Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара с друг двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Витара с друг двигател

Еми не е скъпо това включва ли работата на майсторите и правенето на камбаната ?
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Колеги ,монтирах си предния диф /който е преработка на заден витаров/ и предницата ми клекна още повече.
      Уточнявам ,че беше клекнала още преди монтажа на Омегата,вероятно защото имам тежичък булбар,лебедка 8-ца и тунинговия диф.Като начало ще махна лебедката и булбара да видя как ще реагират пружините,и без това ще местя лебедката и акумулатора отзад.Но ме съмнява ,че пак няма да е достатъчно,може би и новият мотор е по тежичък.
      Дайте идеи за пружини!
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

От дизел или от по-големите бензинови мотори на Витарите
        Последно редактирано от stefan stoev; 01-04-12, 10:12.

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
          Колеги ,монтирах си предния диф /който е преработка на заден витаров/ и предницата ми клекна още повече.
          Уточнявам ,че беше клекнала още преди монтажа на Омегата,вероятно защото имам тежичък булбар,лебедка 8-ца и тунинговия диф.Като начало ще махна лебедката и булбара да видя как ще реагират пружините,и без това ще местя лебедката и акумулатора отзад.Но ме съмнява ,че пак няма да е достатъчно,може би и новият мотор е по тежичък.
          Дайте идеи за пружини!
          Щом Омегата е най-доброто ,слагайте пружини от Опел
          Измери колко тежи и направо в Крън..
          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

МБ124.
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

От Гранд Витара!
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                От дизел или от по-големите бензинови мотори на Витарите
                Ще говоря с Ванката Попов,сигурно ще им знае параметрите.

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                Щом Омегата е най-доброто ,слагайте пружини от Опел
                Измери колко тежи и направо в Крън..
                Ти се бъзикаш ,ама нищо чудно да станат.Нямам си понятие как изглеждат!Иначе в Крън съм ходил да поръчваме на приятел,ама все пак ще ми искат 100-200 лв,пък аз търся за 10-20

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                МБ124.
                Най ме блазни този вариант ,защото 124 -ки има и на вторични,обаче има хиляда модела с различни мотори.Даже колегата беше пробвал преди с някакви от 124-ка и каза ,че друсат много,но може да са били от някой 4-5 литров мотор.

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                От Гранд Витара!
                На малката ми Витара съм с такива и за там заспаха,но за тук ще са меки.Всъщност зависи кой модел Гранд Витара де!

Разтоварих лебедката и булбара,почти няма ефект.
                Предните пружини на дългата база или на 16 вентиловата са 0,5 мм по -дебели от на късата.
                Те са 15 мм дебелина на тела,270 мм дълги.Освен това имам 65 мм подложки.
                Пробвах с едни /не знам от какво са/ около 14,5 -15 мм дебели,380 мм дълги и с по гъсти витки,пак клекна много.
                Значи търсим според мен дебелина на тела 16 и според дължината слагаме подложка или режем.
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Антоне аз като здравина и твърдост съм изключително доволен от Волговите пружини-/ГАЗ-24/.
                  Купих ги нови и даже се наложи да ги скъся с по две витки и половина-иначе се получаваше много екстремален лифт-/голям ъгъл на полуоските/.
                  Кофтито при мен е,че предницата на Нивата се оказа лекичка за тях и въобще не може да ги "натисне" хубаво и на по-големи неравности колата доста подскача,въпреки напълно изправните амове.
                  Та пиша ти тия неща да ги имаш напредвид,защото ми се струва че на Витарата ще и дойдат добре едни такива пружини,разбира се без да ги скъсяваш като мен.
                  Нови мисля бяха високи точно 300мм.
                  Само незнам дали ще паснат като диаметър на мястото,където лягат???

Коментар

Аз промених леглото на пружината в носача,като я преместих с 1.5 см по навътре към мотора . Намалих вече сложената втулка. Но мотора е тежък за оригиналната пружина.

Коментар

Омегата е с къса пружина с голям диаметър,не вярвам да ти свърши работа.
                      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                        МБ124.
                        +1

Коментар

Сложих от МВ 124 300 D .Леееко по -твърда возия ,но на черно на скорост са добре.Обаче за да ми дойдат на необходимата височина ги оставих на 38 см,трудичко ги вкарах и малко се "изтумбват" настрани.При определен ъгъл на завиване опират на маншоните на каретата и минимално на амовете.
                          Ще търся по тесни маншони или ще отрежа още пружините +подложки.Но пък сигурно ще се втвърди возията,ще покарам малко така ,пък ще видим.
                          Макар ,че имам още много работа по колата ,тази седмица може да я тествам на една разходка и да пусна клипче
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

HUD9TE - 1.9TD едно прасенце в нова кочинка
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P280312_13.47_[01].jpg
Прегледи:2
Размер:53.8 КБ
ID:5367671- това е донора , а това е вече мотора в коша Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P220412_16.15_[01].jpg
Прегледи:1
Размер:58.5 КБ
ID:5367672.Има още доста доработки , но живот и здраве до седмица ще има тест драйв .
                            Ето още малко снимки Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P220412_16.15.jpg
Размер:66.4 КБ
ID:5367677Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P190412_12.37.jpg
Размер:61.6 КБ
ID:5367673Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P190412_12.37_[01].jpg
Размер:55.1 КБ
ID:5367674Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P190412_12.37_[02].jpg
Размер:60.5 КБ
ID:5367675Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P190412_12.38.jpg
Размер:66.1 КБ
ID:5367676
                            В случая ползвам маховика от мотора на Ситроена като съм пригодил към него комплекта съединител от Витаралясника а той беше 1.6 16V.
                            Сега се занимавам с снижаване на предната част на мотора но проблема е лесно решим и утре ще си легне на мястото
                            Uaz 469 2.4 D MB
                            KTM 600 ROTAX
                            Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                            Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Мечта. Донора много добре изглежда,как ви даде сърце да го съсипете? Фланеца колко излезе като цена?
                              http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Донора само на снимката изглежда добре .Фланеца съм го правил аз както и всичко останало така ,че немога да дам конкретни цени
                                Ето така изглежда съединител от Витарата с маховика на Ситроена Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P090412_17.09.jpg
Размер:47.5 КБ
ID:5367739 , а това е Ситроенския съединител Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P090412_17.09_[01].jpg
Размер:60.4 КБ
ID:5367740 разликата е очевидна
                                Последно редактирано от Иво82; 23-04-12, 10:17.
                                Uaz 469 2.4 D MB
                                KTM 600 ROTAX
                                Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                                Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X