Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

Тъпо заглавие, ама друго не можах да измисля, тъй като съм нов във форума и макар да имам автомобил от години, досега не съм се занимавал с 4х4. Мотива ми да се регистрирам е, че у мен назря, така да се каже, необходимостта и идеята да се сдобия с такава машина.

От хаотичната информация, която успях да посъбера, у мен се породи съмнението, че моята машина ще трябва да е УАЗ.

За да не отегчавам аудиторията с повече приказки, излишни въпроси и молби за съвети, на този етап бих искал само да помоля за съдействие за получаване на достъп до систематизираната информация с цел потвърждаване или не на това мое съмнение. А след това може и да възникне някоя и друга въпросителна.

Поздрави
    БИО пчелен мед и пчелни продукти
    0888 66 59 73

До: Още един новак

Не е нужен достъп до систематизирана информация. Просто почнете да търсите от последната страница на този раздел теми. Аз така направих и начих доста неща.
    Добре дошъл в Офроуд-България.

Коментар

Добре дошъл във Форума и поздравления за избора ти на УАЗ Ако имаш въпроси питай
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Благодаря за приветствията.
        На първо време ще се възползвам от съвета на Румбата, за да добия повече обща информация, а сетне - и от предложението за помощ на Драгомир, особено ако набележа нещо конкретно.

Между другото пробвах с търсачката да намеря някакво инфо за двигател 2.4 на УАЗ от 1989 г., ама нещо не се получи. Някой ако може да даде някакви подробности и мнение за този модел.
        0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
          Между другото пробвах с търсачката да намеря някакво инфо за двигател 2.4 на УАЗ от 1989 г., ама нещо не се получи. Някой ако може да даде някакви подробности и мнение за този модел.
          Привет и от мен!
          Щто не разгледаш тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11141 , както и тук http://www.uazbuka.ru и http://www.uaz.ru
          Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
            Привет и от мен!
            Щто не разгледаш тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11141 , както и тук http://www.uazbuka.ru и http://www.uaz.ru
            Благодаря за линковете, ама на първия ми се отваря съобщение:

inp, вие нямате право да достъпите тази страница. Причините за това са няколко и те са:
            1. Вашите привилегии за достъп до страницата. Може би вие се опитвате да редактирате нечия публикация, да достъпите модераторски или администраторски опции или други системи които са ви забранени?
            2. Ако се опитвате да публикувате е възможно Администратора да ви е забранил достъпа или вие още да не сте получили активация.
            А за руските - ще ги разгледам. Руския не ми е силна страна, ама щом ще се ориентирам към УАЗ, май все повече ще е необходим.
            0888 66 59 73

Коментар

Привет и от мен.

Като начало бих ви предложил да започнете с темите в основния форум на Уаз. Ако имате някакви въпроси задавайте ги смело. И скоро надявам се ще натрупате опит и брой мнения, за да имате и достъп до раздела " Систематизирана Информация".

Доколкото до руския- ще ви е полезен. Узбуката е библията на всеки един узкаджия.
              Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
              NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                Привет и от мен.

Доколкото до руския- ще ви е полезен. Узбуката е библията на всеки един узкаджия.
                Благодаря за напътствията. Колкото до последното - може ли някой да ме светне за някакакъв онлайн или електронен руско български речник. Ако пък е и технически, цена няма да има. Пробвах с търсачката, но нищо не излезе - може би такава тема не е обсъждана във форума?
                0888 66 59 73

Коментар

До: Още един новак (с 31519)

Ами стана тя каквато стана.
                  Стиснах очите и взех една УАЗ-ка. Като модел се води 31519.
                  Като цяло не знам откъде да я подхващам и какво следва сменя като консумативи.
                  Първи впечатления: засега я карах само по шосе инавъртях няколко стотин км.
                  Бучи яко, повече от 95 не можа да вдигне и по груби сметки даде доста голям разход.
                  Възможно ли е това да се дължи на високата скорост 80-90 и че гумите се оказаха меки - 1.2 бара? И друго:
                  Педала на газта има един свободен ход, което не ми се струва нормално. Като се натисне, цялата му лостова система се задейства и завърта онази джаджа с палеца на карбуратора, но има доста ход, преди този палец да опре в другата джаджа и тогава реално да подаде газ. Това трябва ли да се регулира?
                  0888 66 59 73

Коментар

Разхода- ако ще караш уаз винаги трябва да смяташ грубо
                    Това е почти при всеки Уаз, ако си по сръчен ти предлагам да го направиш газта с жило а не с щанги
                    Успех
                    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
                      Ами стана тя каквато стана.
                      Стиснах очите и взех една УАЗ-ка. Като модел се води 31519.
                      Като цяло не знам откъде да я подхващам и какво следва сменя като консумативи.
                      Първи впечатления: засега я карах само по шосе инавъртях няколко стотин км.
                      Бучи яко, повече от 95 не можа да вдигне и по груби сметки даде доста голям разход.
                      Възможно ли е това да се дължи на високата скорост 80-90 и че гумите се оказаха меки - 1.2 бара? И друго:
                      Педала на газта има един свободен ход, което не ми се струва нормално. Като се натисне, цялата му лостова система се задейства и завърта онази джаджа с палеца на карбуратора, но има доста ход, преди този палец да опре в другата джаджа и тогава реално да подаде газ. Това трябва ли да се регулира?
                      Реално:

1. Първо ако си взел 31519 трябва да е с двигател УМЗ-4218 или ЗМЗ-4104/по рядко срещано /.84 к.с. по DIN 98 к.с по ГОСТ.
                      2. Второ автомобила трябва да е със сервоуправление на волана.
                      3. Трето разхода на този автомобил извънградско примерно Плевен-Стара Загора - около 14 - 15 л/100 км., ако си карал 95 км/ч.
                      4. ..... Този автомобил се движи без пролеми с максимална скорост 110 км/ч.
                      5. За комплектацията трябва да се съди по номерата след 31519 например -017,037 и т.н.
                      037 - редукторни мостове без серво.
                      И за последно - има и автомобили от този тип /но не с редукторни мостове /,които при нормална скорост 80-90 км/ч. са стигали и до разход 12,8 - 13,2 л/100 км.ч.

Преди да натиснеш педала на газта,когато палиш дръпни жилото на смукача.

Като питаш ще помагаме успех.

Не е лошо да дадеш повече информация за МПС. Година производство,Реални километри.VIN код ако има.

За гумите,ако е 1,2 бара, навярно си карал велосипед. Това е на майтап.
                      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Това за смяната на щангите със жило е интересно предложение. А и този проблем ми се струва, че е от приоритетните. От какво МПС ще стане жило и изобщо цялата система ли ще трябва да се вземе комплект от друг автомобил? Всъщност ако има начин щангите да се регулират и смажат, така, че подаването на газта да става плавно и в необходимите граници...може да си остане и на щанги.

Иначе за УАЗ-а по спомен (по-късно ще погледна точно): има серво и двиг. може би е ЗМЗ-4104 защото масления филтър май е от тези, дето се поставя в кутия.
                        0888 66 59 73

Коментар

Не пипай щангите.ЗА разлика от жилото нямат късане и според мен си работят много добре и качествено.Виж дали не са се износили прекалено много гумените втулки на купето на тая дългата щанга и за това да засядат.Също така виж пружините как са.

Жилото се къса,клеасва в кожуха и създава според мен повече проблеми.
                          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                            Не пипай щангите.ЗА разлика от жилото нямат късане и според мен си работят много добре и качествено.Виж дали не са се износили прекалено много гумените втулки на купето на тая дългата щанга и за това да засядат.Също така виж пружините как са.

Жилото се къса,клеасва в кожуха и създава според мен повече проблеми.
                            И аз мисля така - първо да се опитам да отстраня нередностите по сега съществуващата система, пък ако пак не се получи - тогава да се мисли за някакъв тунинг.

Тия втулки как да разбера дали са износени и там трябва ли нещо да се смазва?

И друго: на една схема (не знам дали за тоз модел) се вижда че има връщаща пружина на самия педал на газта, а вдействителност няма. Пък и не се забелязва за къде може да е била закачена за ламарината под волана.

И за капак на всичко, дългият лост при мястото на свързване с педала, е подпрян от нещо като самоделна конзола и лостът допълнително се трие в него.
                            0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
                              Не е лошо да дадеш повече информация за МПС.
                              Значи оказва се че моделът е 315192.
                              На двиг. пише ЗМЗ (според таблицата трябва да е 4104.10 - 2,89), ама на него пише 4021, които са 2,445. Каква ли е тая работа?)
                              Карбураторът е К151 Ц.
                              Годината е 2003, обаче УАЗ-ът изглежда доста занемарен.
                              0888 66 59 73

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X