Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за лифт на LR Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпроси за лифт окачването на Discovery 2, Td5

Бъмпстопове...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

• От: Land Rover Discovery2 промяна/смяна на окачването от въздух на пружини

Гледам, темата ми се е преместила тук, при все че аз нямам планове да минавам от въздух на пружини... Anyway. Остава отворено питането:
      • Наложително ли е да имам и конуси освен планките за задържане на пружините?
      • Бъмпстоповете... Защо са нужни? Може би идеята е, че новите амортисьори в сгънато положение са по-дълги от старите?

Благодаря отново!

Коментар

• От: Land Rover Discovery2 промяна/смяна на окачването от въздух на пружини

1-За конусите не.
        2-Правилно разсъждаваш.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

• От: Въпроси за лифт на LR Discovery

Най-накрая се реших и аз да сменя стандартните амортисьори и пружини с +2 лифт на Бритпарт. Джипката е Дискавари 1 300tdi. Ползвам го 50/50, както на асфалт, така и извън пътя. Та да питам някой неща вас знаещите.
          Ще се държи ли добре на асфалта в смисъл такъв да е устойчив в завоите?
          Може ли да си остана със стандартният размер джанти и гуми 235/70/16 ?
          От прочетеното в темата разбрах, че трябва да се сменят спирачните маркучи. Друго освен тях трябва ли да се смени, за да е всичко ОК ?
          Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Belyov Преглед на мнение
            Най-накрая се реших и аз да сменя стандартните амортисьори и пружини с +2 лифт на Бритпарт. Джипката е Дискавари 1 300tdi. Ползвам го 50/50, както на асфалт, така и извън пътя. Та да питам някой неща вас знаещите.
            Ще се държи ли добре на асфалта в смисъл такъв да е устойчив в завоите?
            Може ли да си остана със стандартният размер джанти и гуми 235/70/16 ?
            От прочетеното в темата разбрах, че трябва да се сменят спирачните маркучи. Друго освен тях трябва ли да се смени, за да е всичко ОК ?
            Благодаря.
            Ще изпънеш стабилизиращите щанги нагоре, трябва да ги коригираш. С нормални гуми и +2 инча ще се люлее повече, колеги слагат фланци +30мм.
            Променя се ъгъла на карданите и каретата стават консуматив за смяна на по кратки интервали.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Belyov Преглед на мнение
              ...и аз да сменя стандартните амортисьори и пружини с +2 лифт... Може ли да си остана със стандартният размер джанти и гуми 235/70/16 ?
              Обикновено лифт се прави като част от серия стъпки, като крайната цел е слагане на по-големи гуми. Иначе няма смисъл, само минуси.

Коментар

• От: До: Лифт на ЛР Диско

Здравейте колеги, и от мен не съм писал във форума, и се зачетох по темата понеже ми предстои да направя 2" лифт на моето Дискавъри 2.
                Отзад съм с възглавници, имам 2" подложки под тях и смених амортисьорите с +2" на терафирма. Отпред понеже си направих метална броня с лебедка, сменям пружините с +2" усилени heavy duty на terrafirma и амортисьори terrafirma + 2 " Какво мислите за това ще има ли някакви последици за джипката?

Съобщение от модератор:
                Моля, напишете си в профила от къде сте.
                ...ЦЪК
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-04-16, 13:03.

Коментар

Здравейте оффроудъри,имам и аз едно питане по темета.Заиграх се едно Диско 2 и ще повдигам отзад възглавниците с 2", но не разбрах трябва ли да удължа и биалетките(автомобила е с Актив Корнеринг).Почетох насам-натам но не намерих отговор,отпред е лифтнат без да ги удължавам.Навсякъде китовете които се продават са само пружини и амове.Ако някой се е борил,моля да сподели.

Коментар

Аз лично след 3" лифт сложих отзад чифт предни биалетки, защото горният болт на оригиналните задни стоеше под доста голям ъгъл. Не усещам съществена промяна в поведението, ACE си работи.

Коментар

Здравейте. Питането ми е след повдигане на колата с 5см (или както го водят 2") каква е идеята на ето тези планки или подложки?
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lift12.jpg
Прегледи:1
Размер:135.7 КБ
ID:5719785Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lift11.jpg
Прегледи:1
Размер:149.1 КБ
ID:5719786
                      P.S. Говоря за Диско 2
                      L.R. Discovery 2 TD5
                      Suzuki SV1000

Коментар

Увеличават разстоянието между гредата и кардана,понеже след повдигането се е променил и ъгълът на кардана спрямо диференцияла на моста(в случая преден) и ако повдигнеш още малко отпред с крик примерно,кардана би опрял в тази греда.

Sent from my D5503 using Tapatalk

Коментар

Опитвам се да им намеря чертеж за да ги направя предварително, но уви. Явно ще свалям гредата да меря пък ще ги правя в последствие .
                          L.R. Discovery 2 TD5
                          Suzuki SV1000

Коментар

Трябва ми оригинално окачване за Диско 300 ТДИ, според Вас дали е това?

http://www.lrparts.net/discovery-1-f...1989-1998.html
                            Discovery I, 300 TDI

Коментар

Ми не - това са най-евтините армстронг амове. Оригинално слагат Boge, намират се, примерно тук:
                              http://www.island-4x4.co.uk/front-sh...45-p-1706.html
                              Ако под "оригинално" имаш предвид "оригиналната" височина.
                              Намират се и със стандартна височина по-различни амове - зависи за какво искаш да го ползваш. Както и пружини.
                              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Бях останал с впечатлението, че слагат Армстронг на Дискавъри, а Боге на Дифендър...

Искам да го ползвам за асфалт, търся комфорт и ако може по-добра стабилност в завоите!
                                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X