Да натегнеш торсионите можеш и ти, но Дидо е по-добре да ги презацепи, а имаш вариант горния шарнир да го сложиш под носача, само дето иска после на реглаж, за да ти добавят реглажни пластини. Дидо е правил такива изпълнения покрай моя лифт, само дето там отидох с реглажна пластина готова за корекцията на сходимостта.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI Face Lift, 2 Doors, SuperSelect, R/D Lock
Свий
X
-
Днес успях да си "открадна" малко време, в което да обърна внимание на джипа.
Хвърлих бърз поглед на нивото на маслото - беше на половина. Охлдителната течност в радиатора беше до горе.
Сега и "малко" снимки.
Понеже не знам, кога пак ще намеря време чак така да го снимам, викам да снимам всичко, за което се сетя. Ако някой иска нещо конкретно да снимам - да казва.
Първо няколко снимки на джипа от различни ъгли.
Ето го и номера на рамата.
Сега малко снимки на рамата и купето отдолу. Гледах да снимам и забележките, които успях да видя. Вече, когато го качим на подемник, може отново да го снимам.
Сега малко снимки на двигателя.
Сега малко снимки вътре в купето.
Инструкции за употреба на раздатката. Ако правилно разбирам, мога постоянно да си карам на 4H. Също така, ако правилно разбирам, до 100 км./ч. мога да включвам и блокажа на раздатката на бързите само. Също така включването между тези опции трябва да става основно в движение. А за включването на бавните казват, че трябва автомобилът да е в покой и педалът на съединителя да не е натиснат. Аз всичко превключвам на съединител и основно в спряло положение. Единствено между 2H и 4H си позволявам да сменям в движение.
Горе вляво се вижда буксата за четене мисля. Може да го закачим на компютър и да видим, какво ще си каже.
Това "Memory" пък не съм го разцъквал и дори не знам, дали работи.
Това копче вдясно нямам представа, какво му е предназначението. Някой някаква идея?
Въртока за потока на въздуха нещо не работи както трябва. Сякаш не може да обдухва на стъклото. И без това не му светят лампичките, може или аз да се хвана да го правя, или да го оставя на някой майстор да го погледне.
Радиото оригинално изглежда. Всеки път, когато дам на контакт и антената започва да се вдига уж. Нищо, че антена няма вече. Остана ми в ръцете и я прибрах в жабката. Има някаква друга на тавана. Може би тя е основната в момента.
Понеже не ми се занимава да си пиша номера на листче, реших да го лепна направо на стъклото.
Това е за момента.
Благодаря!
- 3 likes
Коментар
-
Честито,ама не знам дали не си купи главобол,дано не съм прав и да го караш безаварийно и където си искаш!Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
Враца
Коментар
-
Благодаря! Не, не ми е омръзнал. Факторите са няколко и с удоволствие ще ги споделя. Започнах ремонт на стария апартамент. Понеже знам в какъв филм се вкарвам, трябваше да разпусна по някакъв начин. От няколко месеца насам ме човъркаше да си взема джип къса база, който да мога свободно да го карам в гората. Та затова реших да взема този джип. Другата опция беше да инвестирам около 10к лв. в гуми и джанти за Вранглера, а на този етап не ми се искаше да затварям такива средства, имайки предвид, че започвам ремонт. Та идеята на Паджерото е да го карам и да го правя дотолкова, доколкото да мога отново да го карам. Счупи ли се - правя го. Върви ли - карам го. Обаче усещам, че пак нещо не ме свърта и има вероятност да му махна разни неща, които ми пречат и да му сложа една лебедка. Но това само времето ще покаже. Та накратко казано - взех Паджерото, за да го карам и после да го продам. Със сигурност няма да го продам на печалба, не е и това основната цел. А тя е да мога да разпускам отвреме навреме в гората, в калта, в снега, докато играя във филма с ремонта на апартамента.
-
Сигурен съм че Паджерото като го оправиш, ще ти доставя по-голямо удоволствие да го караш в гората, не за друго а един вид по-смело (по-прежалена ще ти е един вид) та ще я караш с истински кеф, не на последно място, като си знаеш че си имаш джипка на която да разчиташ от аватара ти, Паджерото ти определено ще ти е яка тръпка за по-хард каране в гората, ще разпускаш с нея гарантирано
-
-
-
Днес го закарах на двама майстори - единият за цялостен оглед, а другия за шаси и купе. На цялостния оглед излязоха двата предни амортисьора, както и тампони на задната стабилизираща щанга. Откъм ръждата по шасито и купето - оказа се, че шасито изглежда е в доста добро състояние. Купето, обаче, в предната част, все едно няма подкалници. В събота имам среща с друг майстор да го огледа и да си каже мнението, дали, кога и как може да го закърпи.
Утре би трябвало да се сложи управлението на централното, както и да мина преглед, а вечерта среща с Дидо, за да погледна и аз, какво реално е положението отдолу. Също така ще говорим и за слагането на лебедка.
- 2 likes
Коментар
-
Честно казано все още и аз не знам, какво точно ще направя. За момента съм го взел, за да го карам. Вчера му навъртяхме около 300 км., може би близо 100 км. да са били по черно. Доста добре се представи на кал и сняг, но на пясък не толкова, което е разбираемо спрямо гумите, както и обстановката.
Иначе управлението е сложено. Когато намеря време, ще отида да погледнат и управлението на клапите в купето.
Не искам да подхващам да правя разни неща, защото знам, че няма да се спра с едно. Ако тръгна да му правя купето, определено ще тръгна и още да инвестирам. Сега си викам - ще му сложа само една лебедка. Да де, ама после ще си кажа - дай да махна тоя булбар, предната броня и да направя нещо друго. Да де, ама после дай да му презацепя торсионите. После пък малко да го повдигна. После тея прагове ще ми пречат - да ги махна и тях. Така и така съм тръгнал, да му направя и нова задна броня. Ама то пък горе има релси, дай и един як багажник да му измисля, хаха. Готина занимавка и проект би се получил, но в момента не ми се занимава. Засега ще го карам, пък каквато муха ми влезе главата, така ще направя.
-
Ситацията е следната:
Преди около две седмици го оставих за малко обслужване - смяна на масло, маслен, горивен и въздушен филтър, смяна на охладителна течност, смяна на заден десен амортисьор, смяна на температурен датчик, както и нов акумулатор.
След смяната на тези неща джипът трудно запали. Не можеше да се форсира.
След бутане по помпата е успял да запали, като съответно сега харчи повече, върви повече и гори повече.
Разбрахме се с майстора на следващия ден да му кажа, дали пали, какво е състоянието и така.
На следващия ден запали.
След това не го бях карал около две седмици.
Вчера по обяд слизам да го паля. Пали си веднага. Работи малко и после започва да глъхне и изгасва. Все едно не му стига горивото.
Втори опит да запали. След малко повече въртене успява да запали. Работи 1-2 минути и пак изгасва.
Трети опит да запали. Отново след малко въртене запалва и вече няма проблеми.
Ако сега сляза да го запаля, много е вероятно да запали и да си работи нормално.
Ако го оставя няколко дни, седмица, че и повече, вероятно ситуацията ще е същата - трудно ще запали.
Чудя се, дали, ако сложа клапан преди помпата, ще има ефект. Малко ме съмнява, но и това е опция.
Другото е, дали е възможно някоя тръбичка да е спукана, да взима въздух и после затова трудно да пали.
Третата опция е помпата.
Някой има ли някакви идеи и насоки, как да действам към момента?
Благодаря!
Коментар
-
"Преди около две седмици го оставих за малко обслужване - смяна на масло, маслен, горивен и въздушен филтър, смяна на охладителна течност, смяна на заден десен амортисьор, смяна на температурен датчик, както и нов акумулатор.
След смяната на тези неща джипът трудно запали. Не можеше да се форсира". - Аз бих сменил отново горивния филтър и щателен оглед около него, нищо друго. С поздрав Борето
Коментар
-
Търси някой дизелджия да го прави, при мен не успяха. Уж прост дърт дизел, ама не става. Много се радвам, че вече съм на бензинов СУВ. Иначе като за начало започвай с https://offroad-bulgaria.com/forum/%...-2-8-4%D0%BC40
Има и други теми в раздел Мицубиши, даже конкретно за семеринга, но нещо не ми излиза.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Благодаря на всички!
Ще питам майстора за координати на човек, защото ми беше казал, че има такъв.
Успоредно намерих в интернет сервиз, който се занимава с такива ремонти. Утре може да звънна.
Ако някой знае човек във Варна, нека сподели.
Благодаря!
Коментар
-
Чух се с майстора и ми даде следния съвет, в който има резон - при следващо палене, което е хубаво да е след по-дълъг период от време, преди да го запаля, да напомпя помпичката на горивния филтър, за да вдигне горивото. Ако запали и работи - слагаме клапан и се надяваме от това да е проблемът. Ако запали и изгасне - вероятно помпа.
Иначе намерих сервиз във Виница, който може да обслужи помпата, но те само я обслужват, без да я свалят и после монтират.
Та след няколко дни ще пробвам да го запаля, като напомпя помпичката на филтъра и ще дам обратна връзка.
Благодаря!
Коментар
-
Не знам, дали съм го споменал, но и не ми връща да чета, за да проверя.
Преди обслужването отново правеше същите проблеми. Затова и реших да го обслужа, за да видим, дали така няма да се оправи проблемът, но не се оправи. Сега защо след смяната на горивния филтър не можеше да се форсира - нямам представа. Факт е, че помпата е бутната вече след това.
Иначе филтърът е проверен, както тръбичките и маркучетата.
-
Не се занимавай с клапани и дивотии, просто на първо време сложи едно малко парче прозрачен маркуч на входящата и изходяща нафта на филтъра.Загледай какво се слува и тогава по веригата напред, както са ти писали помпата не е желателно да човъркат.При мен беше банален проблема за трудно палене - подгревните свещи.А всеки викаше помпа въздух и какво ли друго.Със кеф да се кара зверчето.
-
-
Ако не ме лъже паметта, на 19.11.2023 и 26.11.2023 си направихме по една разходката.
Първата разходка беше от Тюленово в посока Дуранкулак.
За съжаление нямам много снимки.
За един ден успяхме първо да преминем през сняг, после през пясък, след това през кал и накрая отново през сняг.
На следващата разходка имаше основно сняг над Варна, но беше голяма лудница. Изобщо беше доста неприятно.
- 3 likes
Коментар
-
Как неприятно....баси кефа!Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
- 2 likes
Коментар
-
Весела Коледа! Много здраве, щастие и късмет!
Ще оставя линк към един клип, който направих преди няколко часа.
Линк.
Ще помоля, който има желание, нека да го изгледа и да го коментира. Нарочно се въздържам от коментар първо аз, защото ми се иска първо да чуя други мнения.
Благодаря!
- 1 like
Коментар
-
Весела Коледа и на теб! Или въздух в системата, или запушено нещо по горивопровода. Помпата има цедка на входа по спомен, отделно на тея каляски може да им се запуши и смукателя на резервоара. А той зор се сваля според запознати, вероятно ще се реже с флекса. За семеринга вече споменахме. Както казах по-назад търси си дизелджия, ама къде ще го намериш не знам. Аз не успях, даже бях пуснал тема тук някъде. Намерил си си занимание, аз се отървах от него.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Точно това е, че е трудно да се намери човек за нещо такова. Помпата мога да я сваля, да я закарам да я рециклират и да я сложат. Но това не е гаранция, че ще се реши проблемът. Мисля да пробвам да сложа клапан. По-безболезнено ми изглежда, отколкото да свалям помпата. А и ми се струва, че може да не държи горивото. Защото, ако не го паля 1-2 дни - няма проблеми. Ако не го паля седмица - има проблеми.
-
Нищо не пречи да пробваш с клапан, но той не ти решава проблема кардинално. Но може пък и да свърши работа. Отделно моя с зацепване на помпата по книга даже не запали. Имаше два дни играчка, докато докарат палене/ вървене. Накрая ме повикаха да одобря. Пушенето така си и остана.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар