Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Terrano на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Новото" Terrano на sparkybg

Адресирането и четенето на флашовете съвпада ли едно към едно с ЕПРОМ-ите? Но щом е станало, явно да.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Ето ти направо OLS-а със всичко, дето съм успял да намеря. Част от картите е потвърдено че са тия, друга част не.

Опитах с данни и от друго терано - разлики има, но картите са си общо взето на същите адреси. EGR-а например се деактивира като му се попълни цалата карта със 11500 (11.5 на картата). Хубаво е да се пипне и Driver's wish картата, ама още не съм го докарал до там. Не успях да намеря "пипвани" файлове, само оригинални.

Terrano.zip
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
        Адресирането и четенето на флашовете съвпада ли едно към едно с ЕПРОМ-ите? Но щом е станало, явно да.
        Съвпада. Всичко им е съвместимо. Само флаша е 2 пъти по-бърз (55ns спрямо 100ns), което ми беше главното безпокойство дали ще стане, ама явно няма проблем.

Конкретния компютър не иска и чек суми, доколкото ми е известно, та промените от тая гледна точка са лесни. Кофтито е че трябва да се вадят и сменят чипове, а не може през буксата, ама и на това му мисля колая. Ако намеря къде да ми направят платки "емулатори" на PLCC32 корпус ще му добавя втори чифт чипове с възможност за препрограмиране и превключване на чиповете в реално време по 2 жици.

...макар че хроничния времелипсис доста ще попречи на това ми начинание.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ето ти направо OLS-а със всичко, дето съм успял да намеря. Част от картите е потвърдено че са тия, друга част не.

Опитах с данни и от друго терано - разлики има, но картите са си общо взето на същите адреси. EGR-а например се деактивира като му се попълни цалата карта със 11500 (11.5 на картата). Хубаво е да се пипне и Driver's wish картата, ама още не съм го докарал до там. Не успях да намеря "пипвани" файлове, само оригинални.

[ATTACH]949873[/ATTACH]
          Тенкю. Ся ще поразгледам и аз

Коментар

Съвпада. Всичко им е съвместимо. Само флаша е 2 пъти по-бърз (55ns спрямо 100ns), което ми беше главното безпокойство дали ще стане, ама явно няма проблем...
            Прекалено бързи памети пак не е много добре. Кратки сигнали които преди са били игнорирани заради бързодействието на паметите, вече могат да се окажат валидни такива.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Знам. Това ми беше единственото притеснение. Ама сега погледнах че е 70ns, а не 55.

От друга страна ако ще правя някакви еквилибристики с превключване, по-голямата скорост би ми дала време за мултиплексорите.

Коментар

В понеделник пристигат последните чаркове, а до тогава...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180329_222435.jpg
Прегледи:1
Размер:253.9 КБ
ID:5784893

Утре вече и ще бръмчи и ще се движи, надявам се, ако не съм оплескал нещо около механиката.

Лагерите и направляващите са ненужно големи, ама това имах в чекмеджето.
                Последно редактирано от sparkybg; 30-03-18, 12:26.

Коментар

И това е...?
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                    И това е...?
                    Домашен хонинг с ЦПУ.

Коментар

Колега, не ти ли мина мерака за това Терано след толкова труд? Досега най-проблемната кола на която съм попадал беше Витарата - пукнат блок, крив маховик, течащ автомат и други екстри: смених мотора, заварих турбината на скоростите, нова плоча на маховика и още една торба части в рамките на два месеца, накрая ми идваше да й драсна клечката, но тя пък кротко си изгни за две години, та ми се махна от главата. Евала за търпението!
                      Honda XL600LM, 1987
                      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                      Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Ако прочетеш темата от началото и, ще разбереш че априори допусках такова развитие. Физическия труд по направата на това горе е 2 часа, компютърния, пряко, 7-8 часа, преките разходи около 50лв. Правя го щото ми е кеф, а не защото правя някакви сметки. По разглобяването на двигателя надали има сумарно един работен ден като време, та и това не е кой-знае какво.

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                          Колега, не ти ли мина мерака за това Терано след толкова труд? Досега най-проблемната кола на която съм попадал беше Витарата - пукнат блок, крив маховик, течащ автомат и други екстри: смених мотора, заварих турбината на скоростите, нова плоча на маховика и още една торба части в рамките на два месеца, накрая ми идваше да й драсна клечката, но тя пък кротко си изгни за две години, та ми се махна от главата. Евала за търпението!
                          Не мисля че си го разбрал. Терано и без пипане би изкарало едно 200к.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Не мисля че си го разбрал. Терано и без пипане би изкарало едно 200к.
                            Това пък аз не го разбрах.

Коментар

Това пък аз не го разбрах.
                              Правиш го щото си почиваш докато го правиш. Един вид
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мдам. И това го има.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X