Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за Блокажа и Раздатките при Land Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпроси за Блокажа и Раздатките при Land Rover

От мене едно процедурно предложение,нищо че нямам джип
    Вдигаш едно колело на крик,подпираш лекичко някое от другите,палиш и тръгваш,ако падне от крика значи работи добре.
    За другия вариант да не отцепва блокажа(там,виско-муфата де),щом до сега не си го усетил като недозавиване и,както написаха,загуба на инерция в завой,значи всичко си е наред.Освен това, можеш да пробваш да завъртиш вдигнатото колело на ръка,преди да включиш на скорост(с изключена предавка в скоростите,че и загасен мотор,ако искаш).Няма такава вискомуфа,която да се задейства от толкова малка разлика в оборотите,колкото ще успееш да завъртиш колелото на ръка.Ако все пак не успееш,то явно имаш проблем.

P.S.Всичко това при положение,че раздатката е на джипа,а не е свалена.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Състезателна казваш...Не съм състезател и изобщо не си падам по пишкомеренето, ама пак ти казвам - ако разчиташ на някаква мисковулва в неизвестно състояние да спечелиш състезание ще си е твой проблем.Аз не бих...Чукни си твърдия блокаж, та да ти е мирна главата.

Коментар

• блокаж на дифа

Здравейте колеги, вчера трябваше да сваля предният кардан на Диското 1 300TDI за ремонт, защото едното каре е разбито, но след свалянето не можах да включа блокажа за да може да се движи колата и без преден кардан.
        После пак го монтирах и пробвах с монтиран кардан, но пак не успях.
        Къде може да е проблема и как да я блокирам .П.С Преди време съм включвал блокажа така че си работеше.
        Благодаря.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-06-10, 14:28.
        Jeep grand cherokee 4.0 zj

Коментар

• От: блокаж на дифа

Разкачи лостовата система на блокажа и виж къде е проблема в лостовата система или в самия блокаж.Аз миналата седмица отсранявах същя проблем на едно диско 300тди.При него проблема се оказа клеясало лостче за включване.
          Ако установиш, че проблема е в лостовата система ремонта е лесен, ремонтира се отгоре от купето.
          Свалят се барчето и после отдолу има една гума с нитове, разнитоват се нитовете. Отдолу е лосчето държи се на 4 болта които се развиват и излиза цялото лостче.
          Пръска се със спрей за ръжди и се раздвижва, след което се смазва обилно и всичко е готово за монтиране.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-06-10, 14:30.
          0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от svetliovelichkov Преглед на мнение
            Здравейте колеги, вчера трябваше да сваля предният кардан на Диското 1 300TDI за ремонт, защото едното каре е разбито, но след свалянето не можах да включа блокажа за да може да се движи колата и без преден кардан.
            После пак го монтирах и пробвах с монтиран кардан, но пак не успях.
            Къде може да е проблема и как да я блокирам .П.С Преди време съм включвал блокажа така че си работеше.
            Благодаря.
            Някой "майстор" пипал ли е нещо?
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
              Разкачи лостовата система на блокажа и виж къде е проблема в лостовата система или в самия блокаж.Аз миналата седмица отсранявах същя проблем на едно диско 300тди.При него проблема се оказа клеясало лостче за включване.
              Ако установиш, че проблема е в лостовата система ремонта е лесен, ремонтира се отгоре от купето.
              Свалят се барчето и после отдолу има една гума с нитове, разнитоват се нитовете. Отдолу е лосчето държи се на 4 болта които се развиват и излиза цялото лостче.
              Пръска се със спрей за ръжди и се раздвижва, след което се смазва обилно и всичко е готово за монтиране.
              Вчера разкачих всички лостове по описаният от колегата начин ,но всичко си беше ОК ,но въпреки всичко аз пръсках ли пръсках с ВД40 резултат няма.
              Интересното е ,че ако искам да включа на бавни всичко е наред ,но блокаж няма.До сега в БГ никой майстор не я е пипал(раздатката).Къде може да е проблема

Коментар

Разкачи ли лостчето???Видя ли от къде е проблема??То само с пръскане нестава трябва да се раздвижи принудително с чук или на пресичка.След като разкачи лостовата система отдолу от раздатката пак ли горе лосчето нямаше ход наляво и надясно???Не гледай,че лоста включва бързи и бавни при вклучването на блокаж оста на лоста трябва да преплъзва и ако не е ползван доста веме е твърде вероятно да е запекла.Аз затова писах,че първо се разкача лостовата система отдолу и се установява къде е проблема.Тогава вече се разбира дали проблема е в раздатката или горе в лостчето.
                0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                  Разкачи ли лостчето???Видя ли от къде е проблема??То само с пръскане нестава трябва да се раздвижи принудително с чук или на пресичка.След като разкачи лостовата система отдолу от раздатката пак ли горе лосчето нямаше ход наляво и надясно???Не гледай,че лоста включва бързи и бавни при вклучването на блокаж оста на лоста трябва да преплъзва и ако не е ползван доста веме е твърде вероятно да е запекла.Аз затова писах,че първо се разкача лостовата система отдолу и се установява къде е проблема.Тогава вече се разбира дали проблема е в раздатката или горе в лостчето.
                  След като пръсках яко ,но и преди това си личеше ,че при движение на ляво на дясно на лостчето долу на самата раздатка се върти лостчето на ляво и на дясно.На самата раздатка ли трябва да чукна с чук или...?Защото се вижда че се върти ,но дали е достатъчно не знам.

Коментар

Не колега не използвай чук по раздатката,има ли го хода на лоста наляво-надясно???Хода долу трябва да е 2-3 см.Опитаи се да включиш блокажа(долу на самата раздатка без да са закачени лостчетата)с ръката и виж дали ще работи.
                    0885719173-Красимир

Коментар

Накарахте човека да си разглоби зорлен лостовете. Някой опитвал ли се е да ги закача на място че и да са правилно шлиците.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Накарахте човека да си разглоби зорлен лостовете. Някой опитвал ли се е да ги закача на място че и да са правилно шлиците.
                        Ами колега ремонтирал ли си джип без да го разглобиш???Ако можеш така на диското ми са за сменяне семерингите на дифовете)При неговия случай съм почти сигурен,че ще се окаже клиясал лост.
                        0885719173-Красимир

Коментар

Таргата? Да е ремонтирал джип?! Т'ва не може да е истина!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            А и мисля че си запознат с тия неща щлиците нямат нищо общо с блокажа.Шлиците са за бързи и бавни,а за блокажа е един лост във вид на люлка по средата е на опорна точка и като се издарпа отгоре навътре отдоли излиза навън и включва блокажа.
                            0885719173-Красимир

Коментар

Ами ремонтирал е но след като ги разглоби а прави на мен забележка,че съм посъветвал колегата да разглоби лостчетата.
                              0885719173-Красимир

Коментар

Добре де. За да се види дали включва междинния е достатъчно някой да мести лоста, а отдолу някой да провери дали се върти оста. За да не включва блокажа може да има само 3 причини. Едната е да е изронена муфата. Втората е да с чупена вилката. Третата ще я кажа на собственика ако си даде телефона.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X