Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за лифт на LR Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Лифт на ЛР Диско

Сменяи маркучите и не омуваи много,всяко см-че е важно,не само за джипките
    Емил-00356 99872043-Малта
    Defender-90

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Недей да приемаш за дадено, че всичко е сметнато, защото доста често не е. Най-лесното е да се вдигне колата и да се види какво става с маркучите при максимално разгъване на окачването.
      Според моето скромно мение, при 5 см (2") лифт, най-добре да се сменят маркучите, независимо дали оригиналните ще стигат при максимално разгънати пружини/амортисьори.
      Оригиналните спирачни маркучи имат някакъв производствен аванс, който вероятно ще им позволи да се разгънат и при 5 см. лифт, но това ще доведе до по-голяма огъване/усилие от това за което е смятан. Поради тази причина те ще се амортизират доста по-бързо отколкото без лифт, поради по-големите деформации, които трябва да поемат и за които не са изчислени.
      Така че според мен - задължително нови и по-дълги спирачни маркучи при лифт.
      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Да , съгласих се , още повече че със старото окачване не мога ''да вдигна и да видя дали са къси'' , първо понеже е заводско , и второ - е от излизането от завода - преди 15 години , съответно доста посмачкано.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
          ... Така че според мен - задължително нови и по-дълги спирачни маркучи при лифт.
          И задължително да се види дали по-дългите няма да опират някъде на неподходящо място. Че при мен първоначално този момент беше пропуснат и се оказа, че удълженият преден маркуч се е търкал в кардана, в резултат на което беше лошо протрит ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Кой ПроКомп има вътрешен стоп.
            Така, значи след по-подробно разследване и консултации, се оказа, че наистина имат вътрешен стоп, обаче не и в посоката която ни се иска. Прекалено хубаво е, за да е истина

Имат защита от удар метал в метал в следния случай:
            Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            ... крайно-разгънатия ам спира разгъването.
            ...При скок окачването рязко се разгъва и моста с цялата си маса увисва на амовете с удар, и за да не ги скъса - колани.
            ..
            Това разбира се, не означава, че трябва им разчитаме изцяло.

Значи за нагоре си трябват удължени противоударни тампони. Особено за меките пружини.

П.П.

Аз съм с деКарбони (амовете де), но понеже смятам да минавам на +3" се по-заинтересувах от Прокомповете поради финансови причини. Имат и друго предимство, но няма да ви го кажа сега, а след тестовете.
            Последно редактирано от Lazar; 12-08-09, 14:10. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
              Тези:

Водят се ES9000 +2"
              Това за вътрешния стоп, с пипане ли го усети или го прочете някъде.
              Можеш ли да дадеш размерите на заводските и тези за +2"

Коментар

Не, оказа се, че не е бъмп стоп, а имат някакви полиуретанови втулки зад буталото, та при пълно разтягане да го пази. Питах англичаните, а от Малта потвърдиха. Който има такъв фирясал, да го дава да режем, че искам да видя лично.

Размерите малко по-късно.

Хода на +4" е около 28-29см при 23-24 на +2". Стандарните не съм ги мерил
                Последно редактирано от Lazar; 12-08-09, 20:25.

Коментар

Само за ES3000 виждам такъв тефлонов стоп, да не блъска при разгъване.

То не че от него особена файда има. Като не се скъса буталото ще се скъсат ушите. За който скача си трябват колани. И тогава ходовете стават като заводските.

Коментар

Е тия +2" и +4" имали тефлонови втулки. Не, определено ше съсипя един и ще го срежа.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      Е тия +2" и +4" имали тефлонови втулки. Не, определено ше съсипя един и ще го срежа.
                      Редактираш си мненията и пишем един през друг.
                      Преди да режеш първо виж останало ли е налягане вътре.

Без да премериш стандартните, за нищо не можеш да си сигурен.

Коментар

Ето за това говори Лазар. Тези ги сложихме миналата неделя с него на моя Скитник.

Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                        Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Карам с такива неща вече 4-та година.+4 от зад и стандартни от пред,доста съм ги тормозил и още са там.Какво има вътре-незнам,карам ги без колани..А това че може да потрошим всякакви амове-спор нямаТез поне са по ефтени и много не боли.
                          Емил-00356 99872043-Малта
                          Defender-90

Коментар

Не, не аз ако не резна един нема да мирясам.

Коментар

• Как да разбера имам ли лифтване

Момчета трябва да сменям задни амортисьори, обаче незнам дали имам лифтване или не.
                              Сегашните амортисьори са марка Ранчо, и във сайта им по номера на амортисьора пише 0-1" лифтване,това дали отговаря на височината на стандартното окачване или е 1" лифт.
                              А във Падок няма такава опция 0-1" или са за стандартно окачване или за 2" , благодаря предварително.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-11-09, 19:12.

Коментар

• До: Как да разбера имам ли лифтване

Най-простия начин е да си ги премерите с някой, който е със сигурност без лифт.
                                Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X