Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Хондата днес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Хондата днес

Емич, знаеш ли колко трябва да е количеството на маслото за скоростната кутия при смяната му?
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Миналата година го сменявах в Юбико - 2,1 литра сипаха.
      Говорим за, 6 степенна ръчна ск. кутия дизелов мотор.
      По каталог го дават от 1,9л. до 2,3л. - според зависи, какъв двигател си, 5 или 6 степенна скоростна кутия, 2WD или 4WD.
      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Питам, защото днес сменяха на моята. Моята е именно 2.2 i-CTdI с 6 скорости. И аз знаех че трябва да е към 2.1 литра. Но в сервиза не намериха пробката за наливане и наляха откъм датчика 2.5 литра. Демек очевидно повечко. Надаявам се това да не е голям проблем, или? Предполагам ако тея 200 грама са и повече, ще ги изхвърли през отдушниците.

Коментар

Абе какъв е този сервиз?
          Пробката за наливането е точно под акумулатора и той трябва да се свали, за да може да се налее.
          Има и един болт отдолу-отстрани /контролна пробка/, до където трябва да стига нивото на маслото, ама не ми е под ръка схемата да ти го покажа.Тези дни-като минат празниците,ще го изнамеря и ще ти го кача да го видиш, за да източиш излишното масло, което не е 200мл., а почти половин литър.
          / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Какъв, какъв. Един тука в Дружба. Знам че е най-добре в Юбико, ама какво да направя като сега не работят по празниците? Само тоя намерих, който да работи вчера и въобще по празниците. Моторното масло си донесох Кастрол от Германия 5W30. Самите масла- диференциял и скоростна кутия, филтри-горивен, маслен, въздушен, климатик, накладки и всичко което се смени вчера пратих предварително човек да го купи именно от Юбико и изрично проучих дали ще работят тия дни. Ама нейсе- не работят. А аз самия съм си дошъл само за тея 2 седмици по празниците и после пак се прибирам. Толкова ли е фатално това количетво в повече? Няма ли да го изхвърли?
            Иначе ще се принудя сега по празниците пак да търся някъде да източвам. Не че е голяма философия. Ама си трябва сервиз с платформа и instrument. Не е като да слезнеш пред блока и сам да си го направиш.

Коментар

По принцип, по-добре повече, отколкото по-малко.
              Откъде ще го "изхвърли" -най много да ти протече от някой семеринг евентуално.
              Иначе този "Кастрол" където си сложил, не ми харесва.
              Маслото за нашия двигател е HONDA - HFE-C2 0W30 Fully Synthetik , и е хубаво /препоръчително-задължително/ да се кара с такова.
              Както и да е, няма да се плашиш, карай си празниците и не го мисли.
              Весело изкарване на Коледните и Новогодишните празници!

Коментар

Здравйте колеги, Честита ви нова година.отдавна не съм се разписвал и аз.
                Новото при мен е фейсова броня големи мъки големи харчове но кеф цена няма.
                С фейсовата броня идват и мъката с халогените който никъде не намерих инфо, че няма как да станат. Махнах разширителя за въздуха но казанчето за водата на чистачките няма как да оправя. Финалния резултат е с Дневни кръгли китайски светлини. и сега търся казанче с помпичка за пръскални на фаровете от преди фейса. ето и малко снимков материял.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131215110245.jpg
Прегледи:1
Размер:111.4 КБ
ID:5550882Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131222140508.jpg
Размер:122.9 КБ
ID:5550883Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131231124016-1.jpg
Размер:130.7 КБ
ID:5550885
                Прикачени файлове

Коментар

днес смених обувките на хонделата.Сложих General Grabber TR
                  Honda CR-V B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от swakke Преглед на мнение
                    днес смених обувките на хонделата.Сложих General Grabber TR
                    Честито и дано поне да са нови............. не очаквай чудеса от тях зимата и карай внимателно на утъпкан сняг, да не говорим на заледено............ миналия месец махнах моите само след година и половина ползване

Коментар

Здравейте,
                      при мен напомни за себе си стария часовник на хондето.Както си работеше и взе ,че спря.Оттук нататък ,обичайните неща .Сваляне ,припояавне на елементи-"обичайния" заподозрян беше хванат R051 беше се разпоил от едната страна и един диод по същия начин.С помощ от приятел /с хубава техника / проблема е отстранен.Тая хамалогия я правех преди две години та така... сега пак .По този случей да кажа и радиатор ще сменям тия дни .Естествено на обичайното място -цепка срещу горната гърловина .Караше така, ама много взе да тече пущината !Това от мен !На всички желая много безавариини километри и много здраве !

Коментар

Този проблем с радиатора го минах преди 2 години, но още съм си със стария радиатор, защото ми се досвидяха 200 лева за нов. При мен цепнатината която залепих беше 5-6 см. на същото място до гърловината.

Коментар

Какво направих по Хондата днес - еми счупих я.
                          Нещо съединителя се предаде може би?
                          Утре ще я разглобяват в Юбико да видят какво и има.
                          Иначе от нищо се получи. Сутринта паля с натиснат педал на съединителя и се чу някакво двойно щтракване на самия педал и лек тласък напред.Съединителя явно не беше отделил.Повторен опит с неколкократно напомпване на педала и уж всичко бе наред но до следващото кръстовище.Работи на место и не иска да включи на първа.Гася я,включвам на първа,въртя и я паля на скорост и така карам до следващия светофар и я гася ,защото като работи не мога да включа. И така половината София обиколих, докато в един момент не се оправи и я закарах нормално до сервиза.Там като я изгасих и я пробвахме, отново направи същия проблем.
                          Не е от помпите, защото вилката си се движи и си натиска, обаче какво е станало вътре в съединителя не се знае.
                          Утре като се разглоби ще се види , но някакви предположения да имате сега евентуално?

Коментар

Какво направих по Хондата днес - еми счупих я.
                            Ама нарочно ли ...
                            Високо ли отделяше , да си забелязъл да придърпва напоследък? Кой знае, може да се е счупила някоя пружина...
                            Да не забравиш да пишеш за резултата, че на тия километри всички сме на този хал ...
                            Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Абе той си отделяше високо /от 3 години е така/ но много ме дразнеше, че е много твърд педала.
                              Според стария собственик /вярвам му/, съединителя е сменяван преди 45 х.км., ама какъв са сложили и той не знае, а също и дали са сменявали целия комплект, също не знаеше, закарал я в сервиза че е била за съединител и са му го сменили, доколкото си спомням е платил около 500-600 лв.
                              На мен ми прилича на притискателен диск,или нещо по вилката и лагера, обаче все ме мъчи мисълта дали евентуално не е от някоя помпа? Миналата година сменявах спирачната течност и до сега не е мръднала грам, обаче пак почерня много бъзо.
                              Че сработват помпите е ясно /вилката си се движи при натискане на педала/ обаче ако някоя гумичка е заминала и изпуска малко - колкото да не може да направи налягане и да не може да натисне както трябва, само ще разглобяват и това ме притеснява.
                              Според сервиза /Юбико/ разбират и правят само Хонда, нещо е станало със самия съединител, ама???

Коментар

И накрая след доста мислене и предположения,дойде часът на истината.

Проблемите бяха няколко:
                                1.Заминал демпферен маховик.
                                2.Заминал притискателен диск /изпаднал един голям нит/ откъдето се е получил и другия проблем.
                                3.Счупено едното ухо на лагера.

Сменено всичко ново:
                                демпферен маховик, притискателен диск,феродов диск и лагер.

Резултата:
                                Всичко се оправи, най-накрая педала стана нормално мек /а беше доста твърд/,дори леко като е натиснат, не се усещат никакви вибрации, или подритване на крака /преди макар и слабо се усещаше/, при каране на голяма предавка,с малка скорост и минимална газ, вече не придърпва-претриса и не те кара да превключваш на по-ниска скорост.

И най-важното:
                                Преди месец, в тази тема в постове #368 и #372 , бях споделил за една неравномерна работа на двигателя между 1000 и 1500 оборота, при работа на място.
                                Сега признавам,/ макар че не вярвах/ - от Бултрако познаха, че това де дължи на демпфера, а не е от дюзите, както си мислех аз.Това също се оправи и изчезна - просто разбития демпфер, е предавал вибрациите и се получавал някакъв резонанс.

Макар скъп и непредвиден ремонт, съм доволен от резултата.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X