Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си повдигна фронтерата

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да си повдигна фронтерата

Ехее, благодаря! За екшъните, аз си внимавам и все още ме е страх, нямам много опит и карам полека, което мисля е по-добрия вариант. За моторджиите не знам, но на 21 ще си изкарам и категория А. Страстта по коли и мотори, чисто от баща ми. Аз имам кой да ми сложи подложките и да навие торсионите,

а за гумите... какви други биха били подходящи? Не държа на кални гуми, просто да мога да ги карам цяла година и да ме изкарват от малко кал, пък че и от преспи. Те хорицата в Примекс решиха, че съм някой offroad маниак, сякаш вида ми има нещо общо с това Като гледах пружините си ми се стори, че са с диаметър към 13 санта, а на снимки във форума ми се сториха доста по-малки, може и да греша, но ми стана интересно, на всеки модел фронтера различни ли са? Четох и за кобри и каймани, ноооо такива не ми трябват че аз сега като слизам от джипа ме гледат като извънземно, пък камоли ако ме видят с такива гуми
    ОФА КБ 1995 г. Х20SE

Коментар

Бих ти препоръчал гуми BFG AT - добра гума здрава и подходяща както за лятото така и за зимата.Сравнително безшумна като за шарката си.Носи на бруталности.
      Тук в Габрово терена е разнообразен и до сега не съм имал проблеми вече 4-та година.Единствен недостатък - цената.Това е официалният вносител http://diana-ltd.com/ а това е гумата http://diana-ltd.com/index.php/products/view/471
      за съжаление не виждам търсеният размер в момента но може да се пита.
      Последно редактирано от Вещер; 22-07-11, 21:23.
      BMW X6

Коментар

Благодаря ти! Ще питам другата седмица като отскоча до Шумен. Днес пред блока видях Кобри, собственика безсрамно ги беше оставил да се напукат от стоене и най-жалкото, че и сузукито самураий, на което бяха беше в много лошо състояние. Жал ми стана. Мерси пак.
        ОФА КБ 1995 г. Х20SE

Коментар

Питай но не купувай от първият магазин оферирал ти цена.При нас в провинцията доставчиците слагат значителни суми над доставната цена.Тази гума примерно в размер 31x10.5x15 тук ми я предлагаха на 320 лв броя с монтажа докато аз я купих по 254 лв броя с монтажа преди 4 години.А сега цените май са и по-ниски.
          BMW X6

Коментар

Като се ориентираш за модел и размер,драсни едно лично.
            Мисля,че мога да помогна.
            П.П.BFG AT е може би най добрия избор.
            Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
            Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Като купуваш гуми гледай ДОТ-а на гумите ( 4 цифри, които значат седмицата и годината на производство ). Има търговци, които купуват стари гуми като година но не използвани никога за 40 - 50 % от цената им и ги пробутват тук на пазара. Дота трябва да е не по-стар от около година. Колкото по прясна гума си вземеш толкова по дълго време ще имаш мек грайфер. Старите гуми на Фронтерата на брат ми BFG 31" ги свали след 5 г. и 160 000 км. пробег и с около 9мм грайфер но бяха вече много твърди и се пързаляха зимата. Прави си сметката....
              LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                Като купуваш гуми гледай ДОТ-а на гумите ( 4 цифри, които значат седмицата и годината на производство ). Има търговци, които купуват стари гуми като година но не използвани никога за 40 - 50 % от цената им и ги пробутват тук на пазара. Дота трябва да е не по-стар от около година. Колкото по прясна гума си вземеш толкова по дълго време ще имаш мек грайфер. Старите гуми на Фронтерата на брат ми BFG 31" ги свали след 5 г. и 160 000 км. пробег и с около 9мм грайфер но бяха вече много твърди и се пързаляха зимата. Прави си сметката....
                Интересен въпрос за гумите . Аз пък наскоро изхвърлих Пирелли Скорпион АТ с остатъчен грайфер 3-4 мм. и неизвестна достолепна възраст , които зимно време учудващо добре си държеха на сняг и гняс ( на асфалта де , ама все пак ) . Не че не съм ги карал и по калищата. Чак жал ми стана че ги махам , щото през лятото могат още да търкалят , но събрах 4 чифта за всякакви терени и сезони , плюс 3 чифта джанти , та махнах с ръка накрая .
                Тези дни пък тествах умишлено Мишлен Х CH4 , зимни , чисто нови , събрани една по една от колеги от Форума , но висяли като резервни на задната врата по 10-на години
                В калта по горите издрапах навсякъде , включително вчера в Котелския балкан , в дъжд като из ведро . Изглежда едно време са влагали повече гума , отколкото сажди ( образно казано ) . ... та явно комерсиализацията в последните години е комплексна .

ПС. Към колежката : естествено , че размера има значение , но все пак като констатация : При един и същ външен диаметър на гумата , в цената на 15 и 16 - цоловите гуми съществува разлика от порядъка на 100-150 лв. на гума . Помисли преди да минеш на 16 цола . А трябва да сложиш и цена за джантите ... освен ако не са ти подарък
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ехо привет на всички! Онзи ден си купих ОФВ 2.8 Д. дълга база и и и доста четох как се вдига но като новак малко ми е матна тази процедура. В момента е с 245/70/16 искам да и сложа 265/75/16 но май ще трябва да се вдига!? Миля си за 5см та а а питането ми е какво ми трябва освен подложки за задните пружини и навити торсиони можеби по далги амове май стават от УАЗ ама за малките тампони на шасито да ги сменям ли с нови такива по 5см????

Коментар

Чел си и си си отговорил! По - нависоко от това е по- скъпо. "Монро адвенчър 4по4" за предни,задни може от уаз.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

На първо време си сложи подложки и навий торсионите.После можеш и бодилифт да направиш.Успех с повдигането!Резултата си заслужава.

Коментар

Ок!!! вече си поръчах подложки а а а торсиона на око ли се нагягя или се броят броя навивки до колко се навива за 5см?

Коментар

Първоначално публикуван от Wladi Преглед на мнение
                          Ок!!! вече си поръчах подложки а а а торсиона на око ли се нагягя или се броят броя навивки до колко се навива за 5см?
                          1 оборот=1сантиметър повдигане.Меренето с рулетка в горната част на веждата и изравняването на двете страни на равен терен се подразбира.
                          Напръскай с WD40 обилно болтовете на торсионите и ги остави няколко часа преди натягането, първото завъртане е малко трудно, но с една метрова тръбичка-помощник става значително по-лесно.

Коментар

Благодаря!!!!!! а а а а за по дълги болтове какво правим???

Коментар

Ами разтягаме късите!
                              Разбира се че се купуват и то със подходяща твърдост , че да не загубиш купето на някой завой!
                              Поздрави!
                              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Сега и ако кажеш от къде си ги купил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X