Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите SUV-ве

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Новите SUV-ве

За нови гаранционни коли 1,5 dCi наистина е чудо-юдо на чудесата. "Тротинетката", която коментирах по-горе беше и изненадваща "светофарна резачка" С присъщото на франсетата (те много, ама много държат на пътно поведение) залепванене за пътя в завой, абе симпатична машинка. Не е виновна тя, че съм я купѝл с "извадена дУша" и на N-мЕльона километра.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
      Абе не знам колко е икономична малолитражката в града. Един познат си купи най-малката Кия (не знам точно кой модел се води) именно за града. Под 11-12/100 не пада. Знам ли, може и в него да си е проблема.
      Има някъде проблем, защото имам хюндай и20 и в София е 7.

Коментар

Половината като ви чета май до морето със Самурай 1.0 не сте ходили а?Да си говорим как харчи едни 30% повече от дълъг Патрул шестак 3.3 с е такива гуми.

Всяко нещо си има предназначение,трябва ти магистралка и си го взимаш комби среден размер с 2.5 или 3 литра дизел примерно,става и бензин.Кьде премятаме 1.3 за дълго па натоварено па 4 човека,че и дистанция.Това София -Пловдив едно време го правехме Макдоналдс да ядем,дистанция ли е това,става и със Самурая.

Да ви сметна колко харчи Фиат 500 или Ярисче с педал в ламарината?Отлепиш ли го и спира / по моите критерии /,но за града като ти начертаят паркмясто на 4 метра / извратеняци мамка им / и щеш или не си взимаш едно за града,какви магистрали,ТИРове и скорости.

Нормален Чарджьр с около 160 харчи литри по-малко от нормален Фиат 500 със същата скорост.Е едното не го помниш вече какво е било ма Фиятката няма да я забравя,и на нея и навивах стелките,че педала опита в тях,как не му изхвърлих задната седалка още се чудя.

Има си чукове за чукане,тоя чук е леко из града и ако завали пак леко до вас,ако 160 му е макса то ще върви на макс докато спре по магистрала,а колко ше е това всеки да смята.

Аз съм малцинството обаче което смята колко ше изкара,а не колко харчи,за бензин ги давам ма за ремонти ме боли
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Имахме Мазда Демио 1,3 16V дефорсирана на 63к.с.. Градско гореше от 6 до 8,5 газ, лятото падаше на 6,5 с климатик, зимата стигаше до 8,5 газ. Градско в София с агресивен шофьор като брат ми гореше 8,5.

Извънградско беше разнообразен разхода, при мен не падаше под 8, основно 8,5 като е стигала и до 11. При баща ми гореше 7 до 9, при брат ми 7 до 10, най-често около 8,5, с климатик 9. Държи 120 по цялата магистрала с разход 10 с климатик. Вдига малко над 160 по гпс с по-големи гуми и средно натоварена.
          На бензин вероятно би горяла 10% по-малко.
          На баир с климатик и натоварена умираше много, имал съм случаи да не може да вдигне повече от 80. Изпреварванията се планират и се спира климатика. Като цяло на нея се научих да планирам изпреварванията и до днес не смея да изпреварвам смело дори и да е 200к.с. колата. Не е рабора малкия двигател. Дефорсирания двигател е с доста сила в ниските, но си е слаб и няма ускорение. Иначе без да има къса първа(правеше 60 по километраж, 55 някъде реални на 7000 оборота е ограничителя) тръгваше без проблеми дори доста натоварена, което е непосилно за някои форсирани бегачки с доста по-големи двигатели. На 5-та със 100 е на 3000 оборота които са напълно нормални за бензинов автомобил.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Хора стига с тоя разход! Не е той най-важният. Къде остана удоволствието от шофирането? Не е ли по-важна безопастноста?
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

При всяка подвижна техника /самолет, лодка, кола/ да имаш резерв в мощност е част от безопастността. Тъщата направи фик-флак двойно Гамбони чупка с винт когато купих на жената първото V8. Аз понеже съм бурсук, кратко обясних, че децата ми няма да се возят в консервна кутия, и че никой не я бие по врата жена ми да ползва всичките 300 и кусур магарета под капака. Аз си се возя в 1.7 Сивик, жената има 3 V8.
              Не мислете само за разхода, мислете и за челен удар с пиян наркоман. Под V8 и 5000 паунда не е SUV. Тук един ден болница струва повече от колата...
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

В крайна сметка ще излезе вярно, че нищо читаво около 30хил.лв. няма................. днес поразцъках мобилето, СУВ, 4Х4 след 2010г. и до 30 хил. .............ми нищо не ми хвана окото /гледам само бензин и Хавтомат/

Коментар

Автомата добре, но що се инатиш за бензина?
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Щото ме е страх като чета: умни дюзи, глупави дюзи, помпи рейлове и т.н., а аз едно, че карам по 5-6 хил. на година, друго че работя в абсолютния център и до година две ще забранят влизането там с дизел

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                      Автомата добре, но що се инатиш за бензина?
                      Ибо "Дизелъ или смѫрть" още дълго ще бъде девизът в Клета Майка.
                      Всичко що е над 2 литра двигател и не е дизел е... за българина.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        Щото ме е страх като чета: умни дюзи, глупави дюзи, помпи рейлове и т.н., а аз едно, че карам по 5-6 хил. на година, друго че работя в абсолютния център и до година две ще забранят влизането там с дизел
                        Колата дето карам в момента я пълня на най-евтината бензиностанция до Люлин от три години и нищо не и се случва, па уж е на 5 години дизел.
                        Важно е как е поддържана преди теб, не само километрите.
                        Нема се плашиш от дизела, да не говорим че новите и вървят както трябва

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                          Значи спомените са хубаво нещо, обаче на новите коли климатика не им пречи, колкото на старите.
                          Ходил съм на палатка в Гърция, с двете (големи) деца, с цялата цигания, бира+течности за 10 дена и нон-стоп климатик. Мога да се подпиша, че същото упражнение с дискавърито е мъка, а с дъстъра пак не е цвете, но е значително по-добре отвсякъде погледнато.
                          А да се шофират 2 тона с 200 по магистралата или където и да е сред други хора - ужасТ.

Ама това е щото не караш ново дискавъри за сто хиляди лева.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                            Хора стига с тоя разход! Не е той най-важният. Къде остана удоволствието от шофирането? Не е ли по-важна безопастноста?

О да, всеки ден виждам мощни и бързи автомобили размазани. Каеш безопасни мощност и скорост, резерв при изпреварване и така. Много държа да спомена, че не казвам, че с малолитражките например няма тоталки. Статистиката ми е разнообразна. Ама и това с безопасността, понеже можеш мигновенно да изпревариш е леко куха теза от шофьорския фолклор. Че такива дето знаят, че са бързи кви ги вършат....

Аз на жена ми за това й се наложих да йвзема по-маломощен автомобил, че тя се отпуска и кара бързо и рисково, по наслвдство й е.
                            Всеки трети е шести

Коментар

За 40К лв при Дачия, вероятно ще получиш и удължена гаранция до 200К километра, и петте години си остават.
                              Ако им е читав сервиза, завода е близо и има всякакви части на максимум ден доставка, това с кое друго возило да го сравним у нас?! За ново е ясно, че няма какво, а старо само нещо разпространено като Голф... ама за него няма гаранция. А и не се сещам за такова старо и разпространено, което да е еквивалентно на Дачията.
                              Обобщено, най-малко престой по сервизите, и разходи основно за консумативи, щото нали гаранция... И става що годе и за извън пътя.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

https://forum.mazdabg.com/download/f...9169&mode=viewДа отговоря на хората които питаха как и колко е карана. Колата е карана в продължение на около 10-15 минути за около 8-10 км. по стръмен наклон и доста заснежен път. И според мен това не би трябвало да се случва при никакви пбстоятелства!

Толкова за новите. Поне не е скъпа, само 70 хилки....
                                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X