Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Сузуки Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Сузуки Самурай

Първоначално публикуван от marin lakov Преглед на мнение
    Провери свещите всяка по отделно при работа на двигатела след като е зарял и ако не работи някоя смения с друга ако и тя откаже и са зацапани може да имаш броблем с цилиндъра,като счупен маслен или маслообиращ сигмент.
    Свещите работят добре,съдя по това,че са с керемиден цвят,няма масло по тях,чисти са.
    Suzuki Samurai 1.3
    Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Провери лулите и кабелите като по загрее малко може да прехвърля някъде ток, виж и дистрибуторната капачка да не е спукана.

Коментар

Провери лулите и кабелите като по загрее малко може да прехвърля някъде ток, виж и дистрибуторната капачка да не е спукана.
        Смених делкото комплект с дистр. капачка и кабели,пробвах общо с 3 комплекта кабели.Възможно ли е да имам нагорял клапан и това може ли да се установи с измерване на компресията?
        Последно редактирано от didobest; 20-02-11, 09:43. Причина: допълнение
        Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Трябва да е много нагорял за даде голяма разлика при измерване на компресията, иначе дава малка разлика и майстора казва, че не е проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
            Имаме и тук няколко магазина за лагери и семеринги,но трябва да извадя делкото,а сам не се наемам,защото няма да улуча центровката след това .Идната седмица,ще направя тази операция с едно майсторче.
            Благодаря ви.

А сега друг въпрос
            Като студен,мотора работи добре,но след около 3-5 мин.започва да прекъсва.Започнах със свещите,смених ги-няма ефект.Смених делкото с други кабели и пак същото,на края смених и всмукателния колектор заедно с друг карбуратор (жигулов) и .....няма оправия.Проблема го прави и на газ и на бензин.На какво може да се дължи това прекъсване?
            1,3 ли е мотора, колега?с комп, погледна ли температурният датчик?! Видях, че е 1,3 от друга ваша тема, къде ли ще е този датчик?!

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
              1,3 ли е мотора, колега?с комп, погледна ли температурният датчик?! Видях, че е 1,3 от друга ваша тема, къде ли ще е този датчик?!
              Моторе е 1.3 карбуратор.Имам датчик на термостата,който ми показва температурата на охл.течност,но той явно е прецакан,защото малко като загрее,стрелката отива в края и си стой там и така го карам няколко седмици.Имаше някакви съпротивления на кабела от датчика,но като ги сложих пак,стрелката вътре не отчита нищо.За друг датчик не се сещам.
              Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
                Моторе е 1.3 карбуратор.Имам датчик на термостата,който ми показва температурата на охл.течност,но той явно е прецакан,защото малко като загрее,стрелката отива в края и си стой там и така го карам няколко седмици.Имаше някакви съпротивления на кабела от датчика,но като ги сложих пак,стрелката вътре не отчита нищо.За друг датчик не се сещам.
                Сигурен ли си, че нямаш комп, мисля че има?

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                  Сигурен ли си, че нямаш комп, мисля че има?
                  Ще снимам мотора и ти ще ми кажеш има ли.Аз не знам да има.По принцип ако има комп,каде се намира?
                  Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Ето няколко снимки на мотора,дано стане ясно дали има комп.

Suzuki Samurai 1.3

Коментар

• От: Питане за Сузуки Самурай

Я провери зад джапката дали има една метална кутийка

Коментар

Първоначално публикуван от pravdo Преглед на мнение
                        Я провери зад джапката дали има една метална кутийка
                        Няма
                        Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Коя година е произведен че да има комп.

Коментар

Коя година е произведен че да има комп.
                            1985.г
                            Suzuki Samurai 1.3

Коментар

И моя е 85, мисля, че ако има комп и акомулатора падне(не може да завърти да запали) на бутане/ дърпане няма да можеш да го запалиш.

Коментар

1985-та имало ли е измислени КОМПЮТРИ ??? По-скоро набор от датчици....ама чак пък комп.
                                Все пак първата система DOS e измислена 1981г и след това е пусната на пазара като MS-DOS през 1986г.
                                Я потърсете проблема по-елементарно. Тоя карбуратор има 1000 базикни, които да се объркат.
                                С моят МНОГО си играха, докато му закачат всички маркучета ПРАВИЛНО и да го регулират. Не е ташак работа.
                                Последно редактирано от Kaskadiora; 23-02-11, 17:05.
                                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X