Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Митсубиши Делика - Спейс Гиър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Митсубиши Делика - Спеис Геар

Чак днес ми остана време да монтирам уреда за налягане на турбото. Данните които ми даде са : на обороти показва 0 (мисля че трябва да е -минус нещо си) , на около 3000оборота +0.5бара . на 4000 дига до към +0.8 и пада на +0.6 бара. Това са данни от форсиране на двигателя .Не съм я карал ,по късно и това се случи. Просто искам да сме повече хора за да по натоварен и тогава да видя уреда какво ще покаже.

Относно това което писах по горе за клапана който ограничава турбината да не превиши налягането ( не съм механик и за това така обяснявам,мисля че се казва актуатор)
    опитах се да я сваля ,развих 2та болта с 12 ключе но клапанчето стои на оста си
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:turbo-wash1-w280.jpg
Прегледи:1
Размер:36.3 КБ
ID:5341050, движи се под напрежение когато го дръпна значи не е блокирало, вратичката на турбото беше почти блокирала и почти не мърдаше. С доста бутане и дърпане се раздвижи напред назад, сега много по свободно се движи и разликата е огромна .При работещ двигател и подаване на повечко газ оста се движи малко значи работи. Възможно ли е преди това да не е сработвала системата и турбото да е правило повече налягане и за това да се е чувало това съскане при много натоварен двигател ?

Още нещо, пропелерчето на турбото има много малко радиален луфт , няма почти аксиален . какви са нормалните стойности?
    Последно редактирано от IVO-AIR; 26-01-12, 15:39.
    Mitsubishi Delica Space Gear Exeed 2.8 auto, Super Select 4x4 96г Japan import

Коментар

Първоначално публикуван от IVO-AIR Преглед на мнение
      Възможно ли е преди това да не е сработвала системата и турбото да е правило повече налягане и за това да се е чувало това съскане при много натоварен двигател ?
      Възможно е. Може и да си се спрвил с проблема, но ще си проличи само под товар. На място с форсиране не става.

Първоначално публикуван от IVO-AIR Преглед на мнение
      Още нещо, пропелерчето на турбото има много малко радиален луфт , няма почти аксиален . какви са нормалните стойности?
      А не е ли обратно? Просто и да има радиален, не би трябвало да го усетиш на ръка. Докато аксиалния си се усеща и на здраво турбо.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение

А не е ли обратно? Просто и да има радиален, не би трябвало да го усетиш на ръка. Докато аксиалния си се усеща и на здраво турбо.
        С пръсти го пипам, има много малко луфт наляво надясно , но напред назад няма .

Коментар

Много странно. При такъв голям радиален луфт би трябвало да имаш големи проблеми. Ще потърся накъде данни за тези луфтове.

П.П. Намерих нещо. Съобщава се обаче само за допустима осева хлабина 0.057 - 0.103 мм. Радиална даже и не споменават.
          Последно редактирано от Паджеровод; 26-01-12, 18:31.

Коментар

Трябва да има луфт но колко незнам и аз ,този луфт се обира от маслото като заработи двигателя ,аз мисля че турбината ти е добре ,няма да имаш проблеми ...
            А за това че клапата ти е била заяла ,мисля че от там ти е идвал проблема(сигурно не му даваш много газ ,караш си го лекичко ) ,сигурно е имало много нагар и е заяла ,затова трябва да го караш повече с високи обороти ,а не лекичко ...На турбините на АУДИ с променливата геометрия това им е проблем ,имам едно две приятелчета с такива ,по същия начин заяждат от нагар ,и почват да влизат в авариен режим от високо наляга не ,това се получава от леко каране ...
            MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
            MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Карах до сега 15-20мин, турбото вече се чува че работи което не се случваше преди , манометъра отива на 0.9бара и после пада на 0.8 и там стои, понатиснах го малко с оня бутон PWR включен , рипа като младо яре.
              Та явно проблема е бил в заседналото лостче.

Коментар

Вече нормално работи турбото щом манометъра отива на 0.9бара и после пада на 0.8 и там стои...
                Мисля че вече няма да имаш проблем ,ако не караш лекичко ,давай му понякога газ да прочисти
                MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Страхотна машинка е това чудо, моето е много дълго (Super Exceed), като автобус е.
                  Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Моята е Exceed . А един приятел тук има Royal Exceed с автоматични щори на тавана и часовник на пътниците и подгряващи седалки и още неща ,даже не ги помня .
                    Супер си е камиончето .
                    Твоята с тройна седалка ли е в средата или капитански столове?

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                      Вече нормално работи турбото щом манометъра отива на 0.9бара и после пада на 0.8 и там стои...
                      Мисля че вече няма да имаш проблем ,ако не караш лекичко ,давай му понякога газ да прочисти
                      Е добре при мене П2 2,5 като влезе в обороти отива на 0,8 за момент и после става 0. Значи ли, че щом не държи 0,8 има нещо нередно/преди време спорих по този въпрос с приятел и настоявах, че според мен е редно след като турбото се развърти да държи налягане но не стигнахме да истината, после дойде зимата и остана така/
                      MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Я разкажете нещо повече за този модел ,не съм го виждал много много по улиците ...

Коментар

Тройната седалка е последната първия и втория ред са капитански. Средния се въртят. Сенниците на тавана са ел. Пердетата даже са ел, чукаш копчето и пуска завесите
                          Ще пусна някоя снимка утре.
                          Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

ОК ще се радвам да го разгледам ,сега се порових в мобилето ,имаше няколко ,някои бяха с 6 отвора на джантата ,като на паджеро ,други бяха с 5 ,каква е разликата,на шаси ли е като паджерото или не ,взе да ми харесва ,за път си е направо супер

Коментар

Не е на шаси , моята май е със 6 дупки на джантите , средната седалка е цяла за двама с допълнителна сгъваема седалка за 3ти върти се на страни и назад става да се сложи масичка и да стане като малък хол за ядене и пиене, задните са 2 и се сгъват но могат да седнат 3ма ,всичките седалки лягат и става огромно легло . Нямам автоматични пердета и прозорци на тавана, и климатика ми не работи ,сигурно е празен но още не е на дневен ред.Раздатката е като на паджеро със същите позиции за 4х4 бързи бавни и блокаж на средния диференциал.
                              Иначе съм страшно доволен от автобуса ,хем 4х4 хем бус хем каравана ,пали от четвърт оборот винаги , имам цялата сервизна документация ...на японски :-))))

Коментар

Ееее супер точно това ме интересуваше да чуя че е с 4х4 то на паджерото ...
                                П.П. а забелязах че тези с 6 те дупки на джантите са с десен волан и с амного по различни от тези с левия ,а с 5 те са с ляв волан ,има ли разлика в раздатката или няма ,имали 4х4 или не .....
                                Последно редактирано от Красимир Гошев; 26-01-12, 21:28.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X