Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с WJ 4,7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с WJ 4,7

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
    Вазможно е да пуска и бензин и газ стига да и е зададено от компа с лаптопа, може на определен интервал да пуска и определен процент бензин. Всичко на екрана е в отметки и една неволна грешка на настройчика и ти пуска и бензин, по принцип би трябвало да го усетиш става една идея по пъргав при ускорение.
    И да не е зададено ... такива съм ги виждал, че ...
    Най-сигурния тест (по принцип!) е както си бачка на газ, да се извади бушона на помпата и след една-две минути ще стане ясно. Времето е необходимо за спадане на налягането в рейката, ако все пак наистина пуска бензин.
    Подчертавам, "по-принцип", защото не знам на WJ дали има отделен бушон за тая цел и дали няма компа да се разсърди повече?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение
      Здрасти, колегите!
      Да не отварям нова тема... Я споделете, на WG-WJ достатъчна ли ви е най-бързата скорост на чистачките или проблема е в моя "талавизор"?! Сега в тези дъждове, установявам, че при мен степените 1-2-3 работят нормално, но на другите две, `ич я няма скоростта. Докато при първата постоянна, да речем - е нормално забавянето за слаб дъжд, то при последната, интервалът е прекалено дълъг за моите разбирания за най-бърза скорост!? Това дали е така при всички или нещо друго реле да търся, знам ли и аз...
      Приятел и при мен е така, има някакъв проблем, доколкото си спомням от четенето в този случай проблема е от лостчето. Както и да е, на мен ми писна да се боря с тази кола и ще следя темата за евентоално решение (на готово).
      Не мога да разбера, до сега нищо сериозно не се е "чупило" (което е супер), а същевременно от разни дребни проблеми не мога да се отърва, като това с чистачките. С такива глупости не съм се сблъсквал с нито една от предишните ми коли, а със сигурност проблема не идва от това, че е стара и изморена!

Коментар

Може да ви е дошло горница от моите питанки, но какво да се прави. Вчера спирам до един сервиз и си говоря около час със собственика, без колата да е заключена. Паля тръгвам и на следващото спиране констатирам, че колата не иска да се заключи с дистанционото. Не работи и частично командването на шофьорската врата. От бутона за заключване се заключва само шофьорската врата. Командват се само левите прозорци и лявото огледало. При работещ автомобил, светят всички плафони в купето. Не свети плафона на дясната врата и не работи високоговорителя в нея.Как да заключа багажника ръчно?
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Може да има прекъснът кабел на свивката на шофьорската врата .

Коментар

Може да е разкачена буксата на пасажерската врата,по точно лош контакт,все пак там е цялото управление.При мене беше това ,разкачих я напръсках със спреи и всичко си тръгна.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo6070 Преглед на мнение
              Може да е разкачена буксата на пасажерската врата,по точно лош контакт,все пак там е цялото управление.При мене беше това ,разкачих я напръсках със спреи и всичко си тръгна.
              къде се намира тази букса?
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Вазможно е да пуска и бензин и газ стига да и е зададено от компа с лаптопа, може на определен интервал да пуска и определен процент бензин. Всичко на екрана е в отметки и една неволна грешка на настройчика и ти пуска и бензин, по принцип би трябвало да го усетиш става една идея по пъргав при ускорение.
                Не би трябвало да смесва горивата. В такъв режим ще работи лощо, дори се дави и гасне. При високи обороти и липса на мощност, може да превключи на бензин и после обратно, но с две горива.....НЕ!
                в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                  Точно обратното е
                  По-модерните НЕ спират помпата и бензина си циркулира от резервоара до двигателя и обратно, за да се охлаждат бензиновите инжектори. При наличието на поне 15-20л бензин няма никакъв проблем за помпата
                  Спирането на бензина не е с клапан, а посредством прекъсване на ел. импулсите подавани към бензиновите инжектори.

А по темата- ДА има вариант колата ти да впръсква и бензин, при работа на газ, но дали е заради ламбда сонда не знам.

Като гледам как се захранва рейката, то никаква циркулация на бензин няма...

Може проблема да не е, че пуска едновременно бензин и газ, а че инжекторите да не уплътняват и да пропускат бензин.
                  WJ 4.7 Limited
                  0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                    Може да ви е дошло горница от моите питанки, но какво да се прави. Вчера спирам до един сервиз и си говоря около час със собственика, без колата да е заключена. Паля тръгвам и на следващото спиране констатирам, че колата не иска да се заключи с дистанционото. Не работи и частично командването на шофьорската врата. От бутона за заключване се заключва само шофьорската врата. Командват се само левите прозорци и лявото огледало. При работещ автомобил, светят всички плафони в купето. Не свети плафона на дясната врата и не работи високоговорителя в нея.Как да заключа багажника ръчно?
                    По последния въпрос.
                    Има едно пластмасово капаче на тапицерията на багажната врата ( в лявата половина под прозореца ).
                    Отваряш го, вътре има палец за отключване - заключване.
                    WJ 4.7 Limited
                    0889 70 70 42

Коментар

• От: Проблем с WJ 4,7

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                      къде се намира тази букса?
                      Сваляш кората на вратата бялата голяма букса.Ето и видео.
                      https://www.youtube.com/watch?v=mBIiB_9VScs

Коментар

Дали са го направили толкова тъпо американците....... както и да са го направили обаче, аз не знам, защото не ми се налага да лежа под нея и не съм забелязал дали има маркуч за връщащо гориво
                        Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                        Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                          Не би трябвало да смесва горивата. В такъв режим ще работи лощо, дори се дави и гасне. При високи обороти и липса на мощност, може да превключи на бензин и после обратно, но с две горива.....НЕ!
                          Може може , може и да се направи на определен интервал примерно на 2-3 милисекунди да пуска малко бензин, може и да се направи над определени обороти тогава да пуска. Повечето газаджий го предлагат когато има опасност за клапаните и не искаш да даваш 150 лева за системата за мазане на клапаните, всъщност когато минава малко бензинец през тях е по-добре, хубаво е когато колата се използва предимно за дълги преходи и ще се кара предимно на газ да се направи така да пуска и по малко бензинец, за да е по-добре на клапаните.

Коментар

... да пуска и по малко бензинец, за да е по-добре на клапаните.
                            Ако може от това място малко по-подробно, че нещо ми се губи? Какво точно им прави бензина на клапаните?
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                              ....дали има маркуч за връщащо гориво
                              В единия вариянт има късичък отзад, там е филтър-регулатора.
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И аз си мисля, че е редно да има, ама не съм гледал. Какъв е другия вариант?
                                Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                                Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X