Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI Face Lift, 2 Doors, SuperSelect, R/D Lock

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Една разходка, която си направихме вчера.

Видео.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Title.jpg
Прегледи:309
Размер:249.0 КБ
ID:6987990

Коментар

Бих искал да разискаме няколко въпроса.

Влезе ми мухата в главата да пробвам да сложа на Паджерото 35-ци. Целта в случая е по-голям просвет от рамата до земята. Не съм фен на Body Lift-а, затова за момента го изключвам като опция.

Също така, ако мога да получа по-големи ходове, би било супер.

Разтърсих се сега и видях, че променят позицията на горния шарнир, като го слагат отдолу и допълнително слагат подложна алуминиева планка. По информацията, която получих, това ще допринесе за едни допълнителни 5 см в предницата. След тази интервенция ще трябва ли дозатягане на торсионите или ще бъдат нужни нови, специално пригодени за такива промени, торсиони?

Също така ще има ли промяна на спирачните маркучи?

За автомобили с цял преден мост вече ми е ясна ситуацията, но за такива с независимо предно окачване така и все още не съм минал по този път, та ми се иска тук да заформим някаква дискусия.

Също така ми се иска да не режа нищо, като в случая визирам местата откъм купето, където гумите завиват и е много вероятно да има допир.

В задната част, освен други пружини и амортисьори, както и вероятно нови спирачни маркучи, друго нещо за момента не виждам. Има ли афтърмаркет опция за изнасяне на моста по-назад? Визирам други носачи, вероятно раздвижени или директно разработени за определено изнасяне. Също така има ли фланци между кардана и задния диференциал? Или чак в такива филми да не влизам?

Накратко казано - търси се най-лесния вариант (без Body Lift), чрез който да събера 35-ци без да се налага да режа нищо по купето (броните не ги броим - предна броня няма, задната винаги може да изчезне).

Благодаря!

Коментар

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря! Да, със сигурност ще говоря с Дидо, защото той ще прави каквото трябва, ако се стигне до такива действия. Аз също си мислих за 33-ки, но ми се искаше да заложа направо на 35-ци. Иначе помпата е бутната, а турбото би трябвало да си е в стандартните граници. За момента 31-ците доволно си ги върти. Вече, зависи какви други гуми ще избера и ще видя как върви, след като ги сложа. Ще разгледам темата. Иначе да, този джип е основно за разходки.

• Juiced
        Juiced коментира
        Редактиране на коментар
        4 инча диаметър не е малка разлика, и няма общо със 31" , отделно ще са и по-тежки гумите. Аз минах заводски от 29 на 31" и не усетих почти разлика в динамиката. За това предполагам ,че и ти с 33" ще си така. Дидо е правил моя лифт и няма да има проблеми и с твоя ако се решиш. Ако си пипал помпата ,трябва да се натегне и гейта на турбото , за да се компенсира допълнителното гориво и да се изчисти пушека. Това и сам може да го направиш.

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря! За момента не мисля да бутам помпата и турбото. Иначе говорих с Дидо и вероятно няма да бутаме генерални неща по окачването. Ще погледне как са нещата по задната част на окачването и ще гледаме да изравним нивата спрямо предницата или с подложки, или с пружини.

Оставих го в сервиза, за да му сменят маслата на двигател, скорости, раздатка и преден и заден диференциал. Чакаме да пристигнат пружини +50 мм, като същевременно ще се дозатегнат още малко торсионите. Идея за задна лебедка в зародиш.

Коментар

Тъкмо го взех от сервиза. Сега се поизравни малко.

Име:1.jpg
Прегледи:140
Размер:193.5 КБ
ID:6991480

Име:2.jpg
Прегледи:142
Размер:154.0 КБ
ID:6991481

В момента задницата е около 1 см по-висока от предницата, но вероятно ще слегне. Торсионите, както казах, също са още малко натегнати.

Ако реша да слагам задна лебедка, вероятно ще се изравни, но и така да е за момента - не ми пречи.

Все още се чудя, дали 33-ки да избера или 35-ци. Знам, че с 33-ките няма да имам проблеми, но с 35-ци е много възможно да опира при завой.

Някой да има пресни наблюдения и снимки?

Благодаря!

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Според мен с по-големи от 33ки ще береш повече ядове и разочарование от колкото позитиви и щастливи моменти, според мен не си струва.

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
        Тъкмо го взех от сервиза. Сега се поизравни малко.

Име:1.jpg
Прегледи:140
Размер:193.5 КБ
ID:6991480

Име:2.jpg
Прегледи:142
Размер:154.0 КБ
ID:6991481

В момента задницата е около 1 см по-висока от предницата, но вероятно ще слегне. Торсионите, както казах, също са още малко натегнати.

Ако реша да слагам задна лебедка, вероятно ще се изравни, но и така да е за момента - не ми пречи.

Все още се чудя, дали 33-ки да избера или 35-ци. Знам, че с 33-ките няма да имам проблеми, но с 35-ци е много възможно да опира при завой.

Някой да има пресни наблюдения и снимки?

Благодаря!
        Торсионите само ги натяга ли или подложи горния шарнир отдолу. Това е желателно, за да има повече ход и да не седи одървен, 2 см разлика не е малко да отпуснеш торсиона. И возията е ок и усещаш,че имаш ходове както трябва. Аз мога да мина утре да го питам ама не искам да му бавя работата.
        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• c0dy^
          c0dy^ коментира
          Редактиране на коментар
          Само ги е натягал. Говорих с него за шарнира да слезе отдолу, но ме отказа със счупени карета на всяка разходка.

• Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Това не е вярно, ти пак ще си толкова вдигнат както сега, но торсиона няма да е одървен от натягането и ще запази хода си надолу. Аз съм освен с шарнир отдолу а и с подложка и до сега не съм сменял карета. Виж биалетки сменям на всяко масло, но това не е проблем. Не му се е занимавало да те води на реглаж просто.

• c0dy^
          c0dy^ коментира
          Редактиране на коментар
          Може и така да е. В момента и на това съм доволен. Да видя какви гуми ще сложа и после, ако има нужда, пак ще говоря с него.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X