Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект - Джимни Екстрем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: кое окачване е по добре кит 4 или кит 2 с body lift 2

ами поне 10 см са подложките като е разчекна не упират щот ме фаща страх повече засштото съм самичак да ne ми се обърне джипката
    страно но белгиеца трябава до го е предвидил това нещо тук едни тунинг майстор CSA ги одължава при кит +6+7см
    ще им пиша за да не се ебавт с хората така поне като се дават пари за кит да е пълен...
    поздрави

Коментар

Няма се плашиш. То ако беше лесно нямаше да е интересно. Ако го беше направил от първия път сега с какво щеше да си играеш. Щеше да почнеш да мислиш за 6".

Не знам кво става с тия биалети мамка му. Наблягане има някво.

Ако моста не стига до ограничителния тампон защото дължината на пружината в максимално згъната положение не му позволява-лошо. L min на пружината е много. Не говоря за случая които коментираше Венци когато пружината може да се згъне още но тежеста на колата не може да я смачка. Така е добре. Говоря за случаите когато врътките на пружината са залепени и тя е згъната до краи. Има и такива издънки. Така моста се спира на твърдо. Това обаче няма нищо общо с биалетите.

Според мен напъна в биалетите идва от тампона на носачите към купето. Не знам на ТаялМастер тампоните колко са меки и дали изобщо могат да поемат по големия ход но тези които аз съм виждал са си чиста пласмаса. Направо ме е страх да ги сложа на места където има усукване. Може пък ТраялМастер да са ги предвидили за стандартното окачване като целта е била да се подобри пътното поведение на джипа. Обърни внимание че на повечето джипки с по два носача на мост тампона към купето е обърнат на 90град. и стои перпендикулярно на моста. Така може да осигури артикулациите. Другия варянт е там да има унибал които се криви по 30град. в двете посоки.
      Да беше по голяма джипка щеше да ли лапне тия 4" без да се замисли ама с джип от КиндерСюрприз си е бая приключение. Направо ти завиждам за емоциите.

Ако не ти се занимава сложи два дисконекта и като влизаш в гората откачаи стабилизиращата щанга. Няма страшно вероятноста да обърнеш джипа без тази щанга дори е по малка.

Коментар

кinex ти ми уби всички желания бе джип от киндер сорприс..
        майтап да става но това е положението.днес си мислех за биелетите ако сложа по дълги ще падне стабилизатора много ниско а и колкото са крехки тези биелети на първия камък е огъната така че ще сложа тези които взех да е пробвам.
        страно в тема раходки пуснаь едни фимчета аз мислех че тогава е станал фала но не личиси че още преди да се пробвам да мина през камъните някаде сам е обарнал..спомням си че е разчеквах да оглеждам къде опират задните гуми и какво да правя по въпроса...
        ако пак се обърнат ше търся такива дето казваш но нямам и на представа каде има или как изглежда..
        имам едни снимчици от гърците как изклучват стабилизиращата щанга ше пусна снимки да си кажете мнението........
        мойте тампони на траил мастер са меки като е разчекна се усукват поне си личи като се вгледаш
        поне сам сигорен че са стока......
        поздрави

Коментар

Не съм имал нищо лошо в предвид с това КиндерСюрприз.
          Дано си ме разбрал правилно. При теб с тая малка джипка 4"лифт се равняват на 8" при дълга база. Не е шега работа.

Коментар

За тези биалети говорех. Могат да ги пратят до Европа. Фирмата е стабилна и има безупречна репутация. Трябва да премериш точно какви са размерите при теб.

http://www.ironrockoffroad.com/Merch...tegory_Code=UP

Откачаш ги от моста и ги закачаш някъде на купето така че да не пречат на движението на елементите.

Коментар

xа xа сега зацепвам много вярно на една къса джипка един кит 4 е достатачен но става и по нестабилна те с кит 2 се обръщат пак с 4 да не говорим...аз досега не сам осетил такова нещо но си имам едно на ум....
              мерси за инфото ще го имам на предвид има доста да го умувам...
              поздрави

Коментар

ето така правят гърците
                как е според вас?
                нещо не мога да се съллася да режа стабилизиращата щанга..

поздрави

Коментар

Не го прави това. Ще тропа нечовешки. И малко слабо ми изглежда Там натоварването е много голямо. Щангата е много еластична и при неравности се усуква точно там.
                  Добре де аз защо сега видях че биалетите сочат на доло от моста. Ако е така не трябва да са по дълги. Маи работата отива към друга стабилизираща щанга. Или задължително откачане като влизаш в гората. С 3-4см подложки под тампоните може и да стане. Идеята е краищата на щангата да се приближат до моста. Потърси как е решен проблема при други Джимнита с аналогичен лифт.

Коментар

като гледам тоя квадратен профил колко е тънък ако веднъж забравиш да откачиш захватите прафила ще се усуче на мига.и много интересно как са го пробили като е много закалена щангата.или са я откалявали първо ама не вярвам

Коментар

добре рязането на щангата го оставям...
                      като са каси биелетите щангата ги обръща ако са малко по дълги няма да може или поне така прави един тунинг майстор тук на +7см лифт
                      тук няма джимни с такъв лифт още на DG&TUNING е без и гърците ги махат при този лифт...
                      а хора с лиф 7см има доста вчера ми писа един че махнал директно стабилизиращата щанга и си перка а имало голяма разлика така има повече ход моста..........
                      ми ако не стане с подлогки ше видим с тези изклучващи биелети дето кинех каза
                      поздрави

Коментар

С по дълги биалети маи няма да стане много добре. Краищата на щангата много ще висят и ще ги удряш по камъните.
                        Нали се сети за кои подложки ти говоря.

Прави 5см да е сигурна работата апък ако не става ще мислим друго.
                        Тези усилените дисконекти които ти показах са дълги. Продават с различна дължина но дори и наи късите маи ще са ти дълги.

Коментар

изцяло да махнеш стаб. щанга не е много добра идея, нали все пак ползваш колата и за друго освен офф. помисли си за вариант да си направиш разглобяеми линкове, не е бог занае каква философия.
                          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

а щанга аз не махам пък квото ше да става 120км на ден си множко дано стане номера с подложките или по дълагите биелети....
                            поздрави

Коментар

днес монтирах новите биелети и като е пробвах на същото място дето обърнах едната стара този път не се обърна но пак ще видя на друго място..
                              най добре ше е на една рампа RTI....

поздрави

Коментар

както по горе казахте няма скука с тунинга на една джипка се потварди още един път....
                                имам един къс разбит накрайник точно този дето се сварзва към (рамото питман) или хебела на кормилната кутия не знам как се казва на БГ..
                                в китa нямаше такава част и сега се сещам защо ми е разбит накрайника.........
                                много кофти работа дали ще стане от самурай знам че при такъв лифт е задължително да се свали надолу така няма да старда накрайника...
                                а днес поръчах нови но се надявам да намеря подходящо рамо първо защото всеки два месеца по 30€ + стенд(50€) не е нормално..
                                поздрави......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X