Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: УАЗ 315192 - привеждане в изправност (Още един новак)

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
    Опитвам се да разсъждавам за предстоящото адаптиране на двиг. за по-високооктанов бензин (шлайфане на главата). Във връзка с това възнква следният въпрос с повишена трудност:
    Необходима ли ще е промяна в топлинното число на запалителните свещи? И в каква посока?
    Тъй като при сега използваните свещи изглежда, че топлинното число е уцелено, съдейки по вида на свещта след експлоатацията.
    Според мен трябва в посока по-студени свещи.
    Последно редактирано от Жоро Донечки; 21-10-09, 16:30.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
      Според мен трябва в посока по-студени свещи(по-високо топлинно число).
      Благодаря за становището. Някакво обяснение за това?

А иначе за топлинното число - при някои марки е обратно (напр. БРИСК) колкото по-голямо е числото, толкова свещта е "по-гореща".
      БИО пчелен мед и пчелни продукти
      0888 66 59 73

Коментар

Aко,смяташ да го караш,повече на газ,която е по-високо октанова,и с по-високо топлинно число,ти трябват по-студени свещи.Това на теория,имам приятел в бизнеса с горивата,на практика с по-голям процент на бутан,в газта и разните евтини подобрители в бензина,октана не е това за което се представя.КАРАЙ СЪС СТАРИТЕ СВЕЩИ И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ.Успех.

Коментар

Днес разгледах електрическата инсталация. Тук-таме се забелязва "компетентна" намеса на неизвестен майстор.

Два въпроса, свързани с контролни лампи:
          В положение на ключа на контакт стрелките на контролните прибори работят, обаче лампата за маслото не свети (а си мисля, че трябва да светва и да изгасва при запалването на двигателя). При замасяване, обаче на съответния датчик, лампата светва. На прав път ли съм като мисля, че датчикът е за смяна? В указанието за смяната му се посочва да се намаже с "херметик". Червеният силикон върши ли такава работа?

Освен лампата на маслото, в положение на контакт трябва ли да премигва лампата за температурата на охлаждащата течност?
          0888 66 59 73

Коментар

Два въпроса, свързани с контролни лампи:
            В положение на ключа на контакт стрелките на контролните прибори работят, обаче лампата за маслото не свети (а си мисля, че трябва да светва и да изгасва при запалването на двигателя). При замасяване, обаче на съответния датчик, лампата светва. На прав път ли съм като мисля, че датчикът е за смяна?
            Лампата за маслото трябва да светне при налягане по-ниско от 0,6атм. така ,че ако при загасен двигател не ти свети лампата значи датчика е прецакан .
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Да, смени датчика за лампата на маслото, с кавото искаш го намажи само трябва яко стягане после
              Лампата за "водата" светва само момент преди да прегрее системата
              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                Лампата за "водата" светва само момент преди да прегрее системата
                Значи нормално не трябва да свети или премигва в положение на контакт? Понеже на други автомобили премигва няколко пъти.
                0888 66 59 73

Коментар

Значи нормално не трябва да свети или премигва в положение на контакт? Понеже на други автомобили премигва няколко пъти.
                  на контакт при незапален двигател свети с постоянна светлина само лампата на маслото нищо друго не е като при леките автомобили да примигва и лампата за температурата на охл.течност.Както писа колегата по горе тя светва секунди преди температурата да мине 100градуса.Не се притеснявай това много рядко става а пък и да стане не е болка за умиране от време на време мятай по един поглед на температурният датчик това е достатъчно.Поздравления за избора на УАЗ.

Коментар

В указанието за смяната му се посочва да се намаже с "херметик". Червеният силикон върши ли такава работа?

Освен лампата на маслото, в положение на контакт трябва ли да премигва лампата за температурата на охлаждащата течност?
                    Резбата е на конус и не ти трябва с нищо да го мажеш.
                    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                      Резбата е на конус и не ти трябва с нищо да го мажеш.
                      Че е конус, конус е ама по-добре си сложи лепило за резбови съединения, щото моя датчик въпреки якото стягане само кабела го беше задържал да не се развие нацяло. Като ползваш лепило, не е нужно да стягаш много яко, и съответно не скапваш резбата на блока. Почистваш добре повърхностите с корселин, слагаш капка лепило и си готов.
                      Съветвам те да извършиш същата процедура и с карданните болтове, само че там освен лепило трябва и яко стягане. Така ше си по-спокоен че няма да ти се налага да стягаш кардани в калта.

PP. Важно: Лепилото да бъде за разглобяеми резбови съединения, щото има и за неразглобяеми и тогава жална ти майка. Потърси на "ЛОКТАИД". Не е скъпо, но доста полезно нещо според мен.
                      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Полезни указания от горните постове.
                        Ще потърся такова лепило. Трябва да е устойчиво на масло, температура и т.н.
                        0888 66 59 73

Коментар

Ако датчикът е стегнат добре и резбите пасват добре, (малко вероятно при руска изработка) няма никакъв смисъл да ги мажеш с каквото и да е За карданните болтове - обезателно.
                          Моята ужаска е с датчик за лампата от Ланча дедра (такъв имах под ръка) Той е с близки параметри, но не тече. Датчикът за манометъра е по-интересен От него сълзи... От самия датчик а не от резбата му..
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Датчикът за манометъра е по-интересен От него сълзи... От самия датчик а не от резбата му..
                            Интересно. И при мен има леко сълзене в тази област, ама си мислех, че е от крана за масления радиатор.

Предназначението на лепилото ми се струва, че е против саморазвиването. А това дето го препоръчват като "херметик" сигур требе да е нещо като силикон - да уплътнява.
                            0888 66 59 73

Коментар

Предназначението на лепилото ми се струва, че е против саморазвиването. А това дето го препоръчват като "херметик" сигур требе да е нещо като силикон - да уплътнява.
                              Лепилото е против развиване и за уплътняване. Със сигурност ти го казвам. Всички резбови съединения на един нов компресор например, са намазани с такова лепило и не изпуска въздух от никъде.
                              Успех

РР. А на мен ми се беше развил датчика за манометъра а не аварийния датчик. Малко ви подведох ама се извинявам за което
                              Последно редактирано от Sasho74; 26-05-08, 16:30.
                              Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Вчера довърших оправянето и прибирането на кабелите, че висяха отвсякъде. Покрай това реших да сваля кутията с радиатора на парното, което се оказа много полезно, защото оттам извадих една торба със сухи листа, клечки, парчета пръст, камъчета... Освен това промих и самия радиатор, от който отначалото изтичаше светлокафява гъста кал. Залепих уплътнението на онова малкото люкче, откъдето влиза въздух в купето, че освен въздух, влизаше и вода. И събрах всичко. Набързо смених крана за източване на охл. течност и аварийния датчик за маслото.

Така извърших един малко "по-сложен" ремонт (след смяната на долната помпа на съединителя). Тук сигурно повечето ще се посмеят, ама за мен си е постижение. Така набирам кураж за по-сложните неща, които предстоят: сваляне на раздатъчната кутия, разглобяване на карбуратора и сваляне на главата за шлайфане и подмяна на повдигачите.

Междувременно пристигнаха и някои от частите от Карбон, за което съм благодарен на управителя и неговия екип.

От любопитство опитах да запаля с манивела. Дадох на контакт, издърпах ръчната газ, завъртях манивелата и ... нищо. Да не би с манивела да се пали само на бензин? Направи ми впечатление, че като завъртях и нещо забръмча в изпарителя.
                                0888 66 59 73

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X