Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Митсубиши Делика - Спейс Гиър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Митсубиши Делика - Спеис Геар

Първоначално публикуван от IVO-AIR Преглед на мнение
    Гумите които купих са Nexen Radial AT 265 70 r 15 All terrain...
    Няма проблем да ги сложиш на 7 инчови джанти.
    Наистина, Паджеро си е оригинално с такива гуми и джанти.

Коментар

Гумите които купих са Nexen Radial AT 265 70 r 15 All terrain

Гумите в момента са 225 80 15
      мисля че ще станат , вероятно предните може да опират в престилките
      Според мен ще опират доста, сподели като тестваш.
      Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

според моите изчисления 225х80 като проценти са 18 , а 265х70 са 18,55 което според мен е 0.55мм по високо което не е много повече ,ще е много близо наистина, само ширината е повече...ще стане ясно като ги сложа наистина
        Mitsubishi Delica Space Gear Exeed 2.8 auto, Super Select 4x4 96г Japan import

Коментар

Ето как изглеждат 225х80х15 , има място за маалко по големи гумиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:deli-225x80x15.jpg
Прегледи:1
Размер:111.4 КБ
ID:5357495

Коментар

Не се лъжи! Оригиналните са 225/80 (поне така мисля), а аз сложих 235/75, които по пътя на логиката са по-ниски. Дефакто обаче при завой и сгъване на носача опират, а оригиналните - не.
            Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

според моите изчисления 225х80 като проценти са 18 , а 265х70 са 18,55 което според мен е 0.55мм по високо което не е много повече ,ще е много близо наистина, само ширината е повече...ще стане ясно като ги сложа наистина
              Нещо бъркаш сметките. В израза 225Х80 второто са проценти. Т.е. 225Х80%=180 Това ти е височината на борда над джантата в мм. 265Х70%=185.5 мм. 5.5Х2=11 мм. С толкова втората гума ще е по-висока. Теоретично, защото производителите не ги спазват точно.
              Проблем ще ти е широчината на гумата, заради нея ще опира в завой (ако опира изобщо).
              И освен това тези джанти не са ли 6' широки? Виж отвътре пише, защото ако са толкова, не са за толкова широки гуми.

Коментар

Да ,грешката е в запетаята извинявам се. Но и аз си мисля че ще опират .Колегите казват че няма да опират . В англииския форум за Делика чета че опират и им махат калобраните на предните колела.... А джантите ги мерих с ролетката и са 7 или 7.5 ако е ръб то ръб. Значи,реално предните ми гуми са добри (около 5-6мм) , задните са под 3мм и за това реших да ги сменя всичките с еднакви , обаче не мога да намеря четири 225 80 15 и за това купих тия 265х70 , бих искал да се посъветвам с вас дали да не купя 2 гуми 225х80х15 но друга марка и да са пак 4 еднакви или да пробвам да сложа тия 4 по големите . Значи въздържам се от големи гуми понеже ще вдигнат разхода . Знам какъв е плюса на по големите гуми ,но реално този ван ще се кара от англия до България след месец ,3000км, после има каране из БГ до края на август и мн малко е вероятно да се включи някъде 4х4 , зимата ще е в гараж и баща си има кола и едва ли ще го доближи като знае че гори над 12 градско освен ако не се наложи спешно.
                ТА въпроса е да слагам ли 4те еднакви или да взема само 2 задни???

Коментар

Сега се връщам от гумаджията , гумите станаха .Не са по високи от старите ,по широки са но това беше идеята.Не опират никъде,страничната плъзгаща врата се отваря без да опира в задната гума .Предните гуми не опират никъде по купето,не се наложи даже да свалям предните калобрани . Джантите са 7.5J .Най накрая съм с 4 еднакви гуми и съм доволен от покупката.Цялата работа излезе 4 гуми за 110 паунда = 250-260лв плюс 40 паунда за монтажа.
                  Благодаря на всички колеги за помоща.

Коментар

Здравей колега! Моята Дели е с 235х75R15 и се чудя, какви гуми да сложа. Тества ли ги на офф, дали няма да закачат?

Коментар

• От: Митсубиши Делика - Спеис Геар

Здравей, не съм пробвал офф още ,няма къде . След 10на дена ще мога да ти кажа само живо здраво да стигнем БГ

Коментар

Колеги ,Пристигнахме в София.Всичко мина по план и без аварии. Скоро ще кача пътепис с раздела. Имаме много снимки.
                        Да се "похваля", разход на гориво 13.3-13.8 /100 при скорост 100. Очаквах около 10/100
                        Последно редактирано от IVO-AIR; 17-04-12, 23:00.

Коментар

Колеги ,Пристигнахме в София.Всичко мина по план и без аварии. Скоро ще кача пътепис с раздела. Имаме много снимки.
                          Да се "похваля", разход на гориво 13.3-13.8 /100 при скорост 100. Очаквах около 10/100
                          Добре дошли ! Най-важното е, че всичко е минало добре !

Относно разхода приказки от "1001 нощ" ако си слушал ще ти се стори неприемлив. Има много фактори които влияят на този разход, като се почне от качеството на горивото, та се премине през тегло на автомобила, гуми, характер на терена, НЕ аеро динамичната форма(все пак това не е състезателен автомобил) и т.н. ...(не ми се изпада в подробности). Така, че ... не се притеснявай Това говорим за смесен разход, нали ? Ако е само извън градски, остава да кажеш с колко кг. си натоварил Delica-та ?

Важното е, че сте се прибрали благополучно
                          HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                          Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

По Словения Хърватско Сърбия е една равна магистрала. Този разход го смятахме при всяко зареждане. Разхода не е смесен а само по магистрала и то при скорост 90-100. Даже на Алпите свалих въздушния филтър но без ефект в разхода ,пак 13.8. багаж почти нямаше. 1 куфар , ядене и пиене. Отзад беше направено на легло и си спахме като бели хора. Гумите 265/70/15. Старите бяха 225/80/15 и с тях сякаш по малко гореше. Най вероятно разхода дойде от широките гуми. А другото което си мисля е че може някой датчик за въздуха да лъже компа че е студено и да пуска повече нафта.
                            Не знам. Важното е че живо здраво сме в БГ.

Коментар

Добре дошли ,но с тези 3-4 размера по нагоре гуми е нормално ,да даде разлика ....аз с старите 265/70/15 ,Кюстендил Сливен показа 398 км.а сега преди две седмици с 33/12.5/15 показа 355км. това са почти 90 км. отиване и връщане . Засичах го с няколко нормални коли и заводски гуми ,разликата е 14-15 км . на 100 км. пробвай с друга кола и тогава добави километрите с тези които си минал и ще видиш какъв ти е разхода ..
                              MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                              MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Виж това не се бях сетил. Но пък гледах навигацията сякаш вярно показва. Показва същата скорост. Но ще засека с друга кола при първа възможност и ще пиша

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X