Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Сузуки Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Сузуки Самурай

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
    ....
    Останали ли са ти ОРИГИНАЛНИ от листите на самурая??? Примерно преден главен...
    Изобщо нямам самурайски,целите пакети са ми от москвич(комплект),говорим за предните а задните от газ69 и трабант.
    Suzuki Samurai 1.3
    Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
      ...целите пакети са ми от москвич....
      Тея не издържат при мен...
      Ако сложа 3 листа - ги изправям
      Ако сложа повече - друса и НЯМА разчупване.
      Оригиналните са.... от много ИСТИНСКА стомана. Ем се гънат, ем не са чупят (лесно)
      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Колеги- и аз мисля да сменям ресори тъй като заден десен главен лист е счупен и го карам стегнат с планка, -та по горе прочетох че от москвич и газ 69 стават. Преправяли се нещо на ресора от москвич към купето защото там тампоните са по големи, от газ69 махат ли се листи или се добавят и като се сменят р-те трябвали да сменям амортесьори.Благодаря.

Коментар

Тея не издържат при мен...
          Ако сложа 3 листа - ги изправям
          Ако сложа повече - друса и НЯМА разчупване.
          Оригиналните са.... от много ИСТИНСКА стомана. Ем се гънат, ем не са чупят (лесно)
          Ти си луда глава,за това ги изправяш .Аз за сега не влизам чак в такива приключения.Мисля да го оставя само с три листа(за предните говоря) и ще видя каква е разликата,че сега толкова са стегнати(надървени),че амовете не вършат никаква работа.А по-нататък,ще търся самурайски евентуално.
          Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Първоначално публикуван от marin lakov Преглед на мнение
            Колеги- и аз мисля да сменям ресори тъй като заден десен главен лист е счупен и го карам стегнат с планка, -та по горе прочетох че от москвич и газ 69 стават. Преправяли се нещо на ресора от москвич към купето защото там тампоните са по големи, от газ69 махат ли се листи или се добавят и като се сменят р-те трябвали да сменям амортесьори.Благодаря.
            Задните ми ресори са предни от газ 69 ,основния лист+двата под него(общо 3).Под 3-те газкови,сложих и 3 трабантови,зглобяване и монтиране.Тампоните за тях са от газ 69,но аз смених и люлките и направих по-широки отвори на тях,за да влязат плътно болтовете в тампоните.Болтовете са 16 мм.,а люлките ги направих от шина около 1 см.За предните тампони по същият начин-тампони от газ 69,но там вече трябва да разпробиеш отворите на лапата дето държи ресора(пак 16 мм.)
            А за москвичовите,не знам дали се преправя нещо,въпреки,че отпред съм с такива(така го купих).
            А тук може да видиш как съм направил захващането на амовете.
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=99190&page=2
            Поздрави.
            Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
              ....,но там вече трябва да разпробиеш отворите на лапата дето държи ресора(пак 16 мм.)....
              И като ми пристигне такъв САМУРАЙ за ремонт... и почвам да "благославам" предишните майстори и "майките им".
              После как се ВЪЗСТАНОВЯВА отвора на 10мм ???
              Примерно човека е поумнял, че правените работи не са толкова здрави и функционални, както истинските и е събрал парички за оригинални листи. Аз какво да го правя този 16мм отвор??
              Заварявам, шлайфам, пълня си врата със стужки, отбелязвам разпробивам.... 2-3 часа излишна работа, само защото някой е спестил 20-30 лева и е сложил РУСКО-НЕМСКИ листи за които едва ли е дал по-малко пари, отколкото за оригинални 2-ра употреба.

Коментар

И като ми пристигне такъв САМУРАЙ за ремонт... и почвам да "благославам" предишните майстори и "майките им".
                После как се ВЪЗСТАНОВЯВА отвора на 10мм ???
                Примерно човека е поумнял, че правените работи не са толкова здрави и функционални, както истинските и е събрал парички за оригинални листи. Аз какво да го правя този 16мм отвор??
                Заварявам, шлайфам, пълня си врата със стужки, отбелязвам разпробивам.... 2-3 часа излишна работа, само защото някой е спестил 20-30 лева и е сложил РУСКО-НЕМСКИ листи за които едва ли е дал по-малко пари, отколкото за оригинални 2-ра употреба.
                +1 . Много си прав за всичко .....
                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Колеги,прави сте,но и аз късно разбрах,че сме направили грешка.Но,човек се учи от грешките си.За информация само,задните ресори ми излязоха около 150 лв.,това е без труд.
                  Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Колеги,някой има ли информация как работи окачването на Calmini 5"?

Коментар

Първоначално публикуван от daskala-bg Преглед на мнение
                      Колеги,някой има ли информация как работи окачването на Calmini 5"?

Аз!!! Почти като всяко друго окачване.
                      2007г. бях навигатор на Шуменското състезание и 2 дена се друсах в самурай с такова окачване.
                      Окачването при ниски скорости е ТВЪРДО, като засили колата над 50+ почва да стои много добре и поема неравностите.
                      И завършиме ... на таван... страничният наклон стана над 45 градуса + много газ и ... ОПС...(май ми е навик)
                      Последно редактирано от Kaskadiora; 03-02-11, 20:07.

Коментар

Благодаря за инфото колега, ако можеш да преброиш колко са листите от москвича ще ти бъда благодарен, а що се отнася до разпробиване планките на купето мисля, че може да се направи втулката по размера на болта и размера на втулките.

Колеги търсих из форума някъде инфо за дръжки за вратите, намерих за отвътре и ги направих но за от външната страна не можах да открия някой ако знае да ли стават от друг автомобил да пише. Благодаря.

Намерих ресор от москвич и го измерих но е много по дълъг от този на самурая може би се преправя.И какво ще кажете ако сложа на предните по еди лист допълнително от москвич или трабант.
                        Последно редактирано от CarTest™; 05-02-11, 14:56.

Коментар

От горе прочетеното за шпрегване и т. ка реших, че най добре е да пробвам с подлагана по един лист. При мен отпред и отзад ресорите са по три листа не знам дали са оригинални.Предните са дълги 100см а задните 110см.Някой знае ли размера на ориг. И ако ви се намира главен лист пишете и цената.

Коментар

Забравих ! годината е 85/413.

Коментар

Днес малко се заиграх по предните ресьори, минах ги с телена четка и след това боя 3в1. Забелязах, че на нито 1 лист няма от пластмасовите тампони в края. Така ли да ги събера утре или да потърся тампони и да разпробия листовете за да ги монтирам. Също така, на всеки лист ли трябва да има, на задните имам само на 2 листа тампончета?

Да поясня: предни ресьори - 2 предни газ69(1+2) + 5 трабант предни. (4-8 )
                              задни ресьори - 2 предни газ69(1+2) + 5 трабант задни. (3-7 )
                              Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                              Mercedes w212 E350 4matic
                              Ducati Monster 600
                              O888795575

Коментар

Първоначално публикуван от torozoff Преглед на мнение
                                Да поясня: предни ресьори - 2 предни газ69(1+2) + 5 трабант предни. (4-8 )
                                задни ресьори - 2 предни газ69(1+2) + 5 трабант задни. (3-7 )
                                Колега,добре си се ориентирал,но няма ли да е малко твърдичко?До колкото разбирам,си с 8 листа на пакет,при мен с 6 (задните) и вози твърдо,е поносимо,но с 8 ......Ще чакам за резултат.
                                Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X