прави само в твое присъствие, защото подозирам, че детето няма да успее да приложи тия мерки само. Най-ефикасно според мен е да се научи да яде по команда, независимо кой член от семейството му сервира и я подава, като и всеки от семейството да може да му вземе паничката докато се храни. Това е едно от първите неща, на които уча кучетата си и засечка не е имало никога. Така песа си научава мястото в йерархията, защото инстинкта за оцеляване му е основно свързан с храната и ако се научи, че трябва да чака позволение ще означава, че е признал лидерството на другия. Малко си позакъснял обаче, ама не е невъзможно да се научи дори териер (не харесвам териери - тъпички са ми, ще прощаваш ...)
                        Последно редактирано от kuzdov; 25-03-13, 09:52.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Чавдаре явно не си се занимавал с куче. По принцип кучето признава един доминиращ "алфа" и на него се подчинява. Природа. Добре обученото куче приема семейството без проблем а пък дете/деца, особено ако е расло в семейство с деца боготвори. Пак природа. И не 60 а 80 кг. куче го е водила дъщеря ми когато беше 6 годишна и то даже не смееше да изпъне повода да не би да падне детето. Добре обученото напада по команда или му влезеш в охраняваната територия. Пак ще дам примери от личен опит, малко досадно но показателно. Преди Санбернара имах източно европеец. Имам хотел и понеже никога не съм го връзвал си се разхождаше из двора и той си беше негова територия. Да де ама там влизат и съвсем чужди хора и инстинкта на пазач заработва моментално. Той си реши проблемът сам, като хора които са въведени от някой от нас, демек настанени, не им обръщаше внимание. Да де ама в най-мутренските години когато коли се крадяха на поразия от хотелите около нас нямахме открадната кола от двора. Другият пример. В един празен двор наблизо се бяха завъдили помияри и имаше един който нападаше жени с пазарски чанти явно да си набави храна. Бяха се научили жените като видят зор да го викат по име. Излиташе и давеше помияра. Не го уби, явно играта му харесваше. Излизаше и се разхождаше по улицата и в градинката пред нас където си играеха децата и майките бяха спокойни когато той е наоколо. Е непоносимоста към чернокраките не можах да му я изкореня пък май и не съм работил в тази насока. Обучаван беше точно по немската система въпреки че преди това в школата ни караха да четем и признаваме само руската но такива бяха времената. А за постоянното и неспирно доказване пак грешиш, един път докажеш ли се че ти си водача то постоянно доказва какво може да направи за теб. Като цяло е трудно да гледаш каквото и да е животно но пък е интересно.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            ...
                            Хубав е съветът ти, но ако се приложи от самото начало, след взимането на кучето в къщи. Живот и здраве следващото ми куче ще го науча и аз така. Сега обаче, когато песът е на 9 месеца не бих изпратил децата си да му вземат паничката с яденето. Още повече, че той пръв е започнал да си взима храната от тях!

Коментар

Така е, вече ще е трудно. Когато е кутре на 3-4 месеца се научава буквално за дни. Първоначално всеки като го храни му подава команда "Седни" и му сипва храната. При опит да и се нахвърли следва плясване по муцуната и пак команда. След като храната е оставена, а кучето седи пред нея, хранещия се отдръпва на няколко метра и подава команда "Яж" (или каквато дума му е по сърце, все тая. Важното е да е една и съща от всички). По някое време пак се подава команда "Седни" и паничката се отнема за малко. Като свикне с тая процедура може преди "Яж" дори да излезете от стаята и тайно наблюдавайте. При опит за хитруване пак следва пляскане и принуждаване да стои седнало и да чака пред храната. Усвои ли това гарантирам, че никога няма да открадне храна от ръката на някого или от масата.
                              П.П. При възпитаване в подчинение или при наказване за пакост (пак според мен, може и да греша, но определено има ефект) по-ефикасно от боя действа вдигане за кожата на врата и разтърсване. Кучетата се ужасяват от загуба на опора. И сега въпреки, че с лекота може да ме събори и да ми прегризе гърлото, като съм ядосан свива опашка и се кротва без да издам звук или да мръдна. Определено усещат кога наближава "критичната точка".
                              П.П.П. Преди "Седни" може да се комбинира с "Не", когато се прекъсва храненето. Кучето никога няма да проумее защо го правите, но ще свикне да се подчинява на "Не" във всякакви ситуации. Като порасне е много наложително да го прави, особено ако е по-буен мъжкар. Другата особено важна команда за заучаване е "При мен" Методи има много, аз се справих и без прилъгване с лакомства. Единствената команда, с която имам трудности е "Редом", но го отдавам повече на породата и характера на кучето ми, защото с "германци" не съм имал подобен проблем, а тоя ме тегли като магаре когато е превъзбуден и се налага често да го "успокоявам" с каишката (което не му пречи след 2 минути пак да ме тегли докато не побеснея и не го напляскам сериозно)..
                              Последно редактирано от kuzdov; 25-03-13, 11:58.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Да си кажа и аз, без да претендирам за експертно мнение Според мен съветите, които ти дадоха, няма да доведат до удовлетворителен резултат. Дори и да схване причинно-следствената връзка "кражба на храна - бой, връзване, глад", кучето ще спре да го прави само в твое присъствие, защото подозирам, че детето няма да успее да приложи тия мерки само. Най-ефикасно според мен е да се научи да яде по команда, независимо кой член от семейството му сервира и я подава, като и всеки от семейството да може да му вземе паничката докато се храни. Това е едно от първите неща, на които уча кучетата си и засечка не е имало никога. Така песа си научава мястото в йерархията, защото инстинкта за оцеляване му е основно свързан с храната и ако се научи, че трябва да чака позволение ще означава, че е признал лидерството на другия. Малко си позакъснял обаче, ама не е невъзможно да се научи дори териер (не харесвам териери - тъпички са ми, ще прощаваш ...)
                                Това няма как да стане, Митко, пак заради лидерството/когато се появи другите пак ще имат команда "свободно", но с изпилени рога няма да се зъби/, в момента няма такъв, освен отървания пес.Гриша тепърва има да става и да го отучи да краде с крути мерки,той ще му сипва, за да разбере и заради кого стои гладен като се прави на отворен.В разходките както каза Чавдар ще има проблеми.Съпругата му и детето как ги виждаш да раздават команди за храна?Трябва да бъде пречупен ината и лакомията на тоя малкия и да разбере, че не е той шефа.Въобще няма да е лесно след като си позволява да се ежи на 9 месеца.
                                Работата замирисва силно на кучешко училище, там чалъмите му ще спихнат за норматив, после Гриша ще ходи да онаследява команди за хранене,"яж","не", "стой", "ред", седни", "легни","място"/това вкъщи като е дошъл на мене си ще бъде избрано и при рязка команда трябва да отива там и да ляга дори и да се храни/ до съвършенство.
                                Моят, лека му пръст го отучих на аналогична възраст да краде точно от първия му опит и той остана последен за дванайсет години и половина, но шута в задника си го получи и падна, взе да куца, писах и за изчезването с мръсна скорост, и за престоя със суровата пържола.
                                Последно редактирано от maxxx; 25-03-13, 12:02.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X