Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за Блокажа и Раздатките при Land Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпроси за Блокажа на Land Rover Discovery1

Клиентското ръководство на български. Всичко е описано.
    http://htftp.offroad-bulgaria.com/velio/

Коментар

Мерси, колега. Ей така е най-лесно. Имам я книжката на английски и даже съм преводач от английски, обаче хич не ми се занимава да си чета разни неща за мен си, като това ми е и работа, и трябва да го правя по задължение. А е хубаво и всеки да споделя личния си опит, при какви ситуации ползва блокажа.
      Land Rover Discovery 200TDI

Коментар

Да ладата е с междуосев дифер.и няма как да и включиш предния мост щото си е постоянно включен.

Коментар

Блокаж на бързи ми се наложи да ползвам веднъж в дълбог неотъпкан сняг.

Според мен е добре блокажа на раздатката де се влючва при ниска скорост на движение до 5-10км при натиснат съединител и без употреба на спирачката. А смяна на бавни и бързи на място защото нямат синхрозизатори и прехъкват при движение.
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          RR Classic

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
            Да ладата е с междуосев дифер.и няма как да и включиш предния мост щото си е постоянно включен.
            +1. Ей това много хора не го разбраха толкова години. Включително и във форума.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

До: Въпроси за блокажа на Дискавъри 1

Първоначално публикуван от Mortum Преглед на мнение
              Един въпрос малко встрани от темата.Може ли да се използва (L), когато се налага да теглиш някого?
              ...
              На бавни теглих камион Ползвам ги дори в софийските задръствания.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                На бавни теглих камион Ползвам ги дори в софийските задръствания.
                Да и аз в задръствания съм ги пробвал много е удобно.(препоръчвам)
                <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Аз пък на бавни на задна изкарвам от двора, без газ, щото е тесен и е под наклон, хем е много по-удобно като скорост, хем щадя съединителя, щото на бързи или с колата все на полусъединител изкарвам. Изобщо, за тия две седмици направо се влюбих в тоя джип. Нямам търпение да си свърша другата работа и да се кача да се повозя, е*ати манията! Верно ми легна на сърцето. Оня ден се качих в едно чероки, и само като видях колко е тясно вътре, направо слязох. Извън темата, ама съм толкова ентусиазиран, че трябва да споделя
                  Land Rover Discovery 200TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Mortum Преглед на мнение
                    Да и аз в задръствания съм ги пробвал много е удобно.(препоръчвам)
                    Страхотна идея! Ще я пробвам при първото ми ходене в София. Аз ползвам бавните и за маневри с ремарке - също много удобно и щадящо съединителя
                    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Още едно Диско1 в Бургас, но с проблеми с блокажи и АБС и нужда от помощ

Купих си Диско1 2.5tdi, 98 г. преди няколко дена, смених вече ролки, ремъци, филтри, течности. Молбата ми е да ми препоръчате някой от Бургас който разбира от джипки и най вече от Диско, защото имам съмнения че нещо не е наред с блокажите и ABS-а , поне майстора при който ходих ми каза, че сам нямал блокажи, а сам бил с задно предаване е съм включвал и изключвал 4х4 с малкият лост, а това което съм прочел тук е, че е с постоянно включено 4х4 и трябва да има блокажи, явно този при който съм ходил не е много на ясно с тези машини, също така ми каза че нямам и ABS на колата. Явно има някакъв проблем защото при даване на контакт не ми светва лампичката за ABS-a от таблото, също така когато се опитвам да включа блокаж не ми светва индикацията от таблото, така че проблем има и се надявам на вас да ми препоръчате някой от Бургас от форума или ако някой Бургазлия чете това да ми се обади за да разбера аз ли съм най големият карък че да нямам блокажи и ABS.
                      Телефона ми е 0895/ 95 95 71. Ще очквам с нетърпение да помогнете.
                      [EMAIL="bsavtotr@abv.bg"]Тенко Марков - Discovery1 300TDI 98г.
                      [/EMAIL]

Коментар

До: Още едно Диско1 в Бургас, но с проблеми с блокажи и АБС и нужда от помощ

Джамбазов е Вашия човек, бургазлия и отличен професионалист в областа на ЛР( и не само).
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Благодаря много за напътствието, а някакви координати ще ми дадете ли, как да се свържа с него ?
                          [EMAIL="bsavtotr@abv.bg"]Тенко Марков - Discovery1 300TDI 98г.
                          [/EMAIL]

Коментар

Така като гледам ... и Джорджо.... и Явор .... могат да помогнат ....
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от bsavtotr
                              То и без това не ме хваща сън от притеснения дали не сам се прецакал с колата, така че наистина очаквам обаждането.
                              Пали колата и идвай при нас на бившото селскостопанско летище по пътя за Каблешково. Ще ти обясня всичко за колата ти. Като за начало ще ти кажа че си винаги на режим 4х4 с малкия лост включваш бавни скорости и блокираш диференциала между преде и заден мост.
                              Ако искаш звъни преди да дойдеш 0899852338

Коментар

Май , проблем с блокажа на Диско 1 300Tdi

Здравейте колеги , чета отдавна този форум и още не съм писал в него, но от 1 година и половина имам Диско 1 300Тди и съм много доволен от него като го взех по предназначение на ходя на лов с него и за зимата пак и за лятото става по язовирите и планините... Имам проблем с блокажа му... малкия лост не иска да влиза на ляво въобще нито на бавни, нито на бързи. Бавните само си влизат без проблем... Ходих при един майстор и го питах що така, а той ми каза че джипа бил със някакви шпелери или нещо такова, и на картинката над малкото лостче пише Diff Lock както на всички.
                                Нали ама тоз ми вика, че нямало такова включване на лостчето на ляво точно на този джип. Модела е 97год и е XS. Моля за съвети и мнения, тъй като виждам тук доста компетентни по техническите въпроси и като цяло в този форум.
                                Благодаря
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-02-10, 13:24.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X