Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си повдигна фронтерата

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да си повдигна фронтерата

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
    Здравейте,
    Едно бързо питане към хората които са си направили лифт със подложките на Иво "Скорпиона", та питането ми е колко дебели подложки сложихте и какво повдигане постигнахте!
    Защото поръчах и вече са при мен 7см гуми, та се чудя какво да очаквам.В момента до ръба на калниците е 87см. До тук разбрах че не мога да ги натикам над пружините само със спускане на моста. Не слиза толкова че да се смъкнат пружините, трябва да ги вържа предварително във сгънато положение. Та утре пак ще се мъча да ги попревържа със тел.
    Откачи амортисьорите в долната им част и моста ще се отпусне максимално надолу т/ст няма какво да го държи е, да де щангите ще са лек проблем но не непроедолим натискаш надолу /може и с по дълга щанга или лост/ да му помогнеш и пружините сами ще се охлабят ... без тел.Монтажа по обратния ред!
    Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
      Здравейте,
      Едно бързо питане към хората които са си направили лифт със подложките на Иво "Скорпиона", та питането ми е колко дебели подложки сложихте и какво повдигане постигнахте!
      Защото поръчах и вече са при мен 7см гуми, та се чудя какво да очаквам.В момента до ръба на калниците е 87см. До тук разбрах че не мога да ги натикам над пружините само със спускане на моста. Не слиза толкова че да се смъкнат пружините, трябва да ги вържа предварително във сгънато положение. Та утре пак ще се мъча да ги попревържа със тел.

Слагай ги смело и аз съм с такива,обаче трябва да смениш и амовете-идват къси оригиналните-зимай от "Газела"-задни газови.А за пружините-намери от някой скоби,с тел ще фръкне пружината да те пребие.Не прави глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
        Откачи амортисьорите в долната им част и моста ще се отпусне максимално надолу т/ст няма какво да го държи е, да де щангите ще са лек проблем но не непроедолим натискаш надолу /може и с по дълга щанга или лост/ да му помогнеш и пружините сами ще се охлабят ... без тел.Монтажа по обратния ред!
        Успех.
        Благодаря Стеф, така и направих даже и реактивната щанга откачих, но не слиза повече. Май ограничава напречната щанга, но тя не ми се отвиваше, за да не кривне моста в страни.
        ЩЕ потърся скоби, наистина не ми се правят глупости и искам да си правя нещата с кеф и удоволствие!
        Нямам търпение да я вдигна, после следва и 5 см на купето. А фланците са естествения завършек на проекта. Но да видим до къде ще стигнат парите ,че мотора поизяде от бюджета, а фланците са 200 кинта, скъпичко е !
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Ако не си намерил още скоби ще ти дам.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Справих се, овързах яко пружините докато са смачкани със едно хубаво капроново въже и успях да ги задържа свити.
            Резултата е 7см. нагоре отзад. От 87см отиде на 94см. Но интересното е че отпред не иска да се навирче повече от 5 см. До петия оборот на болтовете на торсиона си качваше по един сантиметър на оборот, но след това до седмият оборот не качи до 7см. Остана си предницата на 93см.
            Ама хайде и така ми е хубава, не посмях да я навивам повече за да не строша някой торсион. Возията като че ли стана по стегната, не блъска във тампоните вече. Амовете си работят нормално при каране, колата е стабилна и не подскача. Ще сменям задните вероятно със по дълги за да имам максимални ходове, за предните ще видя как ще се държат.
            Снимки няма много, но колкото направих ще ги пусна по късно.
            Поздрави!

Коментар

аз съм със 6 см подложки от скорпиона и ги натикахме без скоби но амовете ми окъсяха и првз по големите дупки се разпъват докрай
              който може го може,който не може седи и наблюдава 8) 0889992228

Коментар

Първоначално публикуван от 6efa Преглед на мнение
                аз съм със 6 см подложки от скорпиона и ги натикахме без скоби но амовете ми окъсяха и првз по големите дупки се разпъват докрай
                Моите ги удължих колкото е повдигането /в моя случай 5см/ и сега е добре.Отпред ги удължих със шестстен от едната страна с вътрешна резба с размера на ама , а от другата пак с такава само че външна.Отзад удължението го направих от кух квадратен профил мисля 35/35мм.но не съм сигурен за размера.В единия край го зарязах за да се получи малко по–тесен и да влезе в ухото на моста,след това разпробих отворите за болтовете на разстояние 5см.една от друга.Получи се много добре ,но не става за екстремно каране,защото ходовете си остават същите.Иска си амове с по–дълъг ход.
                Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                Subaru Forester 2.0 d 2010
                Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

а след повдигането карахте ли си камиончетата на стенд? питам защото се чудя не ми бие на никъде не ми яде гумата

Коментар

Първоначално публикуван от 6efa Преглед на мнение
                    а след повдигането карахте ли си камиончетата на стенд? питам защото се чудя не ми бие на никъде не ми яде гумата
                    Задължително! С натягането на торсионите свива предницата.
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Задължително! С натягането на торсионите свива предницата.
                      ммне моята седи каточели малко разчекната даже

Коментар

Ето малко фото от процеса на повдигането на моята колица.
                        Резултатите съм ги обявил малко по горе!!!
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00977.jpg
Прегледи:1
Размер:174.0 КБ
ID:5321370Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00978.jpg
Размер:160.9 КБ
ID:5321371Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00979.jpg
Размер:147.1 КБ
ID:5321372Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00980.jpg
Размер:208.0 КБ
ID:5321373Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00981.jpg
Размер:177.9 КБ
ID:5321374Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00982.jpg
Размер:122.5 КБ
ID:5321375Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00983.jpg
Размер:113.9 КБ
ID:5321376Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00984.jpg
Размер:146.2 КБ
ID:5321377Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00985.jpg
Размер:223.5 КБ
ID:5321378Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00986.jpg
Размер:189.9 КБ
ID:5321379Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00987.jpg
Размер:289.3 КБ
ID:5321380Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00988.jpg
Размер:215.3 КБ
ID:5321381
                        Гумите са 245-75-16.
                        Вече се вижда острата нужда от фланци нали!!!!

Коментар

Ахам. И после ще ти трябват разширители за калници, че преди няколко седмици адвоката ми беше на гости и ми разправи как докато си карал с ръка през прозореца го пляснало едно кравешко л@йно....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Нов съм във форума и не мога да пиша лични съобщения.Ако е удобно някой може ли да ми даде координати на скорпиона и цени на подложките.Благодаря предварително

Коментар

Първоначално публикуван от n.netsov Преглед на мнение
                              Нов съм във форума и не мога да пиша лични съобщения.Ако е удобно някой може ли да ми даде координати на скорпиона и цени на подложките.Благодаря предварително
                              Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
                              Здравейте колеги подложките за Фронтера са готови благодарение на колегите gimax и stroil благодарностите са за тях.Може да поръчвате на лични или тел:0887518051 Ивайло.Цената за един брой 35 лв.Поздрави на всички калящи се.
                              Писано е точно в тази тема.
                              Управлява
                              ЛР Дискавъри 1 300tdi
                              Вектра А C20XE

Коментар

Та комплекта е 70 лв. Три височини!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X