Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парно на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с парно на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003 WJ

Колега, той моя климатик не тръгва и на студена кола, няма как да е от подсветката. А пък и днес пробвах с друг панел - същата работа.

Коментар

Е как я регулирате тази температура на климатик,когато като са чупени клапите те падат доло и затварят топлия въздух , моторчето просто си превърта в оста, а клапата си седи и не помръдва.
      А за климатика вземи един работеш модул с все копчетата от някои познат ( много лесно се вади за има няма 5 минути ) и му закачи буксите на твоя джип и пробваи дали не е от него ( абе даже съм си сигорен че е от него ).

Коментар

Две мнения по-нагоре писах, че днес пробвах със друг панел за управление и няма промяна

Коментар

Питах те, като пуснеш климатроника светва ли ти дисплея с градусите и тръгва ли да върти вентилатора.

Коментар

Да, светва, върти вентилатора

Коментар

Вчера ходих на диагностика. Много неща и накаря нищо. Подробностите тук http://www.offroad-bulgaria.com/show...94#post2763694

Много се надявам на компетентни мнения за изложеното.

Коментар

Баахмууу......вчера на прибиране от Пазарджик на жинатъ почнА да и вее топло при зададени 19 градуса!!!!!!!!А преди две години..........нема и толкова смених тъпите клапи с нови!Отиде ми неделята в разглобявания!
                Ма интересно че преди да ги сменя тия клапи беше обратното!Левия кръг си работи нормално,десния само студено!Сега левия си бачка,десния само топло!!!
                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                0888854582
                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Може да не е самата клапа, а моторче.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе баш клапата си е

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0021.jpg
Прегледи:2
Размер:130.7 КБ
ID:5670284

Име:IMAG0022.jpg
Прегледи:2
Размер:79.3 КБ
ID:5670285

е , благодарение на задното моторче Според мен се е счупил чопа на оста,тоя пластмасовия ограничител и маторя е опитАл да отвори шампанското!!!

Свалих клапата както се вижда и от двузонов вече си имам чист климатроник !!!!!!!

Име:IMAG0024.jpg
Прегледи:1
Размер:80.8 КБ
ID:5670286

Име:IMAG0025.jpg
Размер:48.2 КБ
ID:5670287

грубо и грозно и според мен здраво!!!Па накрая и разпробих през средата 2 мм отвор и завинтИх една рапида ма тва след снимките!!!
                    Ся сичко бачка как си треа!

п.п.Маторя от къде двигатела е сбъгясал работата.
                    Последно редактирано от traun; 05-07-15, 15:02.
                    0888854582

Коментар

А задното моторче дето е направило мизерията не мърда на никъде!Понеже е почнало да върти повече от нормалното щото чепа се е счупил,предполагам няква защита ли ба ли го го е изключила.Не че ми трябва вече де!
                      0888854582

Коментар

Какво разглобяваш?
                        Мен ме чака нещо подобно. Зимата спря топлото от дясно. Лятото е добре духа студено навсякъде.
                        Веднъж го разглобявах цялото табло и след десетина дена пак май ще го играя целият филм.
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Начи примен преди две години Деди оперира пластмасите!!!Реза ги с поялник!И са достъпа е еуементарен!Кой иска да сваля табла!Аз-не!
                          Щом е спряло топлото начи некоя клапа се е строшИла!

Име:IMAG0020.jpg
Размер:50.6 КБ
ID:5670314

те ти го резнато!Вижда се мааалко у лево от средата беличкото,тва е уйчето на гадния матор дето влиза оста на клапата за да се врътка!На мен точно тая клапа се беше строшила!И са залЕпих двете и станА еднозонов климатроник.Демек задното моторче,тва зад жабката кат я свалиш и лъсва с целия си блясък пред теб врътка цялата клапа!Както се вижда от снимките по горе!Демек двете клапи действат вече като една!
                          Начи.....тва двузоновия климат. за мен си е афиф работа!Особеннно кат видех и реално как действа!А на сичкото отгоре индженерите казАли че не тряало да има повече от 2 /ДВА/ градуса разлика между лево-десно!!!По голема разлика нямало как да направи!Що - не знам!А и ич ми е през ...... че на жинатъ примерно ша и дуа примерно с 23 гр а на мен 20,5 гр.Важното за мен е да лади и да топли!
                          Ми те тва е !!!!
                          0888854582

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                            Какво разглобяваш?
                            Мен ме чака нещо подобно. Зимата спря топлото от дясно. Лятото е добре духа студено навсякъде.
                            Веднъж го разглобявах цялото табло и след десетина дена пак май ще го играя целият филм.
                            Точно тая клецана клапа ти се е счупИла!Кат на мен.Предполагам.
                            Гледам че в роцкауто са ги пуснали за 56$ с алуминиева хуйка и чоп ама аз днес минах с 3 лева!
                            А целия вентилатор на парното струва цели 40 $ басси!!!!!!!!Дет са вика нерде Ямбол,нерде Стамбул да го ева!!!
                            0888854582

Коментар

Здравейте скоро станах собстеник на гранд чероки wj 4.7 и се оказа,че имам проблем с климатроника.
                              Когато го пусна на студено трябва да задам максимално ниска температура за да духа някаква студенина,дигнали ли градусите на16,17 започва да духа топло.Проверих фреон и компресор всичко е окей изписва грешка 52.
                              Ако може някой да ме упъти какво трябва да направя. Благодаря предварително....

Коментар

Перката за охлаждането на радиаторите върти ли се достатъчно бързо?

А между другото да попитам знаещите, дали е с постоянни обороти или при включване на климатика, увеличава оборотите си?
                                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X