Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо избрах да карам 4х4 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо избрах да карам 4х4 ?

Случайно стана при мен... Джипката беше на фирмата на жена ми и трябваше да я продават, но за целта бе необходимо да се стегне, регулира, запали, обслужи и по стечение на обстоятелствата аз се заех с това. След като се въртях седмица с нея решихме, че ни кефи страхотно, а и беше изгодно, купихме я ние...
    Сега върши страхотна работа за вилата особено зимата се качвам без грижи по Витоша, преди чаках да се запролети. Не само се качвам, а и си карам там неща, които преди се налагаше да поръчвам да закарат, при това още не съм й сложил теглича, за да закача и ремарке, че да мога съвсем да отпиша изедниците с Мултикарите. Отделно разходките по гората отвреме навреме. И аз се хващам, че не ми се сяда вече на леките (имаме Ярис, а и служебен Бенц има жена ми), но пък джипката си лапа здраво - 3000 куб V6 бензин. Но кеф цена няма.. пък и си избивам като си возя материали за вилата.
    Но се усещам че почвам да си мечтая за Ланд-ровер или Патрул или Мицубиши джип ама голям и с блокажи... То е страшна болест, явно...
    Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Взех си джипка защото ми писна разни пяндурници да ме млатят все в лявата врата!Имам зад гърба си 6 катастрофи от които само в една бях виновен!Другите имам 2 по леки и 3 които все бяха в лявата врата!ИСКАХ СИГУРНОСТ!И вече я имам!Сега си возя и децата по спокоино и наистина вече неискам да имам кола!Джипка му е маиката по нашите улици!Не само заради пяндетата но и заради кратерите които се отварят!
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

90 -та г. си купих първият джип Исузо тропер тръгнах по горите и се запалих по джиповете от тогава не съм оставал без 4х4 в момента съм много сигурен ,като се возим с семейството на дълго или в гората а това е всеки ден .
        0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Здравейте! Темата е идеална за да споделя и моето мнение.
          Наложи се да задоволя любопитството на семейството ми, за разходка до ез.Калин. Качихме се две семейства с моя Мерцедес-С180. Доста трудно и след слизане от 17 км. на първа със спирачки можете да си представите какво им се случи на накладките. За това реши, че е краино време за такива излети и др. подобни е джипа.
          Вече съм горд собственик на Исузу -Тропер 2,6 дългата база, перфектен за тази цел.

Коментар

Маруся, или Лада Нива я купихме през1997г.за работа за да не возим работниците в камиьона, аз ги карах с нея, но когато дойде зимата тя стана най важната ни кола, вилата и базата ни са в Куманово, на осем километра от табелата на Варна но падне ли сняг няма влизане или излизане, всички пътища може да са проходими но Куманово е като капан, сега вече и живеем в него и е още по необходима. Но май иска да ни оставя, а какъв джип ще я смени в момента го мислим.
            Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Селото ни е в самоковския балкан.
              Преди зимата се качвахме само ако е много спешно и имаме читави вериги.
              Тая зима си ходим почти всяка седмица, без значение дали е чистен пътя или не.
              А и по маршрута по който ходя на работа има дупки дето могат да погълнат Смарт
              [COLOR=Blue][B][SIZE=3]Пътя към ада е постлан с добри намерения![/SIZE][/B][/COLOR]
              JEEP GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

На първо място нямам проблем с паркирането,а на второ риболова.Мечтаех за 4по4 и ето сега карам Опел фронтера

Коментар

"Защото е много по-просторно от обикновен автомобил"

Tова мисля,че не е много актуално,защото Хондата ми е 4X4 а хич не е просторно,но за сметка на това се радвам да видя закъсали автомобили в преспите,а аз да мина без проблем Това за радването не го казвам искрено

Коментар

Ами защото ми беше омръзнало от вериги,опесачаване и носене на багажа до вилата през зимата.
                    877104344

Коментар

• До: Защо избрах да карам 4х4 ?

Баща ми е виновен направи на киа-та 4х4-то и сега нема оттърваване

Коментар

Ами събудих се една прекрасна сутрин и реших че ще карам джип
                        И вече карам и много му се радвам
                        Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                        Honda CB 919 Hornet
                        0898849413-Светльо
                        Кръвна Група: 0+

Коментар

Както писах в една друга тема - преди години имах Еспейс. Веднъж, пътувайки към вилата след тридневен дъжд заглъзнах до носачите в един улей и то при спускане. Не се измъкнах с бутане и се наложи в дъжда да ходя да търся трактор да ме измъкне. Тази капка преля чашата и бартеросах Еспесйса за Фронтера А ДБ, 2.3 TDI.
                          Лошото е, че я взех в отвратително състояние и след не много каране и доста ядове с нея я махнах. След 1 год и 3 мес. отново ме зачовърка червейчето и сега планувам пътуване до Германия отново за 4х4, с приоритет ми е къса база ( това са предпочитанията на жена ми ) и по всяка вероятност ще е отново Фронтера 2,2 TDI, този път Б. Като взема нещо ще се похваля непременно!
                          Карал ли си веднъж 4х4, тръпката ти остава за цял живот!
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Защото:
                            1.С Партнера (макар и онзи с „повишената“ проходимост) съм засядал много пъти из разни черни пътчета към манастири/поляни и тн.
                            2.Седиш високо,чувстваш се като цар на пътя(но не бива да се държиш така)
                            3.Сигурен си,че зимата няма да имаш проблем с излизането от паркинга и непочистените ни улици.
                            4.Страст и една моя детска мечта.
                            5.Можеш да ходиш на доста повече места с който и да е СУВ, отколкото с коя да е кола 4х2.
                            Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                            Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Зада пътувам до места на които може:
                              -да се лови риба;
                              -да се ловува;
                              -да се карат ски.
                              Очевадно е че на всякъде до тези места може да се стигне и с москвич, но удоволствието да закъсаш с 4х4 е несравнимо
                              Mitsubishi Pajero 2800+
                              Stop the earth I want to get down

Коментар

" Защо избрах да карам 4х4 ? "

1- Заради кризата в България подкарах джип (Nissan Terrano 2 ).
                                Фирмата в която работя, приключва дейността си в България и си разпродаде движимото имущество на Преференциялни цени на служителите си.

Та то тази криза имала и добри страни!!!

2- Не знам защо ама след като смених много коли, стигнах до заключението, че и чисто нова Опел Корса да караш (това ми е колата ) никои не ти дава предимство на пътя, свиркат ти по светофарите, караш като на състезание ако сменяш лентата........
                                а сега СПОКОЙСТВИЕ.....никой не свири, пускат те с усмивка......

П.С. Та сега си карам ОБСЛУЖЕНАТА джипка, седя си на кожения салон, климатика си работи, музичка и КЕФ.
                                VW Touareg R5 2005
                                Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
                                Ford Everest 2,5 2006
                                Крис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X