От: Витарата на еМо -J20A(2.0i 16v - 132 к.с.)
Хаха!Асене,казах ти,че тази искам да ми е паркетника,но нещо съм й се нервирал,та щях да я направя за трофи ония ден и едвам ме отказаха!
...сега съм и нервен и съм я зарязал,да отлежава,пък понатам.....каквото й е писано!
По-натам,ще сменя каретата на карданите и лагерите отзад...трябва и водачи на апаратите,евро сонда....преглед,настройка...ще видим,дали ще ми дойде музата да хвърлям мерак по нея или ще съсипя поредната лачена Витарка!
Първоначално публикуван от ДиДжейДавел
Преглед на мнение
...сега съм и нервен и съм я зарязал,да отлежава,пък понатам.....каквото й е писано!
По-натам,ще сменя каретата на карданите и лагерите отзад...трябва и водачи на апаратите,евро сонда....преглед,настройка...ще видим,дали ще ми дойде музата да хвърлям мерак по нея или ще съсипя поредната лачена Витарка!

Накладките се оказа,че въобще не са нея и са с 1,5см по-малки и се разхождат навсякъде.....което обяснява и изкривените дискове!Отзад се оказа,че са омекнали пружините на накладките и дрънчат като орехи в гърне!Дообрах луфта в задния диференциал и сега е песен....тряскането при потегляне е минимално и незначително(не съм го пренатегнал)!Свалих носача на задния диф. и се оказа,че втулките са здрави,само шарнира имаше малък луфт,който "рециклирах“ с пресата!
-само половина диск е използваем,а другата част ръждясала!Веднага ми стана ясно от къде идва проблем с дразнещото тропане!Оказа,че накладните са много подобни,но не са за тази Витара(98г,старото купе J20A двигател)!Сега идва следващата драма...никъде немога да намеря правилните накладки,понеже нямам оригиналните или поне правилни,по-които да извадя номер,а навсякъде излизат тези!Прилагам Ви и снимки и вид на спирачния апарат и ще се радвам да помогнете и да ги намеря!

Коментар