Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

При палене на газ е добре да "почерпиш" двигателя принудително с газ от копчето. Защото с манивелата не знам дали създаваш достатъчно вакуум, за да се задейства изпарителя( или може би дърпането на ръчната газ намалява вакуума във всмукателните колектори). Пробвай.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Трябват му повечко обороти за да запали на газ, а с манивелата те са по малко и няма вакум за газта/има значение и изпарителя/.
      Моя уаз също неще на манивела когато е на газ а на бензин пали.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Ще пробвам и на бензин как е, но по-нататък. Сега съм свалил и двата резервоара, че и двата имаха дупки от корозия. Затова за новия съм предвидил някои мерки това да се избегне.

Гледам, че някога на пътя на бензина е имало някакъв филтър-утайник. Вашите уазки имат ли такъв и изобщо има ли смисъл от него? Понеже в резервоара има един филтър, а при двигателя има още един за "фино" почистване.
        БИО пчелен мед и пчелни продукти
        0888 66 59 73

Коментар

Моя,няма.Въпрос на предпочитание.

Коментар

Днес разглобих хъбовете за профилактика и се оказа, че в единия беше изпаданала гайката и шайбичката и сигурно някъде щях да загубя превключвателя. Вътре бяха пълни със сива грес и засега ги оставих така. Не знам, може би е по-добре да са с по-лека смазка.

Като разглеждах отдолу съединителя, ми направи впечатление, че част от зъбите на това голямото колело са леко поизядени гледано откъм предната част на уаза. Там контактува ли по някакъв начин със стартера?
            0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
              Като разглеждах отдолу съединителя, ми направи впечатление, че част от зъбите на това голямото колело са леко поизядени гледано откъм предната част на уаза. Там контактува ли по някакъв начин със стартера?

Зацепва се със стартера.Ако си работи нормално не го пипай.

Ако сваляш съединителя може да го обърнеш ако си толкова мераклия.
              Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                Зацепва се със стартера.Ако си работи нормално не го пипай.
                Точно за това питах. Понеже понякога при завъртане, стартера за миг "запецва". Проблемът обаче не се проявява ако въртя стартера при натиснат съединител или при по-силен акумулатор. Разбрах възможното лечение.
                0888 66 59 73

Коментар

Ако ще вадиш скоростите нищо не пречи да обърнеш зъбния венец. Избива се на студено, а се набива горещ и се оставя да изстине сам, без да го охлаждаш принудително.
                  Щом при натиснат съединител зацепва, обезателно провери състоянието на аксиалните лагери на коляновия вал, преди да са помазани много неща.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Щом при натиснат съединител зацепва,
                    Не знам дали сме се разбрали. Имах предвид, че при завъртане на стартера при натиснат съединител проблем няма. Проблем има само понякога при завъртане на стартера без да е натиснат съединителя и тогава стартера за момент "се замисля" (т.е. спира да върти).
                    Последно редактирано от inp; 31-05-08, 11:30.
                    0888 66 59 73

Коментар

Не знам дали сме се разбрали. Имах предвид, че при завъртане на стартера при натиснат съединител проблем няма. Проблем има само понякога при завъртане на стартера без да е натиснат съединителя и тогава стартера за момент "се замисля" (т.е. спира да върти).
                      Така описан проблема че при силен акумолатор няма проблеми, много ми прилича на лоша електрическа връзка към стартера. Провери си ключмасата и замасяването на двигателя /респективно стартера/, плюсовия силовия кабел към стартера, релето на стартера и шалтера. Ако там всичко е наред, много вероятно е да си за смяна на втулки на стартера.

А момента със съединителя е свързан с това че, когато го натиснеш отделяш скоростите и на стартера просто му е по-леко. Аз винаги паля с натиснат съединител. Зимата е много полезно, защото маслото в скоростите е гъсто и товари допълнително стартера.

Успех

ПП. Може да има и по-сериозна причина за проблема. Това е липсата на съосие между стартера и маховика. За целта си провери дали добре ти е стегнат стартера към кожуха на маховика и самия кожух към двигателя. Второто ми се случи на мен /така го купих без да знам/ и последствията неса никак приятни. Отчупено ухо от блока и спукан кожух на маховика. Всичко се оправя но ако се е стигнало до там, няма как да минеш без сваляне на мотора. Дано да не е
                      Последно редактирано от Sasho74; 31-05-08, 12:18. Причина: Допълнение
                      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Ще проверя ел. връзки. Кое е "шалтера"?
                        А за съосието - уж съм проверил и притегнал всички болтове и гайки, ама пак ще огледам.
                        0888 66 59 73

Коментар

Ще проверя ел. връзки. Кое е "шалтера"?
                          А за съосието - уж съм проверил и притегнал всички болтове и гайки, ама пак ще огледам.
                          Кое е шалтера?
                          Ще се опитам да ти го обясня така че да ме разбереш.
                          Стартера се състои от голам и малък цилиндър /образно казано/. Големия е електродвигателя, а малкия е именно така наречения шалтер. Той се състои от бобина /електромагнит/ и подвижна сърцевина. При подаване на напрежение на бобината, електромагнитното поле издърпва сърцевината а тя от своя страна изхвърля бендикса /зацепва стартера към маховика и съответно двигателя/ и затваря силовата електрическа верига на електродвигателя. И така вече имаш въртене на двигателя когато палиш.

Коментар

Ето тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20332 на страница 136 - 138 е дадено подробно описание на стартера и възможните проблеми.

Като се замисля може и от износени четки да има същия ефект. Що не свалиш стартера и да го занесеш на някои да ти го провери основно, пък тогава търси други възможни причини. Така или иначе те съветвам да го отстраниш, защото със спадане на температурите наесен, този проблем ще се задълбочи осезаемо.
                            Последно редактирано от Sasho74; 31-05-08, 14:16.

Коментар

Привет всем владельцам авто УАЗ (разные модели)!
                              Постоянная информация от Российского авто Клуба
                              "УАЗБУКА":

http://www.uazbuka.ru/choosing.htm

http://forum.uazbuka.ru/
                              Смысл дороги не в самой дороге, а в том, куда она приведёт!

Коментар

Днес реших да сменя гарнитурата на картера на двиг. Махнах старата, почистих хубаво всички повърхности, намазах тънко със силикон от двете страни на новата, обаче като взех да стягам гайките нещо взе да се приплъзва и определено не ми хареса как застана. Затова я свалих и сега смятам да почистя пак основно и да си я сложа без да мажа с нищо.

Май е най-добре да се слага или гарнитура или силикон, а не и двете.

Иначе за моя изненада в картера имаше само масло. Не намирих никакви други метални и неметални отпадъци.
                                0888 66 59 73

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X