Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

По принцип като се натовари джипа
    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Аз съм си патил от запушена тръбна система/заварена тръбичка/ вместо кантар. Не е зле да прегледаш обстойно "вените" на спирачната система за изненади и да си сигурен, че стига течност до задните барабани/дискове. Най-лесно е да им отвиеш пробките за обезвъздушаване и то ще се покаже. Отвиваш лекинко де, само да просълзи. Инак другото наистина ще да е кантар. Но той също може да е запушен и/или за смяна по ред причини. Понатовари 100тина килца в багажника и покарай да сравниш дали се усеща и задницата да спира, как, колко и дали изобщо. Би следвало да се усеща при шофиране, а вероятно и да позагрее джантите... Ако си с барабани и не си ги отварял, не е лоша идея да разгледаш. Там е тото-лото. Може да е чудесен и чист, може и всичката кал на света да е събрал.

Коментар

Благодаря за съветите.
        При първа възможност ще ги изпълня на практика. Даже за целта съм поръчал от Карбон и днес получих от различните видове спирачни цилиндри - да ми са подръка, ако се наложи смяна.
        БИО пчелен мед и пчелни продукти
        0888 66 59 73

Коментар

Днеска направих едно подобрение (по идея от руските форуми): смених моторчето на парното с някакво от москвич. Стана с малко доработване. Работи по-тихо и духа по-мощно. Тия дни ще го пробвам и в движение да видим дали ще успява да издухва конденза от предното стъкло.
          Оставих обаче оригиналната перка, поради липса на друга.
          Някои май слагат пак от москвич за още по-добра работа, ама не успях да намеря.
          0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
            Днеска направих едно подобрение (по идея от руските форуми): смених моторчето на парното с някакво от москвич. Стана с малко доработване. Работи по-тихо и духа по-мощно. Тия дни ще го пробвам и в движение да видим дали ще успява да издухва конденза от предното стъкло.
            Оставих обаче оригиналната перка, поради липса на друга.
            Някои май слагат пак от москвич за още по-добра работа, ама не успях да намеря.
            При УАЗ, кондензът от предното стъкло се лекува с още една чистачка... от вътрешната страна на стъклото. Закрепва се на вала на външната. Вервай ми - върши чудесна работа
            А за шума от двигателчето на вентилатора никога не съм се притеснявал. Аз не го чувам на общия шумов фон
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Тая идея за чистачка отвътре я знам, ама май е приложима само, ако чистачките са отгоре. При мен са долу.
              При мен моторчето бучеше повече от всичко друго и изпъкваше над останалите шумове, а на всичко отгоре и не вършеше почти никаква работа.
              0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
                Тая идея за чистачка отвътре я знам, ама май е приложима само, ако чистачките са отгоре. При мен са долу.
                При мен моторчето бучеше повече от всичко друго и изпъкваше над останалите шумове, а на всичко отгоре и не вършеше почти никаква работа.
                Аха - ти явно си с по-нова Ужаска
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Моторчето духа яко и добре подсушава предното стъкло. Обаче след известно каране се получи следната странна ситуация: при положение контакт (без работещ двигател) и включено ключе моторчето работи; при запален двигател и включено ключе моторчето НЕ работи.
                  0888 66 59 73

Коментар

Последно време ме занимават някои въпроси, свързани с регулирането на момента на запалване.

Според предписанието за двигателя, ъгълът на изпреварване е 2 гр. при височина на главата 98 мм и бензин АИ-80. Трябва ли ъгълът да се променя при промяна на височината на главата на 94,5 мм и използване на бензин 95? А ако се кара и на газ?

За газта по-рано бях срещал някаква тема, в която се споменаваше използването на ТАП, но не успях да я намеря. Някой има ли монтирано подобно устройство. Отзиви?

Освен това се чудя, такъв ли трябва да бъде палецът на делкото:
                    Прикачени файлове
                    0888 66 59 73

Коментар

Уникална тема (за тези от нас, които се навиват да си вземат Ужаска за да си имат конструктор)!

Чакам снимки на "руския пациент".
                      Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

UaZ 469B

Коментар

• До: Проблем с предното предаване

Предното предаване спря да работи. В движение с включени хъбове и включен лост за предното, предните колела не дърпат.
                        Предният кардан се върти свободно на място при включени хъбове на предните колелета и изключен лост за предното. При включване на лоста карданът не се върти.
                        Това ме навежда на мисълта, че проблемът е в хъбовете.
                        Възможно ли е проблемът да е другаде?
                        0888 66 59 73

Коментар

Да възможно е

Диференциала или полуоската остават. Но щом си с тия изключващите се хъбове търси първо проблем в тях и после отваряй останалото.
                          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Цъфнал ти е някой хъб.

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan
                              Още е рано Сега цъфтят само кокичетата
                              Не е, не е. За тях няма сезони, те са вечно зелени и вечно цъфтящи

inp, ако не го караш много по асвалт, най добре е да си сложиш от стария модел хъбове. Надеждни са и 100% сигурни!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                                Не е, не е. За тях няма сезони, те са вечно зелени и вечно цъфтящи

inp, ако не го караш много по асвалт, най добре е да си сложиш от стария модел хъбове. Надеждни са и 100% сигурни!
                                Съгласен. И най-вече еФтини. Имам таралежките, трябва да си намеря само фланци и капачки. Обаче ще ми са като резервен вариант.

Понеже карам колкото по асфалт, толкова и извън, а и когато съм извън рядко ползвам предното. Та мисля да сложа пак ръчни, ама от другия модел - май са чугунени, щото тия сегашните са някакъв алумин.
                                0888 66 59 73

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X