Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
    При монтажа на новия има ли нещо специално за напасване или просто да съвпаднат отворите на болтовете и готово?
    Всичко си съвпада.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

А от стария нещо не може ли да се рециклира или да се използва за нещо друго. Така просто да се изхвърли?
      БИО пчелен мед и пчелни продукти
      0888 66 59 73

Коментар

Остави го за резервен или го подари на някой
        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Решил съм да го сменя, но практически погледнато има ли опасност ако се кара така да се повреди нещо друго или да се счупи в най-неподходящия момент?
          0888 66 59 73

Коментар

Първите ,няколко години,може.За след това не знам.Няма машина като УАЗ-а да може да не я подържаш много и пак да върви.Не се притеснявай имаш два моста и два кардана ,се ще се прибереш.

Коментар

Тръгнах да източвам маслото от разд. кутия. Оказа се, че пробката не се развива с шестограм, а е необходим друг ключ с профил звезда с 8 лъча.
              Разпитах по тукашните магазини за инструменти, обаче никой не е чувал за ключ с такъв профил. Някой има ли представа как се нарича този вид ключ и къде може да се намери?
              0888 66 59 73

Коментар

Ключа е квадрат.

НЯмам представа къде може да се намери.

Мисля че е или 14 или 16.Премери го с шублера.
                Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                  Ключа е квадрат.

НЯмам представа къде може да се намери.

Мисля че е или 14 или 16.Премери го с шублера.
                  Ключа е точно квадрат и е 10 mm. Влиза точно в описаната пробка с осем лъча. Миналата година и аз търсих по магазините и ненамерих Г-образен квадрат. Проблема го реших като взех един удължител от едно старо гедоре на 1/2 цола, и го изпилих на шмиргела до необходимия размер. Сега си го пазя само за тази работа. А иначе има комплекти за пробки по магазините. Вътре има всекакви квадрати и всякакви други видове пробки.

РР: На скоростите и на секторната кутия са същите пробки, така че ще ти е необходим такъв ключ
                  Последно редактирано от Sasho74; 15-05-08, 14:35. Причина: РР
                  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Навсякъде са еднакви.Така че или си потърси такъв ключ или си поръчай да ти направят.
                    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

При мен само на раздатъчната кутия е за такъв квадрат. На диференциалите и ск. кутия си е шестограм. Иначе от гедоре може би ще стане 3/8", освен ако не приплъзне заради заоблените ръбове.
                      0888 66 59 73

Коментар

Колега, от написаното от теб стигам до извода, че УАЗ едва ли е "твоят" автомобил.
                        За да караш тази кола са необходими сериозни монтьорски умения...
                        Голяма част от "Великото познание УАЗ" ще откриеш тук, но техническият усет е незаменим... От опит зная, че за да имаш добра Ужаска е необходимо да я реасемблираш от неделими частици, като особено важно е да няма нито един руски болт или гайка по нея
                        Колкото до пробката - аз я развивам като мушна в нея челюстите на едни клещи (сгънати образуват квадрат с нужните размери)

* Заглавието на темата ти искрено ме забавлява - "Привеждане в изправност"
                        Последно редактирано от Scrapheap; 15-05-08, 16:29.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          ........................................

Редакцията на заглавието е мое
                          Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                          NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Колега, от написаното от теб стигам до извода, че УАЗ едва ли е "твоят" автомобил.
                            Мисля, че зключението е прибързано. Аз още не съм решил това.

За да караш тази кола са необходими сериозни монтьорски умения...
                            С мерак може много да се постигне.

Голяма част от "Великото познание УАЗ" ще откриеш тук
                            Точно за това участвам тук (засега черпя от познанието, а се надявам в бъдеще и аз да съм полезен).

Колкото до пробката - аз я развивам като мушна в нея челюстите на едни клещи (сгънати образуват квадрат с нужните размери)
                            Ценен съвет. Благодаря.

Радвам се за което.

Поздрави.
                            0888 66 59 73

Коментар

Спокойно,колега,никой,не е почнал да си поправя ,сам машината,без да пита.Този форум е точно за това.Ако никога не си карал УАЗ е съвсем нормално да не знаеш това онова.И ако нямаше такива като теб,ние нямаше как да си мисли ме "колко много ги разбирам уазките".Аз съм направил ключ от кобалтов нож,тъй като на него не могат да му се заоблят крайщата.

Коментар

Искам малко да се намеся в качеството си на модератор.

Темата се развива по много добър начин и успява да систематизира много общи въпроси свързани с ремонта на Уазките. Намерението ми е да я оставим още някакво време да се пълни ( включително и спама ще изтърпим ) и после ще теглим голямата гума и ще оставим само важните и информативни мнения.
                                Така, че питайте и отговаряйте и не забравяйте, че въвеждането в екслоатация на един Уаз никога не свършва. Това е част от магията.
                                Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                                NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X