Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Краза в бокса
Свий
X
-
От: Краза в бокса
Как ще управляваш муфата , моята съм я направил с жило и пружина която да я държи в постоянно зацепено положение . "Прозорците" на муфата са ти прекалено малки и при запълване с кал няма да може да зацепи . Трябваше да я направиш с два сектора които да зацепват в други два сектора на барабана , но не трябва да са плътни а да има поне сантиметър при свободен ход за да може по лесно да "закопчава"
Виж как е на оригиналната БТР-ска
VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Така ще е зацепването и при мен жило и пружина . За калта си прав ще измисля някво решение на този потенциален проблем. Не е проблем да изрежа половината муфа и ще стане почти като при теб. Най хубавата част е че редуктора е серйино производство и може на се променя предавателното число когато ми скимне .
Коментар
-
Коментар
-
Павка, всички механични лебедки с червяк които съм виждал са с червяка отдолу. Демек-да се къпе постоянно в масло. Ако и тази е за такъв монтаж-ще береш ядове с мазането.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Освен това бих преработил и захвашането. Не я знам колко е силна но според мен при натоварване ще се изкриви целият захват.Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеПавка, всички механични лебедки с червяк които съм виждал са с червяка отдолу. Демек-да се къпе постоянно в масло. Ако и тази е за такъв монтаж-ще береш ядове с мазането.Газ 69 2.4i
Густо майна, пътят свърши !!!
GSM: О895 7О6О59
Коментар
-
Нищо и няма монтирана така. Нужно е да се сипе необходимото количество масло.Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеПавка, всички механични лебедки с червяк които съм виждал са с червяка отдолу. Демек-да се къпе постоянно в масло. Ако и тази е за такъв монтаж-ще береш ядове с мазането.
В каталозите производителите на червячни редуктори дават колко то трябва да бъде за различни положения на монтаж - червяка долу, горе или отстрани
о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
@ Агоп Серопян:
Да, сега и аз се загледах.
Този профил наистина ми се вижда слаб. Аз на моята механика сложих винкел 60х60х5, и започна да се огъва, та го подсилих с шина 50х10. Сега вече поддава когато види много зор, но е еластично, и се връща.
Павка, натовари сериозно лебедката, и гледай как ще се държи, отначало не обърнах внимание, но наистина това желязо ми се вижда слабо.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Нищо и няма монтирана така. Нужно е да се сипе необходимото количество масло.Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеПавка, всички механични лебедки с червяк които съм виждал са с червяка отдолу. Демек-да се къпе постоянно в масло. Ако и тази е за такъв монтаж-ще береш ядове с мазането.
В каталозите производителите на червячни редуктори дават колко то трябва да бъде за различни положения на монтаж - червяка долу, горе или отстрани
Успех на RFC!!
П.С: Това купе ще премине ли през техн. преглед?о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Редуктора е предвиден за монтаж и по двата начина има 4 пробки като две са контролни и две за наливане като в положение с пинион от долу нивото на маслото едвам покрива пиниона а в положение пинион отгоре нивото е над оста на короната . За мощност на лебедката правих слентия тест , куката закачена за стълб почти всичкото въже навито , 1 скорост и педала за спирачки натиснат на макс джипа оставен на обороти без да му подавам газ . 4 те гуми се влачат по асвалта а мотора не гасне . При подаване на газ мотора се развива с лекота . В реална обстановка предстои да видим .
За купето ще чакаме някой от близнаците Ивайло или Петър да се произнесе . Според това което прочетох в темата на състезанието ще мине но те имат тежката дума .Последно редактирано от павле; 21-08-15, 20:27.
Коментар
-
Павка, на равно, макар и с блокирани гуми е ташак за лебедката. Иди в гората, или на някой хард терен, забий се в някакъв отвесен праг, или каквото е там(да ти обяснявам ли какво е хард затъване
), и накарай въжето да започне да пращи. Ама да има някой с теб който да гледа какво се случва с конструкцията.
Механичните лебедки имат страшно много мощ, и не спират, ама като дойде зорът-започват да кривят и да късат захватите си.
Почти съм сигурен, че с този профил ще имаш грижи...Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар