Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за Блокажа и Раздатките при Land Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпроси за Блокажа и Раздатките при Land Rover

Ето тука е тънкия момент да разбера дали зацепва или си е постоянно зацепена.Че съм чувал се едни хубави работи ако остане зацепена и не ми се иска да ги виждам на мойта кола.

Коментар

Да така е ако остане зацепена някои диф ще поеме вината или някоя полуоска.Полуоските се отрязват все едно си ги рязал с ъглошлаиф.
      0885719173-Красимир

Коментар

От Трявна си имам една такава ама там съм си виновен сам.Та за тва сега първо питам и после чупя.

Коментар

Има още един лесен начин да разбереш дали е зацепен.Спри джипа на някоя равна площадка навий пълен ляв или десен и се опитаЙ да бутнеш джипа, ако върви лесно бЪди сигурен, че нямаш проблем, но ако се движи трудно значи има зацепен блокаж. Казвам ти го този начин защото когато е навит пълен волана предния диф прави по-голяма окръжност от задния и ако има зацепен блокаж то те взаимно ще си пречат.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-06-10, 05:31.
          0885719173-Красимир

Коментар

Това ще го пробвам утре ама тоя сандък тежи много

Коментар

Ами да така е но ще даде резултат този начин. При този начин има много малко преплЪзване което е допустимо, и ако е с виско муфа тя нама да се задеЙства защото това преплъзване е същото както при завоите, а в завоите не трябва да се задеЙства виското.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-06-10, 05:33.
              0885719173-Красимир

Коментар

Ами ако в раздатката има LSD, ESP и TRC

Що не пуснеш една снимка на въпросната железария? Раздатъчната кутия имам предвид.

Коментар

До колкото успях да се запозная с тоя модел раздатки слагани са на класика не знаино как се е появила на диското но е с виско муфа и верига.Утре ще наснимам една.

Коментар

Здравейте колеги, ето и снимките на железарията:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00156.jpg
Прегледи:1
Размер:116.0 КБ
ID:5188066 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00149.jpg
Прегледи:1
Размер:105.4 КБ
ID:5188065

На снимка 1 е моята раздатка, на снимка 2 е нормалната на Диско 1
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-06-10, 20:33.

Коментар

Първата е Борг Уорнър с виско муфа.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ами точно за нея ми е питането как да разбера дали даботи виското и дали няма да ми потрощи колицата.

Коментар

Ако не можеш да въртиш изходните фланци в различни посоки, значи мисковуфата е спекла.

Коментар

Не е задължително. Има си методика. Съжалявам, че е на английски, но така си е от първоизточника:
                            You can either do this test on the bench or in the car with the handbrake on and one front wheel lifted.

Viscous unit - rolling resistance Bench check NOTE: Testing should be carried out in an ambient of 20 C.

1.

Secure the output shaft ...
                            2.

Apply a clockwise torque of 27 Nm to the (front propshaft) output flange nut. If no resistance to turn is felt, unit requires replacing.
                            3.

If resistance to turn is felt, apply a clockwise torque of 20Nm to the (front propshaft) output flange nut for 1 minute, this should result in a rotation of approximately 25 - 30 . If no rotation or a greater force is required, unit requires replacing.

27 Nm = 20 lbf-ft 20 Nm = 15 lbf-ft
                            Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Да разбира се, на теория е така, ама на практика...Колегата директно да си монтира една нормална ЛТ230 и да не се занимава с автоматични глупости.

Коментар

Ами идеята на колегата е точно да махне ЛТ230 и да се оборудва с Борг Уорнер на състезателната за целта съм си закупил достатъчно на брои и от едните и от другите и ще сравнявам здравина и функционалност.Идеята ми беше как да разбера коя от раздатките е със сигурност здрава муфа и да кача нея на колата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X