Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо избрах да карам 4х4 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: Защо избрах да карам 4х4 ?

На мен, когато ми се родиха близначките и децата станаха три,ми се наложи да се кача на миниван Рено Сценик.От там мерака да гледам от високо,но едно келешче ме цапардоса отзад и го смля.Тогава започнах да се оглеждам за нещо по-високо и като клиренс.И попаднах на Киа-та Спортидж.Не съжалявам широка,удобна,проходима.И вече да дава господ пари и здраве няма да сляза от такава кола.В последствие купих и къща около Варна,че вече нямам и проблеми с придвижването зимъска.

Коментар

• От: Защо избрах да карам 4х4 ?

Безопасност. Откакто карам Фронти, не вдигам повече от 100, а в града 60.
      Проходимост. Имам вила в Кюстендилския балкан и зимата е много трудно да се стигне с обикновен автомобил.
      Удобство. Аз съм около 120 кг. и в седан среден клас ми е тесничко.
      А и едни познат ме запали да ставам ловджия. Е ловец не станах, но открих удоволствието да карам 4х4.

Коментар

Винаги съм мечтал да карам джип

Коментар

съжалявам, че това не беше първият ми избор на превозно средство. високо, по-широко и с по-голяма видимост в кварталните улички /виждат се главите на пенсионерите самоубийци преди да влязат в кръстовището/ и най-полезното: големият клиренс, т.е минаваш от където си поискаш в градски условия, а това е наложително понякога.
          п.с. да отбележа за 6 месеца обиколих толкова манастирчета, селца и полянки, които даже не съм си представял, че съществуват около район в който живея.
          поздрави на всички колеги!

Коментар

Отначало карах едно Поло. Като ходех до вилата и е пълна с багаж и закача доста често, беше ме жал за количката и след време ми се отдаде възможност да взема терано къса база. Хората казват качиш ли се на джип, леката колата я забравяш. И при мен стана така. Покарах тераното 1-2 години и се разделих с него за да си взема дълга база, но малко по ново А и кучето не слиза от джипа, обичам да обикалям по гората/балкана безцелно По-удобно е, по широко и се справя по-добре с дупките.
            Nissan Terrano 2.7 TDi
            ----------------------------
            Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

След като усетих хубавинките с Кашкая, следващия избор бе ясен - 4х4....
              Пасна ми идеално (е, доста ми липсва устойчивостта в завой и усещането за теглото ама нейсе)..
              При ежедневната експлоатация с лекия автомобил се чудих откъде да избягвам повдигнатите шахти по улиците. Дупките - през няколко години правих спукани или с бабуни гуми. Зимата - предимството е ясно. Периодично ходя из чукарите - имам апартамент в планинско градче.
              Та като се качих на СУВ и изведнъж разбрах, че това е идеалния компромис за моя начин на експлоатация на МПС....
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не съм гласувал в анкетата. Просто отговорите от нея са недостатъчни, за да се обхване цялата магия на тези автомобили. Карах до скоро Fiat Bravo 1.9JTD. Много съм доволен от тази машина, но! Аз също като много от колегите съм страстен планинар. Обикалям баирите от 25 години и искам да продължа да се наслаждавам на страхотната природа, която имаме. Вече ми е малко по-трудно само пеш и реших - вземам си джипка. От три(само) месеца карам Vitara V6. Ми то направо е друг свят. Страхотно усещане. Няма сравнение с лек автомобил, хем съм минал само 5000км. Ами това е. Приятни изживявания на всички от форума.

Коментар

4х4.... мммм избрах го защото това ми беше първата лична кола Преди карах кадета на баща ми и му разказвах играта като се забутам в калищата или зимата по преспите. Реших че искам субару (още от малък го исках) и си взех. Хареса ми но след няколко години ми стана ниско и затъваше и то вече Качих се в Диското на приятел и ми допадна колко комфортно, голямо и проходимо може да е и след месец субаруто беше в продажба и се возих на Диско 300ТДИ .

Най вече го взех защото по чукарите където ходя с караваната реших че дизелов джип с ИСТИНСКИ бавни ще тегли много по добре. Сега всеки път се качвам с усмивка в джипката... освен когато "боледува", което се надявам да не е често

Аз лично повече нямам намерение да се връщам към нещо което не е с 2 зацепени моста
                  LR Discovery 300Tdi 1996
                  Subaru Outback 2.5 1998
                  Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

От малък съм захранван с африкански истории от Vaillant - първообраза на френското списание за деца Pif. Там героите караха или Уилис или Ленд ровър. Та и аз съм си обещал, като порасна да подкарам Дифендър или по-лесно постижимия Дискавъри !!!
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      От малък съм захранван с африкански истории от Vaillant - първообраза на френското списание за деца Pif. Там героите караха или Уилис или Ленд ровър. Та и аз съм си обещал, като порасна да подкарам Дифендър или по-лесно постижимия Дискавъри !!!
                      ...Аз поне по " служба " успях да покарам Дефендър , цели три години Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 1019.jpg
Прегледи:3
Размер:233.3 КБ
ID:5624513
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Изживял съм си детските мечти .
                        Налага ми се - работа.
                        Не съм маниак на тема мръсотия и кал ...
                        Но когато живота ти нареди лимони САМО - тегли кредит и си купи захар ...- останалото го знаете

Коментар

Беше ми мечта от ден първи кота нула преди повече от 8 години,
                          да не говорим, че по София е пълно с разсеяни изморени и всякакви хора от които ми се ще да оживея,
                          другото е че съм в планината и те така

Коментар

• От: До: Защо избрах да карам 4х4 ?

Като отида на гьола или морето да знам че ще вляза и ще излезна с цялото семейство пържолите бирата и въдиците
                            Jeep Grand Cherokee Limited 2.7 CRD 02/12/2004
                            0887589643 Който може не пита - който пита може

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X