Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на Витара къса база от Славин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Повдигане на Витара къса база от Славин

Ще ме светнете ли откъде да си взема ръчни хъбове и на каква цена, че нещо ми е жал за каретата при този лифт на дълъг път.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Добре де,но ръчните хъбове с какво ще подобрят положението
      А иначе,хъбове от Явор и Калмини.Другото са случайни находки по обяви и Ибей.

Коментар

Явор от бургас мисля че цената им беше към 250 лв Ми как какво изключваш хъбовете и полуоските няма да бъдат зацепени
        Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
        Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
          Добре де,но ръчните хъбове с какво ще подобрят положението
          А иначе,хъбове от Явор и Калмини.Другото са случайни находки по обяви и Ибей.
          Аз съм с капачки и до сега много ми харесваха, но нещо забелязвам да се омазняват полуоските и взех да се притеснявам за каретата. Тези дни ще свалям предния мост надолу, но 24мм ме са кой знае какво.

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
            Както Иван ти каза може пружините да не са били толкова уморени. Щом с 50мм вдигаш 120мм, то ако с 15мм са ти по-дълги пружините или малко по не уморени разликата ще е 40мм. Убеди се че всичко е легнало както трябва и пружината наистина се е изместила с 50мм в горния си край надолу, а не повече и ако е така режи смело примерно около 15 мм и ще си ОК.
            Да проблема е бил в моя телевизор. След като вдигнахме и задница и след хубаво отръскване по черно, всичко си дойде на мястото. Повдигането е с по около 8см отпред и отзад. Возията в задния мост стана много по мазна и приятна. Няма го вече това подскачане на задницата и не лашка.
            До тук добре, обаче каретата са в много плачевно състояние и хич не ми се чака първо да си заминат пък после да търся решение.
            При този лифт, без боди лифт, кои най-големи/високи/ кални гуми мога да сложа без да се налага рязане на калници. Пък в краен случа може и малък боди лифт.

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
              Да проблема е бил в моя телевизор. След като вдигнахме и задница и след хубаво отръскване по черно, всичко си дойде на мястото. Повдигането е с по около 8см отпред и отзад. Возията в задния мост стана много по мазна и приятна. Няма го вече това подскачане на задницата и не лашка.
              До тук добре, обаче каретата са в много плачевно състояние и хич не ми се чака първо да си заминат пък после да търся решение.
              При този лифт, без боди лифт, кои най-големи/високи/ кални гуми мога да сложа без да се налага рязане на калници. Пък в краен случа може и малък боди лифт.
              С този лифт без рязане 215/75/15 . С леко поорязване 235/75/15 .
              Изобщо какво ви е страх толкова от това рязане ? Резва се съвсем леко ъгълчето на калника в долния край към вратата, подгъва се ръбът навътре и това е, не се налага даже и боядисване .
              Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

То зависи и от гумите.Регенератите са с по-големи р-ри.Особено калните.
                Иначе при мен без проблем дори и с по-малък лифт влязоха Граберите 225/75/15.
                Много ме радва новината, че колата е започнала да вози по-мазно с Вартбурговите пружини.

Коментар

аз пък се бях засилил за 30х9,5 ама нали уж гледам тия големи е празни калници и смятам, че ще побера света
                  Заради пластмасовите калобрани не ми се реже.
                  След лифта се появи и първия очакван проблем, педала на спирачката взе да потъва от дъжд на вятър. Дайте идеи как се справяте с кантарчето.
                  п.п. гумите съм ги вече почти решил. Кални роадстони, само дето размера не ми беше ясен. Бях се спрял на 30/9,5, но като че ли не ми се вдига по-вече.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от Лъчезар; 27-08-09, 07:44.

Коментар

След лифта се появи и първия очакван проблем, педала на спирачката взе да потъва от дъжд на вятър. Дайте идеи как се справяте с кантарчето.
                    Една от идеите за подложката на А рамото е и то да остане в оригиналното си положение и да не се промени настройката на апаратчето.Но за да започне да ти потъва педала май ти бяга налягането някъде.
                    Промяна в поведението при спиране може да се очаква и като се премине на доста по-голям р-р. гуми.
                    П.п.Абе от къде ги намирате тези коли с такива хубави тавани

Коментар

тук във форума ме светнаха, че били на някаква италианска тунинг къща. Хубави ама много трудно се махат. Само задното стъкло се крепеше на минимум 6 болта, италианска му работа.

Коментар

аз пък се бях засилил за 30х9,5 ама нали уж гледам тия големи е празни калници и смятам, че ще побера света
                        Заради пластмасовите калобрани не ми се реже.
                        п.п. гумите съм ги вече почти решил. Кални роадстони, само дето размера не ми беше ясен. Бях се спрял на 30/9,5, но като че ли не ми се вдига по-вече.
                        Взимай 30/9.5/15, и пластмасовите калобрани се режат от вътрешната страна и отвън нищо не личи .

Коментар

За съжаление 30/9,5/15 не се внася, пък май и не се произвежда, тъй като и в каталога липсваше. Имаха само АТ. В крайна сметка поръчах 235/75/15 МТ, дано не съжалявам.
                          Вчера покарах друга джипка с тези гуми и ми се сториха много меки, което мен лично ме удовлетворява, а и зимата смятам, че ще се справят. Може би ще се износят по-бързо, но пък то пълно щастие няма.

Коментар

За съжаление 30/9,5/15 не се внася, пък май и не се произвежда, тъй като и в каталога липсваше. Имаха само АТ. В крайна сметка поръчах 235/75/15 МТ, дано не съжалявам.
                            Вчера покарах друга джипка с тези гуми и ми се сториха много меки, което мен лично ме удовлетворява, а и зимата смятам, че ще се справят. Може би ще се износят по-бързо, но пък то пълно щастие няма.
                            Лъчезаре, то е същото 30/9.5/15 = 235/75/15

Коментар

Не си първия който ми го казва, но по мои сметки се получава следното:
                              235/75/15=235х0,75х2+15х25,4=352,5+381=733,5мм/25,4=28,9 инча
                              което си цял инч разлика

Коментар

Някой сменял ли е шарнири?
                                Оказа се, че тези, които съм купил са с изнесен ябълковиден болт навън с 5мм в плюс. Това ми разкрачи колата и сега трябва да ги връщам в магазина. Това обаче ме навежда на мисълта, че ако имах такива, когато правих лифта нямаше да се налага да разпробивам горния отвор на амортисьора за да оправя вертикалните ъгли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X