Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Хондата днес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Хондата днес

Първоначално публикуван от PRANGATA Преглед на мнение
    Е, и аз свърших някои неща.Поиграх си малко с филтъра на парното,за втори път махам част от катализатора и остана около 1/4.Установих, че единия инжектор на газовото не действа и ми предстои избор за инжектори .
    С каква газова уредба си колега и газовите дюзи каква марка са? Питам защото има значение марката на газовия компютър с какви газови дюзи може да работи. Аз главно работя с Valtek 3ома. Издържат до 300к, не се чуват като работят и ремонта им е евтин.

Коментар

Първоначално публикуван от heep2 Преглед на мнение
      Имаш ли идея как се сменят лампичките за врътките на парното и температурата? Гледах някъде, че трябва да разглобя почти всичко, почнах но се отказах по средата. Дали има някой по-лесен начин

Поздарви
      Я го погледни това, стъпка по стъпка е и може и да ти помогне:
      http://www.installdr.com/InstallDocs...PDF/466009.pdf
      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Газовото ми е ланди /ренцо/сигурно, на изпарителя пише само ланди.Инжекторите ми са med gi 25-65 черни/на тях нищо не пише по интернет ги видях ,че са като мойте/ единична бройка 120 лв.Повредата е установих, като прищипвах маркучите с клещи и 2 цилиндър не работи.Размених буксите на 2 и 3 цилиндър и пак 2 не работи.На 2 цилиндър инжектора го поставих на 3 и съответно той отиде на мястото на 2, трети цилиндър не работи.Колата преди това като прехвърли на газ не върви,забива и гасне.От инжекторите към мотора маркучите бяха дълги и малко пречупени ,скъсих ги пак не бива .Свалих инжекторите да видя дали няма запушване ,всичко си беше наред и чак след това установих че единия е повреден.Аз мисля че и на три цилиндъра трябва да върви но тя спира,че и гасне ... но не обръща на бензин. Можели от един инжектор да е проблема.Инжекторите са шумни ...чукат.

Коментар

http://www.gasmagazin.com/%D1%80%D0%...%B5%D0%BD.html - това ми са инжекторите

Коментар

Първоначално публикуван от PRANGATA Преглед на мнение
            Газовото ми е ланди /ренцо/сигурно, на изпарителя пише само ланди.Инжекторите ми са med gi 25-65 черни/на тях нищо не пише по интернет ги видях ,че са като мойте/ единична бройка 120 лв.Повредата е установих, като прищипвах маркучите с клещи и 2 цилиндър не работи.Размених буксите на 2 и 3 цилиндър и пак 2 не работи.На 2 цилиндър инжектора го поставих на 3 и съответно той отиде на мястото на 2, трети цилиндър не работи.Колата преди това като прехвърли на газ не върви,забива и гасне.От инжекторите към мотора маркучите бяха дълги и малко пречупени ,скъсих ги пак не бива .Свалих инжекторите да видя дали няма запушване ,всичко си беше наред и чак след това установих че единия е повреден.Аз мисля че и на три цилиндъра трябва да върви но тя спира,че и гасне ... но не обръща на бензин. Можели от един инжектор да е проблема.Инжекторите са шумни ...чукат.
            Този модел инжектори са си шумни. Вариантите ги свеждам до два(2)
            първи - ремонтира се дефектиралия инжектор
            втори - трябва да се провери газовия компютър какви дюзи поддържа, за да се разбере дали има алтернатива.

Предполагам газовия компютър е Landi Renzo Omegas

Коментар

И аз бях с такива дюзи и съм с такъв компютър Landi Renzo Omegas. Смених с алтернативни дюзи 160лв к-та и колата се оправи. Старите дюзи ги прибрах ако може да помагаме.

Коментар

Необходимо ли е да се слагат бързи дюзи на ЦРВ-то?

Колега Донев ....дай да пратим една рейка Валтек на 300К км на производителя да го изненадаме....
                Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                Disco 1 бекъп
                Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Дюзите подлежат ли на ремонт?Колега какви са тези дюзи от 160лв?

Коментар

[QUOTE=Markony_RS;2417206]Необходимо ли е да се слагат бързи дюзи на ЦРВ-то?/QUOTE]
                    Няма нужда от бързи дюзи за ЦРВ-то. Валтек 3 ома, Рейл 3 ома си вършат работата безпроблемно а това не са бързи дюзи. Рейла обаче се разбива доста бързо блек боди серията, и повечето магазини им отказват гаранцията. Ловато дюзите също изкарват доста хиляди, но те са адски бавни, тракат доста силно и може да се получава едно прекъсване при рязко подаване на газ. А иначе бързите дюзи на Валтек и Рейл се разбиват за има няма 20к в най добрия случай. Горе изброените дюзи се водят евтини. Хубави бързи дюзи са на БРЦ, Романо, но цената там е по две може и повече, ремонта им също е скъп.

Коментар

За Валтека на 300к нищо не казваш
                      Disco 1 бекъп

Коментар

проблем с качване на снимки
                        Последно редактирано от PRANGATA; 03-02-14, 20:02.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/atta...8&d=1391450804
                          http://www.offroad-bulgaria.com/atta...9&d=1391450826
                          http://www.offroad-bulgaria.com/atta...0&d=1391450847
                          http://www.offroad-bulgaria.com/atta...1&d=1391450872
                          това е изпарителя и дюзите

Коментар

Пранга,ако не смениш с оригинални,ще трябва настройка на програмата.Поразрови в продавалника,може да изкочи нещо 2-ра ръка.Цяла рейка Валтек или Рейл е 80-90 лв.Ще ти свърши работа ,но няма да се разминеш от настройката,че са с коренно различни характеристики.3-т вараиант е да пробваш почистване с ултрзвук,ако електрически е здрава.
                            Disco 1 бекъп

Коментар

Според мен, колегата е по-добре да си сложи по бавни инжектори макар и да трябва да пренастрои. Доста по-евтини са и непретенциозни. Ето аз например вече 40000км карам с тези най-обикновени Рейл мисля че версията на 3ома, а дори не съм сменял филтри на газта. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled.JPG
Прегледи:1
Размер:102.0 КБ
ID:5560798 Доста по тихи са от на колегата PRANGATA, имах възможност да чуя неговите на срещата.
                              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                                За Валтека на 300к нищо не казваш
                                Нищо няма да им пращаме на Валтек. Ще вземат да се възгордеят, ще вдигнат цените и ще занижат качеството

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X