Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на Витара къса база от Славин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здравейте ! Явно - не е лесно ! Отдавна чета темата за повдигането и се чудя как точно да стане на моята Витара ...

п.п. А какво им е пречело на японците през '89г. да сложат цял преден мост и да я повдигнат "малко" ??? ........
    Да бе ... "Тойота" !...
    Последно редактирано от иж-12; 19-02-10, 23:11.
    Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

• До: Повдигане на Витара къса база от Славин

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Задния мост при лифт се измества при машините със стабилизираща(Панхард; Панар) щанга която е захваната в единия си край за рамата, а с другия за моста. При витарата схемата е различна, и това изместване го няма, следователно и моста не се измества встрани, а оттам и съосността на диференциала и раздатката не се променя.
      Да, не се изразих правилно. Имах предвид наистна ъгъла на кардана, т.е. успоредноста на оста на пиньона с оста на раздатката.

Коментар

Първоначално публикуван от иж-12 Преглед на мнение
        Здравейте ! Явно - не е лесно ! Отдавна чета темата за повдигането и се чудя как точно да стане на моята Витара ...

п.п. А какво им е пречело на японците през '89г. да сложат цял преден мост и да я повдигнат "малко" ??? ........
        Да бе ... "Тойота" !...
        погледни ги новите и ще разбереш, ама побързай, докато не са ги прибрали всичките за доработка, че напоследък много се изложиха.

Друсането много зависи и от гумите, не само от габаритите и окачването.
        Досега единствения проблем от повдигането при мен е в кантарчето. Отвреме на време спирачките стават много твърди. Може и от по-големите гуми да е.

Коментар

Първоначално публикуван от track2000 Преглед на мнение
          Не съм сигурен че разбрах добре затова ще задам въпроса така.Какво рискувам ако сложа подложка 8см.
          Пичове, евала за Витарите!
          Правите обаче една грешка като разглеждате подложката на А-рамото като средство да извъртите пиньона.
          Тази подложка трябва да увеличи растоянието на точките на захват между долния и горния шарнир, като се придържа към два параметъра: 25% от диаметъра на гумата и колкото се може по хоризонтално А рамо. Ако същевремено извърти и дифа добре дошло.
          Затова и трябва някакъв компромисен размер, който да не нарушава този баланс. 8 см. са страшно много. Вижте скиците от тази тема:
          Калкулатор 4-линк
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Пичове, евала за Витарите!
            Правите обаче една грешка като разглеждате подложката на А-рамото като средство да извъртите пиньона.
            Тази подложка трябва да увеличи растоянието на точките на захват между долния и горния шарнир, като се придържа към два параметъра: 25% от диаметъра на гумата и колкото се може по хоризонтално А рамо. Ако същевремено извърти и дифа добре дошло.
            Затова и трябва някакъв компромисен размер, който да не нарушава този баланс. 8 см. са страшно много. Вижте скиците от тази тема:
            Калкулатор 4-линк
            Сега го обясни като за тесен кръг съветски специалисти
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Мойта си върви без фланци и без подложка на рамото,нямал съм никакви проблеми кардана си има доста ход и няма начин да падне и спирачките действат нормално.
              Бялото BUZUKI 1.6 8в
              0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Следя от доста време дискусията.Имам витара дълга база 12/1997 год 16Х16 97 к.с. Реших да я повдигна отзад по описания начин. За изработката на подложката на "А" рамото обаче нямах възможност да търся фреза, затова подходих по друг начин. изрязах две плочки с посочените размери в чертежа от листово желязо 8 мм със стационарен ъглошлайф. Прикапах ги една за друга за да се пробият отворите-4 бр. по 10,5 мм и среден- ф-40мм.точно. Намерих парче дебелостенна тръба с дължина 50 мм с външен размер Ф-40мм и вътрешен 30мм.разделих двете плочки и ги заварих с вътрешна и външна заварка, като фиксирах разстояние помежду им с помощта на временни 10 мм болтове с гайки.добавих и две перлендикулярнина плочките парченца листово желязо от вътрешна страна. Шлайфах външните плоскости на плочките и ги дадох на галванично поцинковане. ето го резултата.
                Прикачени файлове

Коментар

Това е вариянт, който може да се изработи и с подръчни средства. Хитро решение.

Коментар

За тая подложка за А рамото май требва отделна тема . Казвам и съм готов да споря ,че тя не е нужна ела па за дълга база
                    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                      За тая подложка за А рамото май требва отделна тема . Казвам и съм готов да споря ,че тя не е нужна ела па за дълга база
                      Ако можеш да кажеш, че пречи... иначе да си я слагаме който иска.

Коментар

в момента съм на сайта- в скайпа съм Masyukov, ако желаете-ще ви я покажа.....

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                          Колега при всичкото ми уважение към теб,но на пазара има 3 или 4 готови кит лифта на различни производители и при лифт от 3 инча въпросните ги включват всички. Не се заяждам опитвам се да разбера, все пак тези китове са минали някакво одобрение от компетентните органи.Надявам се че това "не е нужна" не е побългаряване на лифта
                          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от track2000 Преглед на мнение
                            Колега при всичкото ми уважение към теб,но на пазара има 3 или 4 готови кит лифта на различни производители и при лифт от 3 инча въпросните ги включват всички. Не се заяждам опитвам се да разбера, все пак тези китове са минали някакво одобрение от компетентните органи.Надявам се че това "не е нужна" не е побългаряване на лифта
                            Забелязъл ли си обаче на калмини какъв ъгъл има,а тези които ги правят колегите.И рамото е по дълго.
                            Прикачени файлове
                            Бялото BUZUKI 1.6 8в
                            0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Според мен ще има смисъл да обсъждаме подложката само ако се правят измервания при едното и другото положение.
                              Това, че китовете изглеждат така както изглеждат, не означава кой знае какво, просто защото при тях и А-рамото е друго, и надлъжните щанги са други.
                              Я кажете, ябълковидния болт на А-рамото на Калмини регулируем ли е?

Коментар

На калмини не е ли унибал?Оригиналния е ябълковиден.
                                Бялото BUZUKI 1.6 8в
                                0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X