Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с WJ 4,7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с WJ 4,7

Здравейте, проблема с WJ-то е че като запали сутрин и прекъсва докато загрее след това се оправя и цял ден е добре. Проблема се появи след като се застуди времето. Сменихме свещите проблема остана появи се и една грешка на компютъра p0175 - богата горивна смес. След като загрее джипа работи перфектно на газ и на бензин. Моля кажете от какво може да е. Благодаря предварително!

От: Проблем с WJ 4,7

Кофти бензин? Или повреден О2 сензор който отчита какво излиза през ауспуха, и нарежда обогатяване на горивната смес без действително да има нужда от такова. Другото е да огледаш вакуумните маркучета.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
      Кофти бензин? Или повреден О2 сензор който отчита какво излиза през ауспуха, и нарежда обогатяване на горивната смес без действително да има нужда от такова. Другото е да огледаш вакуумните маркучета.
      Пише разни по-лоши работи из нета - MAF-сензор и т.п. По мои наблюдения са по-лоши, защото никой, вкл. и тук във форума не си е решил проблема със смяната му, винаги се е налагало допълнително яко ровичкане. Все пак за лекуване на WJ си имаме... дядо Владо - тел.0877 17 07 27. https://maps.google.com/maps?q=42.80...LfJhAQ&split=0
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

При мен като свърши Италианските газ и бензин, заредих и на другия ден ми светна чека/онова оранжевото дето мяза на двигател/ и ми показа грешка р0161
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
          При мен като свърши Италианските газ и бензин, заредих и на другия ден ми светна чека/онова оранжевото дето мяза на двигател/ и ми показа грешка р0161
          Eдва ли е от италианския газ и италианския бензин. Някой просто е "загасил" лампата с изтриване на грешката, но тя пак си се записва след два-три цикъла "пали-гаси" и лампата светва отново
          Има рецепти тука във форума как се гаси "check engine" лампата при грешка за ламбда-сонда. Първо трябва да се премери сондата дали пък не е дала наистина фира и ако не е - тука в раздела са темите: като се почне от "ламбда-емулатор" на газовата уредба, през н`ам си к`ви си намеси в компютъра и т.н., прибавяне на някакви резистори и прочие магиЙ.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ето някой идеи, започни с кондензатор и съпротивление, разбира се ако сондите са наред, както каза колегата, иначе няма да стане по този начин, тук се ползва правилно работеща сонда, или поне горе долу работеща, стига да не е напълно мъртва. http://www.volvo850.ru/sdelay/L2obman.htm
            TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Вчера ми свърши газта и при запалване на бензин, спря да свети, след като заредих по-късно газ, при запалване пак светна.

Коментар

Tова ми прилича на моята опел Астра преди десетина години светваше чека на газ, ама нищо не следваше от това.Знам,че слагаха някакво устройство което лъжеше компютъра за да не свети.
                Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

спря да свети, .
                  Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
                  светваше чека на газ,
                  Ламбда сондата на газ понякога се шашка, ако са две още по-.....
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Вчера ми свърши газта и при запалване на бензин, спря да свети, след като заредих по-късно газ, при запалване пак светна.
                    Е няма ли да го покажеш най-накрая доя дзвер. Умрях от любопитство
                    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Не правилно регулиран ГИ. Възможните грешки са 2: много богата смес и последващ висок разход на газ и много бедна смес-не е добре за темп. режим на клапаните и т.к. АСК превключва по друг начин заради повече натиснатия педал на газта пак следва по- висок разход.
                      Когато е добре регулиран ГИ при нулиран БК реалният разход на газ е този според БК х 1.15 до 1.25.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                        Не правилно регулиран ГИ. Възможните грешки са 2: много богата смес и последващ висок разход на газ и много бедна смес-не е добре за темп. режим на клапаните и т.к. АСК превключва по друг начин заради повече натиснатия педал на газта пак следва по- висок разход.
                        Когато е добре регулиран ГИ при нулиран БК реалният разход на газ е този според БК х 1.15 до 1.25.
                        26л. газ/градско за 100км.

Коментар

26л. газ/градско за 100км.
                          Нормално младоженско, приемам че сте още в медения месец и на моменти му скъсваш трът...
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Нормално младоженско, приемам че сте още в медения месец и на моменти му скъсваш трът...
                            че е така, така е. Съдя по собствени наблюдения. И моя разход на газ първите месеци беше "леко" завишен.
                            btw, в началото и аз имах ядове с "check engine" в режим на газ.
                            Два три месеца чудене и терзания (ей, тая лампа "джеки чан" ми беше станала най-омразната на света),
                            да пиша ли във форума, да не пиша ли...
                            Накрая си отидох си при оторизирания сервиз на газовата, след три часа бях готов и забравих за "джеки чан".
                            И те така. До днес.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                            2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              ъхъ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X