Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Ще пробвам с размяна днес.
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Има и друг вариант....даваш джипката,аз ти давам хондата и няма да имаш проблеми с дърпането и ще почерпиш,разбира се.

Коментар

Не е било състезание ако няма щети...

На едно любителско състезание се пуснах и огледалото и алтернатора го отнесоха( е мокета и една оптяжна ролка не ги смятам).

Ето прост пример как се ремонтира огледало.
        Счупи се от тук. Много нежно го направили веее.

На тая дупка се прави резба. Моята в случая е М14/1.5

Изглежда така след резбата

Изработва се тръбичка, която се навива с дължина 50мм вътрешен 9мм

Навива се

Финално сглобяване

Преди да започнете се вадят пинчетата от буксата за да могат да минат навсякъде

После си ги слагате обратно, но не забравяйте да снимате

Ето и разглобено преди да започна

Огледалцето ремонтирано и смея да твърдя, че е доста по-здраво от оригинално.
        Остава алтернатора.

Коментар

Похвално, много идейно.
          При мен някой идиот го беше откъртил - явно му е пречело.
          Взех пистолета за горещия въздух и го залях със пластмаса - засега държи, но да видим докога. Май ще го преправям като теб.
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Браво, струва си ремонта......аз пък си купих втора употреба, мнооо скъпо бе...100лв. от (уж) познат с супер отстъпки и прИмоций. Е но пък сега си имам две десни огледалца

Коментар

Ето ви един примерен ремонт на алтернатор БОШ за терано 2.4

Ето го

Поетапно разглобяване

Задния лагер

Предния лагер

Новите четки(в случая при мен се оказа от тях)

Повредения колектор също се смени

Новите лагери и колекторче

Коментар

Коментар

Снимай или напиши поне с цифри номера на генератора,защото той може и да е същия и за дизеловия вариант/поне визуално прилича.Та примерно ако някой ще сменя лагери...може ако съвпада номера му с този от твоя генератор направо да си купи същите като твоите предварително,а не да чака да го разглобява ...
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Любо, разгледай по-подробно снимките има нужната информация за която говориш!А и алтернатора за дизела не е същия. Има вакум помпа към него. За тоя алтернатор няма други части освен четки и колекторче във Варна и именно затова само това смених и се надявах да тръгне. За мой късмет стана.

Само тая снимка не съм постнал с номера на алтернатора

Последно редактирано от damyan82; 01-12-12, 11:27.

Коментар

Не съм съвсем убеден че моя алтернатор има вакуум помпа, да не кажа че съм почти сигурен че няма. 70А е, BOSCH.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Не съм съвсем убеден че моя алтернатор има вакуум помпа, да не кажа че съм почти сигурен че няма. 70А е, BOSCH.
                        Нали!!!
                        И аз това обяснявах на авера на моргата, че съм виждал по мощен алтернатор привидно същия, а той сигурен ми обяснява, че нямали нищо общо...

Коментар

Е, то 5 ампера не е велика сила, сравнен с 65 при теб. Макар че от друда страна може да е точно разликата между зареден акумулатор и разреден такъв.

Ако се сетя утре ще го снимам, но определено имат нещо общо - най-малкото марката.

ПП: По каталозите наистина го дават с вакуум помпа, но няколко пъти съм го оглеждал, и не помня да влизат или излизат някакви тръби от него. Ако се сетя ще огледам по-подробно.
                          Последно редактирано от sparkybg; 01-12-12, 21:50.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дамянски на моя категорично НЯМА вакуум помпа!!!
                            Дори се чудя къде аджаба е вакуумпомпата на моя модел....
                            Бош е и прилича досуш на твоя на външен вид!!!
                            В мнението си със снимките НЯМА никъде номера на генератора,а се виждат само и единствено номерата на лагерчетата и четките.Само че без номера на самия генератор,/който вече виждам си постнал по-надолу/,не може да се уточни аджаба дали моя,твоя или дори и на друго бензиново Терано е същия,а съответно и дали са същите частите по него!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Днес цял следобед се човърках по двигателя на джипа. Няколко пъти ми се налага да свалям акумулатора и да го качвам. Не съм го мерил, но определено има 20 кг. Преди няколко месеца когато свалях предната броня ми направи впечатление, че е станала доста тежка. Сега седя и си мисля на мен какво ми пречи да метна тоя акумулатор в багажника за да не тежи и на без това тежката вече предница. По този начин бих спомогнал и за баланса.
                              Какво, ще кажете(макар, че вече май го реших)???

Коментар

Вътре в купето за мен не е много удачен вариант,защото ще му дишаш изпаренията,които са доста вредни.Другото което е,че окабеляването ще трябва да е с двойно по-дебели каблели/за да няма загуби/,а ако нямаш такъв кабел наличен си е сума....И на последно място,но не и по значение е,че вземе ли да кипи в някой момент...ще ти осере багажника.
                                Така,че....решавай,ама аз лично не предпочитам...
                                Поздрави!
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X