Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витарата на еМо -J20A(2.0i 16v - 132 к.с.)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Витарата на еМо -J20A(2.0i 16v - 132 к.с.)

Утре ще ида да взема и предния диф. и ще ги оставя да отлежат малко,докато сменя семерингите на раздатката и тампона!
    Незнам дали Ви е направило впечатление,но според мен тампона на скоростите на Витарите си е фабричен дефект!....В смисъл,че е калпав и при два,три напъна се къса!Мисля да измисля заместител на този тампон,защото хем не е евтин,хем покрай старата Витара го сменях три пъти и все си се късаше,а вибрацийте от него....направо ме вбесяват!Та мисля да сменя семерингите и да мисля нещо по-сериозно!Ще се радвам,ако някой сподели,че с оригинален Витаров тампон няма проблеми при сериозни разходки,защото гледам,че един колега продава оригинален на горе-долу приемлива цена!?
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Той не е ли на скоростната кутия, ако да проблемите там са пределно ясни, може и да доработиш нещо, ще е интересно. Всъщност нов тампон ще се представи доста по-добре от два стари.

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
        Той не е ли на скоростната кутия, ако да проблемите там са пределно ясни, може и да доработиш нещо, ще е интересно. Всъщност нов тампон ще се представи доста по-добре от два стари.
        Да де,за него говорим!...Колкото и да съм го сменял с различни на старата,все се къса.....тази черен път не е виждала и ето,че и на нея е така....мисля да сътворя нещо по-здраво и с по-евтини тампони,някои кръгли втулки от нещо ще ползвам! ...Като го измисля,ще снимам и ще покажа!
        Пуснал съм тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=136911 ,за мнения и съвети за трансплантацията на дифовете,та ще се радвам някой да се изкаже.....Най-вече ,ще очаквам Ванката да сподели малко по-конкретни неща,защо знам,че знае много добре,какъв ще е ефекта,както и плюсовете и минусите от това!

Коментар

Първо да ти кажа за тампона! Този кръглия , който стои от страни на раздатката не кара " влака " . Защо ли липсва при междинната в6 и при гранда . Той не държи нищоооо. Този , който е като пеперуда отдолу на гредата той държи всичко и се къса трудно .
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
            Първо да ти кажа за тампона! Този кръглия , който стои от страни на раздатката не кара " влака " . Защо ли липсва при междинната в6 и при гранда . Той не държи нищоооо. Този , който е като пеперуда отдолу на гредата той държи всичко и се къса трудно .
            Ясно е Ванка!Аз точно за пеперудата говоря!Късам го постоянно и много ме дразни....с две думи ще го разкарам и това ще му е! ...Решено е!
            Ванка,кажи някоя добра дума за замяната на дифовете в темата,че май само аз си мисля,че ще е положителен ефекта!

Коментар

Витарка днес я довършвам с новите дифове (5.125:1) ,че излезнаха малко спънки,но вчера я покарах с готов заден диф ......и мога да кажа само МАЛИИИИИ! ....Навсякъде съм с вратите напред!
              ....Е моят приятел Мърфи не ме пропусна де.....Тресенето се оказа от задните лагери на главините! И двата са за смяна,а единият е направо леж!...Та в тази връзка да Ви попитам някой намерил ли е по-евтино решение на скапаната втулка на да задната полуоска?Варианта,който аз знам е 28лв от Миркат,ама не ме кефи хич! На старата Витара си играх 4 часа да я избия тази втулка и се справих де,ама като се сетя,какъв кеч беше....май си е наложително рязането на тези втулки!Ще се радвам,ако някой сподели дали е намерил лесен вариант за избиването им или заместител?

Коментар

Тя втулката е комплект с лагера,иначе и аз е срязах с флекса.
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                  Тя втулката е комплект с лагера,иначе и аз е срязах с флекса.
                  Лошото е,че не е компект!(в смисъл,като се продава) Втулката не се й продава другаде освен Миркат,което много ме дразни! ...Ще изчакам,да има някой лев и явно ще трябва да се набутвам! ....Те пак ми се натрупаха сумати неща,ама така ще е,докато не я стегна веднъж и да се знае,че си е джипка вече! ....И както казват приятелите ми:" И точно тогава,ще я продадеш"!Дано не се сметне като реклама,но тази снимка се вижда и втулката,за която говоря,а дали го продават наистина комплект,ще проверя и ще споделя! ...Ако е с втулката,ще ги сложа,пък нека са Оптим*л!
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от CrAzY_eMo; 19-01-12, 12:31.

Коментар

Писано е вече из форума. Има нарочна тема за тези лагери.

Продават се такива комплекти - на различни марки като лагера е един и същ. Някъде към 100лв.
                    Втулката не става за многократна употреба!
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                      Писано е вече из форума. Има нарочна тема за тези лагери.

Продават се такива комплекти - на различни марки като лагера е един и същ. Някъде към 100лв.
                      Втулката не става за многократна употреба!
                      Благодаря Ти! То и аз съм писал в тази тема,като се замисля,но трябва да се разровя!

Коментар

Да допълня малко темата. Лагера поне във Варна излиза с тея размери(35/80/26-21) само на koyo номера му е DG358026WRKB цената е 50-59лв ако се разровите може и по евтинко да се намери.
                        семеринги: 1бр- 47/62/9 NOK AC 2775F (тази я намерих но не на 9 а на 8мм) струва 4лв
                        1бр-45/59/8 (тази я взех на 60 вместо на 59. има я и на 58 но предната е била такава и не си е вършила работата.)струва 5лв.
                        Втулката при стругар, инъче си има номер на оригиналната (HK23)
                        След семерингата има и един пластмасов сепаратор който незнам за какво служи но моя беше спукан и го разкарах че ако падне , отива на много лошо място. Някой ако знае за какво е да каже че ми стана любопитно,японците не обичат да слагат излишни неща.

....Това е основната информация,която е важна,а ето и две теми,в които има повече информация за задните лагери и втулките!
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...E8%F2%E0%F0%E0
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=93385&page=2
                        Последно редактирано от CrAzY_eMo; 19-01-12, 14:29.

Коментар

Така и никой не ми отговори за тоя сепаратор и функцията му
                          http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                            Така и никой не ми отговори за тоя сепаратор и функцията му
                            И аз немога да ти дам отговор,но пък пак зачеквам темата и може и да се появи такъв!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                              Да допълня малко темата. Лагера поне във Варна излиза с тея размери(35/80/26-21) само на koyo номера му е DG358026WRKB цената е 50-59лв ако се разровите може и по евтинко да се намери.
                              семеринги: 1бр- 47/62/9 NOK AC 2775F (тази я намерих но не на 9 а на 8мм) струва 4лв
                              1бр-45/59/8 (тази я взех на 60 вместо на 59. има я и на 58 но предната е била такава и не си е вършила работата.)струва 5лв.
                              Втулката при стругар, инъче си има номер на оригиналната (HK23)
                              След семерингата има и един пластмасов сепаратор който незнам за какво служи но моя беше спукан и го разкарах че ако падне , отива на много лошо място. Някой ако знае за какво е да каже че ми стана любопитно,японците не обичат да слагат излишни неща.

....Това е основната информация,която е важна,а ето и две теми,в които има повече информация за задните лагери и втулките!
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...E8%F2%E0%F0%E0
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=93385&page=2
                              Да почваме да вкарваме в хронични болести!
                              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                                Витарка днес я довършвам с новите дифове (5.125:1) ,че излезнаха малко спънки,но вчера я покарах с готов заден диф ......и мога да кажа само МАЛИИИИИ! ....Навсякъде съм с вратите напред!
                                ....Е моят приятел Мърфи не ме пропусна де.....Тресенето се оказа от задните лагери на главините! И двата са за смяна,а единият е направо леж!...Та в тази връзка да Ви попитам някой намерил ли е по-евтино решение на скапаната втулка на да задната полуоска?Варианта,който аз знам е 28лв от Миркат,ама не ме кефи хич! На старата Витара си играх 4 часа да я избия тази втулка и се справих де,ама като се сетя,какъв кеч беше....май си е наложително рязането на тези втулки!Ще се радвам,ако някой сподели дали е намерил лесен вариант за избиването им или заместител?
                                Втулката се сваля по 2 начина:
                                1-вия е със срязване с флекс-/трябва доста внимание за да не се увреди полувала/.
                                2-рия-/аз поне действам по него/ е:поставям полувала и по-точно мястото на самата втулка на твърда основа.Подлагам един малък чук на втулката и започвам да удрям по него с по-голям и тежък чук,като при това помощникът трябва да превърта периодично полувала за да бъде омачкването на втулката от всички страни.След има,няма 5 мин. яко блъскане втулката е напълно охлабила и си излиза на ръка.
                                След смяната на лагера новата втулка я нагрявам с газова горелка и я набивам на полувала с подходяща по диаметър тръба.
                                Последно редактирано от Янко Желязков; 19-01-12, 22:08.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X