Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Краза в бокса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Краза в бокса

Павка, въпрос на смятане е.

При оригиналното задвижване полуоската върти колело с диаметър някъде към 60 см. При което производителят е сметнал, че това желязо ще понесе усилието при първа бавна, при съответстващото натоварване на колелото с агресивни гуми, щото нали не е голф количка, а джип.
    Когато се използва за лебедка тази полуоска върти барабан с диаметър в пъти(много пъти) по-малък от диаметъра на гумата, при долу-горе еднакво натоварване, ако не и по-сериозно, щото гумата може да пребуксува, а барабана не...

Та като лебедка частите и корпуса на диференциала са натоварени много по-малко от използването им по предназначение.

Виж, усилието за изваждане на джипа е все толкова, та затова закрепвай яко. Ма ти това си го можеш.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тъй като имам известен опит с направатаа на такива лебедки,мога смело да ти кажа,че не правиш нищо.Полуоската ти е най малкия проблем.4към 1 е никакво съотношение,освен че ще палиш съединитела нямаа да постигнеш нищо повече,чупи се короната на дифа.В автомобила преди дифа има скорости(една редукция)раздатачнаа кутия (втора редукция).Правил съм такава лебедка с 5.12ПЧ,много бърза,може да ти помага но не и да те извади в сериозна ситуация.На едно състезание ще чупиш по един редуктор.Когато затегнеш здраво започва да пуши съединитела ,щото зора е голям,колела ли да въртят лебедка ли да задвижва.Знам какво говоря,питай Стоян и Жоро Василев къде запърви път видяха карданна лебедка.

Коментар

Горното не е вярно и противоречи на фундаментални принципи.

От видяното в интернет по отношение на год уинч или правят нов вал, или ако ползват полуоска я дообработват като избягват заваряването. Най-често след уточняване на дължината нарязваш шлици.

По-нагоре писа за 2 скорости - как мислипш да го направиш това?
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Имам един редуктор Който днес разглобих и устароних че няма да стане . За сега фаворит е вече монтираната на джипа ми лебедка . Ако тя пак се счупи , ще слатам камионската . Диференциялната е в процес на разработка в комбинация с редукора щеше да е чудна но без него ?

Коментар

По въпроса с мощнста Сегашната ми лебедка е 7-1 и има пре достапъчно мощ за да върти заедно с гумите при положение окопан до вратите в блатото с много гъста и лепкава кал за втора не . Ако върти само лебедката без гумите има сила до 3та . Но там вече скороса на теглене става мното висока и е невъзможно да контролирам какво се случва .

Коментар

Краза пак си е у дома .Момчетата от Враца свършиха страхотна работа по новата бутка с интегрирана кледка . За мен остава изработката на нови тръби за радиатора , нов резервар , филтарна кутия и още куп дреболий .
              Прикачени файлове

Коментар

Изкарай Краза навън ,че нищо не си личи ,много са мътни снимките
                Аз отдавна си мисля за външно-вътрешна клетка ,ама като знам колко играчка ще има...
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Утре вече ще е на ход . Направих нови тръбни пътища към радиатора , нов резервар за гориво , монтирах филтърна кутия горивната помпа и още цял куп дреболий и ще мога да го изкарам и снимам както си му е ред .

Коментар

Това за един ден ли ?Ако е така сте факири.
                    Щом сте готови ,надявам се да ни уважите и тази година !
                    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Краза си взех от Калин миналата неделя , за 1 ден може да се свърши тази работа но са ми нужни 5 човека
                      . Писането ми се бави .

Коментар

Ето го самоходен и все по близо до окончателен завършек .
                        Прикачени файлове

Коментар

Браво Павка, голям красавец е станал
                          Samurai Gemax

Коментар

Страхотна машина!Медните тръби кефят и показват внимание към детайла,халката на тавана май е патент на Калин,дано не ти се налага да я ползваш за вадене с кран!Успех в новия сезон!
                            Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                            Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                            Враца

Коментар

Електрическата лебедка не е и монтирана наобратно?
                              Боби gsm 0898689957 Сузуки самураи sj418

Коментар

Какво имаш предвид ?
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X