Все пак говорим само за прибиране, не за постоянно каране с една по-малка гума.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
лада нива безкрайни ремонти
Свий
X
-
Няма нужда да си на тръни, раздатката дори да тече няма навика да изхвърли маслото бързо.Не е и много капризна към мазането, сварвал съм карана почти без масло, неизвестно колко време, след замяна на семеринги и наливане на масло нямаше ядове.
Коментар
-
за сега не е протекло,карам и наблюдавам, според вас нормално ли е да гори 15 газ градско-селско основно по асвалт на къси разтояния 15-20 километра и проблем ли е да я паля на газ и от време на време да покарвам и на бензин или да си я оставям на бензин вечар
Коментар
-
бе то и аз я карам с 70-80 но тъкъв разхот от 9-10 няма,газовата е настроена от добър майстор на 2 годиние и не е карана много на газ дори когато я купих се караше на бензин а маркучите за газ бяха нацепени и дори не бяха на местата си забелязвам че когато напълня бутилката до горе има прекъсване за 20-50 километра после изчезва но като цяло ми се вижда доста капризна от към качество на газ
Коментар
-
бе и аз така знам май ще ходя пак до газаджия на ниски обуроти работи перфектно но от време на време има прекъсване при каране та обмислям и маслото да сменя въпреки че е на 300 километра наплашиха ме че не е било добро за ладата опелско ,гм 10w40 въпреки че съм много дуволен от него на други коли
Коментар
-
Ако нещо сериозно не са променили в GMското масло в последните 2-3 години, то не е добро за нито един автомобил.Може би стара лада с механични повдигачи и пружинен обтегач на веригата няма да му се разсърди, някой дърт дизел също.
НО за същите пари, че и по малко можеш да си купиш тотал,елф,репсол, дори кома е по-добър вариант.Най-вероятно на двигателя нищо няма да му стане, понеже в първообраза си този двигател щастливо си трака с почти всяко едно масло като почнеш от 5w40 до 20w60.А практиката показва че двигателя е последното нещо, което се троши в една нива.
Газовото за карбураторна лада е само едно, но марката на лично, че да не става реклама.Монтажа също е важен и може да докара разлика от рода на 5л/100км.При изправен двигател и гуми за асфлат разход 10/100 е съвсем постижим.
-
-
за сега маслото не го пипа свещите са почти бяли то и старото не го пипаше,двигателя работи много добре никво тракане но ще го покарам малко и ще го сменя ,една мазда примаси 2003 година бащами пропуснал смяна на 19 хиляди км маслото си беше в нормите и тая мазда само с такова опелсо е минала над 200 000 километра без проблеми никакви и сега друга мазда същата пак с това масло 3-4 смени но щом казвате че не е добро ще го сменя
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.
Коментар