Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Terrano на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Новото" Terrano на sparkybg

Думи нямам, да си ушиеш и седалките дори ) Обаче, ако трябва да коментирам седалките на терано, единственото, което им липсва е една подпора за лакътя откъм централната конзола иначе са що годе удобни. Мислил ли си по въпроса ) ... Най-удобните седалки до сега са ми били на X-Traila, превъзхождат тези на Тераното определено.
    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
    X-trail 2.2 Di 2003
    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Никога не съм изпитвал нужда от подобно нещо. Не съм и карал автомобил с такова достатъчно дълго за да го оценя функционално

Колкото до седалките - на терано след 2003-та са доста по-различни от на предишните, особено откъм облегалка. И като твърдост са различни. А понеже и дунапрена възстановявах, го направих с твърдост по мой вкус. Нито потъваш, нито са твърди.

И... и двете имат и регулация по височина и регулируема опора за кръста, вместо само шофьорската. Взех седалки от английско и събрах 2 от общо 4 седалки и 5 механизма.
      Последно редактирано от sparkybg; 15-06-19, 11:05.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За ен десния подлакътник е удобство може би за по- кратки пътувания и ангажиращи с нещо вниманието. За дълго монотонно и в лек автомобил даже го вдигам, успиваш се
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

След още 6-7000км и втора смяна на масло:

- Маслото ден преди смяната все още имаше достатъчно прозрачност за да е малко трудно да му се определи нивото по щеката, от което смятам че всичко с цилиндрите е наред.
          - Извънредни картерни газове няма.
          - Харча на масло е около 100мл/1000км, имам подозрения че главния виновник е турбото, макар че все пак е нормален харч. Чува се на студен мотор и температури под 10-15 градуса, като силата на звука е пряко пропорционална на външната температура (зимата се чуваше повече). След загряване до над 40-50 градуса турбо не се чува.
          - По магнитната пробка на картера имаше само съвсем малко количество фина каша (при първата смяна имаше незначително количество стружки), от което считам че изобщо механично мотора е наред.
          - Антифриз не пипа изобщо, никъде нищо не тече.
          - Не загрява дори в жегите, с климатик и каране с произволна скорост/натоварване. Виското частично зацепва (чува се, предимно когато е с климатик), но нищо повече - стрелката е бетонирана на около 3-4мм преди средата, независимо от температури, натоварване и със/без климатик.
          - Промяна във вървеж и работа на мотора няма. Върви леко и дори с 31-ците постига 140км/ч безгрижно и лесно, независимо от наклона, като умишлено си дръпвам крака от педала, иначе в иска да отиде на 150 и нагоре. 2.7 в някои случаи (наклони) не успява да ги поддържа, и доста често се кара с педала до метала, гарнирано с подминаване на стрелката на 5-7мм след средата. Тук такова нещо няма.
          - Вибрациите спрямо първите 1000-2000км категорично намаляха и работата се поизравни.

Ще направя само един раглаж на клапани (има разлики с +/- 5 стотни на няколко клапана на различни цилиндри) и това ще му е, надявам се за много време/километри напред. Ако малко му се изравни работата след тая интервенция - халал. Сравнен с 2.7 си работи грубичко, особено след запушването на EGR-а, та още не мога да му свикна.

ПП: И към всички притежатели - докато не сложите ред в двигателния отсек по отношение на маркучи и взаимното им триене, както и триене спрямо купето (последното главно за горивните), ще чувате всякакви нетипични звуци на моменти, както и повишени вибрации в купето. Друг основен виновник за звуци и вибрации в купето са двата тампона между тръбите за парното и купето. Бяха заприличали на бакелит. Не се продават като резервна част и се наложи да правя еквилибристики с горивен маркуч и шмиргел, за да си направя пасващи по размер да дистанционните втулкки и разрезите на планките на тръбите. Понаместване на скобите на тръбите на климатика също понякога помага.

Китайски интеркулер от тоя вид e OK. Наложи се само да усуча предните планки леко, защото се оказа с 3-4мм по-къс в захватите:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:s-l500.jpg
Прегледи:1
Размер:40.2 КБ
ID:5816774

Има го из eBay.

Не че оригиналния беше крайно зле - малко типично за модела омасляване имаше в единия край, но нищо фрапиращо и много далече от теч.
          Последно редактирано от sparkybg; 03-07-19, 11:04.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            След още 6-7000км и втора смяна на масло:

....
            Евала Спарки !Въпреким,че в темата донапасването на мотора приключва продължавам да следя с интерес.
            "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
            Кольо.

Коментар

Може да има някаква разлика в таблата на стария и новия модел и за това да виждаш движение на стрелката на температурата. На моето 2.7 стрелката на температурата никога до сега не е достигала средата. Винаги стои на 2-3 мм преди нея.

Но като закача ОБД четец, температурата според компютъра варира от 74 градуса при градско каране, до 83 по магистрала със 120-130 км. А стрелката все там си стои и не мърда.

Интересно ми е 3.0 какви температури държи в градуси.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

1. С какви гуми (размер и вид) си и имаш ли лифт?
                2. Въпросната скорост по скоростомер или по GPS?

Щото ако стандартни гуми и по скоростомер, реално се движиш с нещо между 110 и 115км/ч. Моето вдига стрелката когато се кара с педала до метала и реални 140, с лифт и 31ци.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  1. С какви гуми (размер и вид) си и имаш ли лифт?
                  2. Въпросната скорост по скоростомер или по GPS?

Щото ако стандартни гуми и по скоростомер, реално се движиш с нещо между 110 и 115км/ч. Моето вдига стрелката когато се кара с педала до метала и реални 140, с лифт и 31ци.
                  За стандартен размер гуми говоря и показания по скоростомер.

Идеята ми беше, че 10 градуса разлика, таблото не ги отчита. И това, че не ти мърда стрелката, не означава, че температурата не се покачва.

Важното е, че ремонтът ти е успешен и колата върви както трябва.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Разлика е почти сигурно че има. На тия след 2000г сигнала минава през компир, управляващ таблото. На старите е директно. А на трилитровото датчиците са далече един от друг, за разлика от 2.7, където са на сантиметър разстояние.
                    Последно редактирано от sparkybg; 19-07-19, 01:04.

Коментар

Торсионченца, тампонченца и прочие полюции. Заприличва на това, което искам.

Име:20190805_221248_resize_65.jpg
Размер:495.3 КБ
ID:5818919

Име:20190805_220022_resize_87.jpg
Размер:536.3 КБ
ID:5818920

Коментар

Дай да го видим в цял ръст де.В профил анфас па и отвътре как е станало.Стига ни дръж в напрежение
                        "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                        0878739299

Коментар

Отвън си е все толкова вдигнат, но поведението след смяна на торсиони няма нищо общо.

А вътре... имам да правя задни облегалки и тогава. Голяма шибанария е около външните панти на късата база.

Коментар

Може ли информация за амортисьорите. Като на старото ли са?

Коментар

Те са си от старото. Чакаха ме кротко в кашона ребилднати доста време.

Коментар

Торсионите стандартни ли са?
                                Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                                Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X