Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо избрах да карам 4х4 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо избрах да карам 4х4 ?

Отговорих че причината са пътищата и дупките по тях,но не е само това. От много години си мечтаех да съм сигурен през зимата, че няма да закъсам по пътищата, че като отида на Банско ще мога да стигна до пистите, без значение дали ще се наложи да спра, защото някой е закъсал пред мене. Може би ако живеех другаде, където пътищата са без нито една дупка по тях, а през зимата имаш чувството че снега е валял само отстрани покрай пътя, то вероятно нямаше да ми мине и през ум да си купувам 4х4. Но както всички знаем - тук нещата са малко(съвсем мъничко) по различни. Като си купих джипката обаче видях и други предимства - мога да слезна до някоя река или да стигна до някоя полянка без да се притеснявам, че ще строша някоя кора или ще изкъртя гърнетата.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Всички ли бяхте в Жигулата? И прасето?
      А-а-а, прасето сигурно са го изяли на място ! Я колкави мъжаги са, едно прасенце ли ще им се опре....
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Защото беше крайно време да се погрижа за своята и на семейството ми безопасност.Друго си е и да гледаш от високо с подобаващ комфорт и какво ли още не.А бе несравнимо е.

Коментар

Наложи се преди пет ,шест години да закупим джип(ГАЗ69) за да си ходим до къщата,високо горе в планината.Пътя е много тесен,(каруцарски)абе на места остават 10-20см.широчина,просто караш НАПРЕД!След ремонт на шаси, купе,боя(9месеца)машинката започна да се движи по уверено!Сложих й Български тракторни гуми 6,00-16 и проходимостта нарасна,кадето минавах аз другите колеги с изтъркани гуми нямаха шансовеТа започна се!Болеста ме бе прихванала и мен!
          ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Ами пьрво се наложи да карам джип.Е не е кой знае какво, но ме е имьквал от рискови ситуации.Зимата се чувствам по-уверен.Другата ми вьзможност беше Пежо 407.Е аз реших, да си постегна колата и да си карам само с нея.Повдигнах я, смених окачване и пружини ще сменям дажнти и гуми.Знам обче, че няма да се кача над 15ка за джанта.

И сега оставам с тази джипка, защото искам когато карам да карам навсякьде, а не да спирам до банкета и толкова.Сьщо така в София сьм влизал доста пьти в дупки, в които определено ако бях с лек автомобил, минимум щчх да изкривя джанта и да спукам гума.
            Nissan Patrol GR 3.0 TDi

Коментар

Защото обичам да стигам там, където искам.ДА МИНА!
              Ние сме семейство палаткаджии и рибари. Обичаме да сме на хубави места където няма хора, а до там не се стига лесно.
              След едни 3 километра адреналина не ме пусна половин час и ... така се почна.
              [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Откакто си купих Витарката се чудя защо хората си купуват нормални коли и немога да разбера-същия разход,ама по-голям кеф.Може да си бръмчиш по баирите без да ти пука.
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Аз мога да кажа че до голяма степен се зарибих тук от форума. И никога не съм имал нормална кола - наскоро си купих Ладата и още не мога да и се нарадвам, е има си някои недостатъци но е толкова забавно...Като ти е скучно просто се мяташ на някой баир и...от тук нататък вече всички знаете за кво иде реч.

Коментар

Защо си купих джипче???
                    Ами щото тъй ми е кеф...
                    Мятам се на Витарката и...
                    Кеф ти на лов, кеф ти за риба, кеф ти из града, кеф ми на работа, кеф ти на пътя, кеф ти извън пътя...
                    Кеф цена няма приятели...
                    Мерак се гаси с пари...
                    Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                    .................................................................................................
                    Е. Абу

Коментар

Здравей те.
                      С две думи мога да кажа, "той ми дава свобода".
                      Не съм гласувал защото няма подходяща точка за мен.
                      Барабар Петко с мъжете...

Коментар

Защото стартовете за летене ( с парапланер) са все нависоко (кой знае защо!!).Сега вече не знам кое е по-вълнуващо- пътя до старта с джипката или самото летене!...Пък и се видя ,че не можем да разчитаме на еврофондовете да ни построят пътища!

Коментар

Подкрепям казаното от колегите Злой и Scorpion BG по-рано в темата.

При шофиране на джип, първо се чувстваш по-сигурен (някакси околните водачи избягват много - много да ти отнемат предимството ), второ не се притесняваш, че пътната обстановка ще те спре да отидеш някъде през който и да е сезон на годината (изключвам случаите с преспи от над метър ) и трето - можеш да возиш достатъчно много багаж, без машината ти "да клекне". Може би има и още причини, но тези са, за които се сещам в момента и са вероятно основните.
                          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Здравейте,

Едва ли ще кажа нещо различно от колегите...

- Обичам почивка в по-диви местенца, сиреч по-трудно достъпни;
                            - Ужасни пътни условия в милата ни родина;
                            - По-голяма надеждност на "джипките" при нормална поддръжка в нашите пътни и сервизни условия
                            Поздрави от Lincoln, UK! :)

Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI GLS '95 (дълга база)

Коментар

Защо ли? Караш лека кола, спираш, поглеждаш настрани и виждаш ... задници.
                              Караш високо возило, спираш, поглеждаш настрани и виждаш ... лица. Обичам да гледам хората в лицето.
                              От друга страна ми харесва челният опит на малък град в USA от 60-те години, а именно как да научим народонаселението
                              да уважава правилата за движение - като пуснем в града рота военни автомобили, които стриктно спазват правилата и ... газят
                              каубойските ламарини. Нужен е бил само около месец ! (За годините не претендирам за точност).
                              И не на последно място зима, изненадващ сняг и други от сорта.
                              А за Jeep вече мисля и реално /ех тези пари, колко години минаха/.

Коментар

Обичам да се разхождам в планината. С джипа си спестявам от силите и така стигам по далеч. За зимата: без коментар.
                                Но бях сигурен, че ще си купя джип след като на един поход до Мусала ни настигна хижаря с един Уаз с долнище от Виетнамка и ни качи до хижата. Това беше повратният момент!
                                Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X