Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на Витара къса база от Славин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Повдигане на Витара къса база от Славин

Здравейте. От няколко дена чета за повдигането на витари и се запалих да повдигна и аз моята витара. Даже съм започнал събирам материали за повдигането. Но разбрах кой амортисьори ще е най добре да сложа от омега или други ? Благодаря предварително.Витарата ми е къса база.

Коментар

Първоначално публикуван от alex veselinov Преглед на мнение
      Здравейте. От няколко дена чета за повдигането на витари и се запалих да повдигна и аз моята витара. Даже съм започнал събирам материали за повдигането. Но разбрах кой амортисьори ще е най добре да сложа от омега или други ? Благодаря предварително.Витарата ми е къса база.
      С този лифт дължината в разпънато състояние според мен трябва да е около 60см, но все пак прочети повече по темата.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Да попитам и аз,проблем ли е ако няма подложка на А рамото .Защото мойта няма.Нямам и фланец на кардана.
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
          Прав си, че се повдига 8см, а подлагаме на А-рамото 5см, но това изместване не трябва да се разглежда само като повдигане 8см. Нали при скок или товар, когато се сгънат на макс. пружините от Вартбурга позволяват да се сгънат до почти същото положение като оригиналните. Иначе казано ако преди лифта задния мост е можел да потъне нагоре 10см сега като му прибавим 8см хода му нагоре става приблизително 18см. Това е причината да се поставя подложка, на почти средна височина от 5см.
          Не съм сигурен че разбрах добре затова ще задам въпроса така.Какво рискувам ако сложа подложка 8см.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от track2000 Преглед на мнение
            Не съм сигурен че разбрах добре затова ще задам въпроса така.Какво рискувам ако сложа подложка 8см.
            Всеки е рискувал за да се събере тази информация. Рискувай и после ще споделиш резултата.
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от alex veselinov Преглед на мнение
              колега аз на мойта и сложих от опел кадет седан в разпънато състояние 60см маслени монро и сам доволен по малко друса

Коментар

Първоначално публикуван от boby2 Преглед на мнение
                колега аз на мойта и сложих от опел кадет седан в разпънато състояние 60см маслени монро и сам доволен по малко друса
                Пък аз си мислех че друсането зависи от налягането в гумите

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                  Пък аз си мислех че друсането зависи от налягането в гумите
                  и аз така си мислех но като ги сложих се родих

Коментар

и аз така си мислех но като ги сложих се родих
                    Е да масленните возят по меко но все пак говорим за витара нали

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                      Е да масленните возят по меко но все пак говорим за витара нали
                      е да потскачам като куфар

Коментар

е да потскачам като куфар
                        Че то там и е чара

Коментар

Първоначално публикуван от track2000 Преглед на мнение
                          Нищо полезно няма да постигнеш , а рискуваш да си навлечеш неприятности за които тези с 5см не занят .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Като правих повдигането на моята витара си спестих подложката за А-рамото и фланеца на кардана. Засега нямам никакви проблеми заради това. Вярно, че към това "спестяване" ме подтикна поста на Иван Попов, който каза, че на неговите витари не е слагал никакви подложки и фланци на кардана, и е нямал проблеми.
                            Разбира се, че си проверих на място как ще действа шарнира на А-рамото без подложка и колко ще се измести фланеца, и реших, че няма да има проблем.
                            Така, че дали подложката ще е 5 или 8 см според мен няма никакво значение, все ще работи, и ще е по-добре отколкото без никаква.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Щом го е казал Иван Попов, добре. И друг път съм казвал че уважавам опита и труда му.
                              Най-малкото което ще се получи с или без подложка на А рамото, а и при различна дебелина е разлика в момента на сработване на редуцира на задните спирачки. Но това е при положение, че редуцира ви все още работи
                              Другото е, че при лифт се променя малко съосноста на диференциала и раздатката, но и това не е кой знае колко.
                              Най-критично е положението на шлиците на кардана при късата база, за това все пак е по-добре да има 14-15мм фланец на кардана.

Бре, много друса тая Витара бе

Коментар

[QUOTE=ctef;1053266]Другото е, че при лифт се променя малко съосноста на диференциала и раздатката, [QUOTE]
                                Тук не съм съгласен.
                                Задния мост при лифт се измества при машините със стабилизираща(Панхард; Панар) щанга която е захваната в единия си край за рамата, а с другия за моста. При витарата схемата е различна, и това изместване го няма, следователно и моста не се измества встрани, а оттам и съосността на диференциала и раздатката не се променя.
                                Променя се ъгълът на кардана, но не е нищо страшно, досега не съм чул някой да се оплаква от строшени карета заради натоварването от лифтването.
                                За предните карета не говорим, там нещата са други.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X