Бърка не бърка-засега не е измислен друг вариант.
Пък да буксувам, да буксувам, колко да буксувам?.. Нали е витара, не и трябва много буксуване за да излезе от калта
Майтапа настрани, но трипчето се справи много добре. Като забележка мога да кажа, че навигатора(голямото лапе) забеляза, че при ниска скорост-отчитането на метрите е точно, но при по-висока-дава по-малко разстояние. Но все пак е доста по-добре от това да караш без никаква ориентация за изминатия път.
А като буксуваш в отсечката между две точки просто ще имаш едно наум, че следващата точка ще е след 600 метра вместо на 550 примерно. И това само за тази отсечка. На следващата точка се занулява, и грешаката се изчиства.
Блокажа е добре, само дето ме хвърли настрани в едно леко деренце, та се наложи да опъвам лебедка. Но ако карах по-бавно можеше и да мина без проблем, но мястото беше със страничен наклон, и беше поразорано, та какво остава да ме завлчече надолу.
А какво съм строшил-това което видях е счупеното ухо на корпуса на предния диференциал. Но блъскането и тракането май няма да са оттам. Като отворя ще си покаже.
Здравей Кольо. Днес докато те видях на долния завой с многото кал и ми изчезна. Ходих и до витарата, но и там те нямаше. Остава да с бил при кебапите и бирата. Дано не са сериозни щетите на джипката.
......Също така искам специално да благодаря на русенския екипаж който е видял и е спрл за да вземе номера изпаднал от моята витара. Предали са го на Вера, и джипката ми пак има два номера.
Именно. И тук да благодаря на колегите които въпреки, че са на състезание са спряли и прибрали номера. Иначе ме чакаше голям филм. Нямам документ за рамата...
Днес свалих предния диференциал, отворих кожуха за проверка дали вътре всичко е наред(наред е), измих го с водоструйката, и е готов за ремонт. Ето снимка от телефона на счупеното ухо:
Има дваварианта за ремонт-да заваря цяло парче алуминий на мястото на счупеното(ще махна остатъците от оригиналното), или да опаша частта от кожуха на мястото на ухото с желязна скоба направена от шина 6 или 8 мм. Аз съм за втория вариант. Мисля си да пробия няколко отвора, да нарежа резба в тях, и на съответните места на кожуха да направя по един конус със свредло. Стопорни болтове с конус на върха би трябвало да държат скобата против узвъртане, а там натоварването на завъртане не е много голямо, та си мисля, че ще свърши работа. Към шината ще заваря някакви неща за захващане към тампона.
Въпрос-някой знае ли каква е дебелината на стената на кожуха в мястото през което трябва да мине скобата? Да не би да пробия алуминия докато правя конусите. Понеже там е леглото на лагер, и имайки предвид, че материала е алуминий си мисля, че няма да е малка, но знам ли...
Не съм бе. Понеже досега си беше здраво. Чак се чудя как издържа толкова време при положение, че е толкова слабо място. Не знам за олекотяване ли е, но вместо да е плътен метал, японците са направили две кухини в ухото. Вярно, че издържа при обикновено каране, но ако зависеше от мен там бих сложил по-здрава конструкция.
А това което съм намислил ще е временно, ако се сбъднат едни планове които започнах да си правя, но засега няма да ги казвам да не ги урочасам
няма как да го бърка защото задния диф е блокиран както и да буксува ще му дава една скорост
Това няма значение. Представи си ситуацията витарата да легне на корем, и да се мъчиш да излезеш. Буксуват и двете колела в синхрон, датчика отчита въртене, метрите се трупат, а реално изминато разстояние няма. И на всяко минаване на магнита покрай рид ампулата тя отчита един оборот на колелото. Без значение накъде се върти то.
Но не е страшно, защото грешката е само за тази отсечка. След зануляване на следващата точка всичко започва отначало.
Именно. И тук да благодаря на колегите които въпреки, че са на състезание са спряли и прибрали номера. Иначе ме чакаше голям филм. Нямам документ за рамата...
Днес свалих предния диференциал, отворих кожуха за проверка дали вътре всичко е наред(наред е), измих го с водоструйката, и е готов за ремонт. Ето снимка от телефона на счупеното ухо:
[ATTACH=CONFIG]312665[/ATTACH]
Има дваварианта за ремонт-да заваря цяло парче алуминий на мястото на счупеното(ще махна остатъците от оригиналното), или да опаша частта от кожуха на мястото на ухото с желязна скоба направена от шина 6 или 8 мм. Аз съм за втория вариант. Мисля си да пробия няколко отвора, да нарежа резба в тях, и на съответните места на кожуха да направя по един конус със свредло. Стопорни болтове с конус на върха би трябвало да държат скобата против узвъртане, а там натоварването на завъртане не е много голямо, та си мисля, че ще свърши работа. Към шината ще заваря някакви неща за захващане към тампона.
Въпрос-някой знае ли каква е дебелината на стената на кожуха в мястото през което трябва да мине скобата? Да не би да пробия алуминия докато правя конусите. Понеже там е леглото на лагер, и имайки предвид, че материала е алуминий си мисля, че няма да е малка, но знам ли...
коле предполагам че стената няма да е по дебела от 5мм
Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Това няма значение. Представи си ситуацията витарата да легне на корем, и да се мъчиш да излезеш. Буксуват и двете колела в синхрон, датчика отчита въртене, метрите се трупат, а реално изминато разстояние няма. И на всяко минаване на магнита покрай рид ампулата тя отчита един оборот на колелото. Без значение накъде се върти то.
Но не е страшно, защото грешката е само за тази отсечка. След зануляване на следващата точка всичко започва отначало.
е то и с оригиналния километраж да си като боксуваш пак ще те лъже
Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар