Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара с друг двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Витара с друг двигател

Моя е с витарската помпа.Що си мисля ,че нямаха разлика 8 и 16 клапановите витари/помпите/ ?
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Външно може и да нямат дебита и различен
      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Моното работи на около 1 бар,пълната на 3-3,2. Наи-простата проба-закачи манометър на входа с троиник,пали и гледаи.
        Пробвал съм помпа от моно-затапена прави 3 и малко,пропусне ли малко пада надолу.Помпа от пълна прави над 5 затапена.Вътре също нямат нищо общо.
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Значи ще търсим помпа от пълна, поне за пробата. После, ако има ефект ще търся някаква външна, че не ми се преправя резервоар.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Да моята е от пълна ,признавам ,че споменът ми е по външен вид .
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
              Моното работи на около 1 бар,пълната на 3-3,2. Наи-простата проба-закачи манометър на входа с троиник,пали и гледаи.
              Пробвал съм помпа от моно-затапена прави 3 и малко,пропусне ли малко пада надолу.Помпа от пълна прави над 5 затапена.Вътре също нямат нищо общо.
              Моното работи на доста повече от 1 бар, а ако на помпата максимумът е 3 без регулатор, пиши я бегала. За вътре не знам, истината е, че никога не съм отварял помпа от моно
              Коле, вземи наистина премери налягането, че е най-лесно. Ако при подаване на газ пада под 3 бара, търси друга помпа.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Кольо,закачи си сондата.До преди година и нещо имах Вектра с такъв двигател и по спомен колата не вървеше добре когато сондата се беше предала.Беше в авариен режим.Това което е казал Калин за помпата също е вярно.Закачи си манометър но с по-дълъг маркуч и го вкарай в купето.Виж какво е налягането при пълно натоварване.Защото помпата която имаш може да прави налягане когато мотора не е натоварен но ако дебита и е малък ще кляка когато мотора е под товар.Също така може да забива при потегляне ако не си направил резервоара както трябва(всмукател с кошница ,прегради и.т.н.)Така при всяко потегляне засмукваш въздух,защото резервоара е нисък ,тесен и с голяма дължина по посока на движението на колата.Така при всяко мръдване напред горивото се лашва назад и засмукваш въздух.Този проблем се решава или с подходящ резервоар,или с компенсаторен съд и втора помпа,или с комбинация от двете.Така се правят бегачките за да не прекъсват на завой и при ускорение.това е най-доброто решение и за траялна машина ,защото при преодоляване на голям наклон няма да угасне дори и при малко бензин в резервоара

Коментар

Сега разцъках малко,оказа се че моното на витарата не е като на колите и работи на 2,4-2,8,което пак не значи че може да захрани C20NE-то,но вероятността да може е по-голяма
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Motronic M1.5 -2,5/3,0 bar та защо да не може?

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                      Кольо,закачи си сондата.До преди година и нещо имах Вектра с такъв двигател и по спомен колата не вървеше добре когато сондата се беше предала.Беше в авариен режим.
                      То хубаво да я закача, ама двата бели кабела не знам кой с кой да вържа. Някой има ли идея дали тези са еднакви, дали може да прецакам нещо, ако има значение свързването им?

За засмукване на въздух не се притеснявам изобщо, резервоара е достатъчно дълбок, помпата е в задния му край, за да може да засмуква бензин когато съмна стръмно изкачване. А и по принцип карам с бензин над половината, така, че и при ускорение или други влияния върху бензина-помпата винаги е в бензин.

Само да остане време-ще се разтърся за помпа от пълна инжекция.

Хубаво викате за манометър, ама нямам. Всъщност ще попитам в един-два сервиза, би трябвало да имат.
                      Само време да има, че напоследък съм много кът с времето.

Коментар

манометъра определено е доста по-евтин от помпата, та замисли се не ти трябва кой знае каква точност, нито кой знае какъв манометър, до 6 бара ти е перфектен. Даже и до 4 може, като се замисля.

малко ме хвърляш в размисъл със сондата обаче. По схема е с 4 кабела. Ама като казваш, че е с 3 ... правиш следното:
                        Загасен мотор, студен, непален от миналата седмица.
                        Взимаш един мултицет, желателно цифров, може и китайски за 5 лева.
                        Включваш го да мери съпротивление, омове по 200. Мериш между маса и жиците една по една. На някоя трябва да покаже няколко ома, примерну между 5 и 20, не знам колко е точно. маркираш я тая жица и я заебаваш засега.
                        След това си удължаваш останалите 2 жици така, че да ти е удобно да мериш без да се навираш много из мотора. изолираш всичко, естествено.
                        Палиш, чакаш да позагрее. Знам, че бенза е скъп
                        като вдигне 50-60 градуса, включваш мултицета на волти, право. Да речем на 2 волта. Може да е отбелязано като 2000mV, все тая.
                        Ловиш двете жици, дето ги изкара и мериш. Трябва да покаже нещо, примерно 0.1 волт. Примерно. Така, както си мериш, приряскваш мотора няколко пъти. По време на ряскането, показанията трябва да се вдигнат.

Внимаваш за 2 неща: 1. Дали напрежението го показва чисто или със знак - отпред. Ако е с -, обръщаш щеките докато изчезне минуса и си бележиш жиците, коя е + коя -.
                        2. Ако при ряскане показанията не стигат поне 0.9, или помпата не стига или сондата е капо. Тъпото е, че няма как да го разбереш на място.
                        Ако показанията са наред, махаш емулатора (може и да бъркам, ама май имаш такъв?), и свързваш това, дето си го отбелязал за плюс към 28мо краче на компота. Жицата, която си разпознал за -, я вързваш някъде на маса, желателно стабилна маса. Третата жица засега не я пипаш. Първо, не е толкова критична, второ, ако направиш това, което ти пиша, и да объркаш нещо, нищо не може да се повреди. Ако се заиграеш и с 3тия тел обаче, не гарантирам. Виж, не, че ти нямам доверие, но консултации по нета ... знаеш. Затова карай по безопасния начин. лесно е, става за 1 час, с все чесането по главата, търсенето къде си забравил изолирбанда, пцуенето и препрочитането отново на материала

Така, ако обаче не излезе никакво напрежение, имаш 2 варианта - заебаваш за следващия път или започваш да мериш отново жиците всяка срещу всяка, докато намериш къде има някакво напрежение (при работещ двигател!) и това напрежение да се променя при подаване на газ. Нататък - по описаната процедура. "Излишната" жица, която всъщност е отоплението на сондата, пак я оставяш на мира.

Чак като си сигурен (но не и по-рано!), че всичко е ОК, чак тогава си взимаш един по-як плюс (по схема е от бензиновата помпа ... германска тъпня ...) и закачаш 3тата жица към него. и си готов за бой.

Коментар

Само да остане време...

А обясненията са като за първолак. Не съм чак толкова неграмотен в техниката.
                          Например знам, че 1000 миливолта са си един волт. И други работи.

Все пак благодаря за разясненията де, добре е, че има хора като теб.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Само да остане време...

А обясненията са като за първолак. Не съм чак толкова ...
                            Коле, приятелю, знам, че знаеш. Но знам и че тъкмо най-простите неща се объркват най-лесно. Затова така, с повечко писане. Като не мога да помогна с друго ...

Коментар

Имам един въпрос към витараджиите тук с опелски мотори....Като сложите тея опелски мотори затварят ли ви се капаците?Стефан Стоев ми спомена ,че не искал да се затваря и се налагало боди лифт...
                              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Аз съм с бодилифт, и се затваря, даже май имаше доста място между капака и двигателя.
                                Но то си зависи как ще монтираш двигателя де. Аз гледах да е по-височко заради предния мост, а и заради раздатката(да е високо и да не опира в коловозите), но пък едвам се оправих с карданите. По-точно с ъглите им на работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X