Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Еееее. Това, че са козметики и че в гората ще дадат фира и аз го знам. Обаче намеренията ми са да стигна до тях и трябва да се подготвям от рано.За шасито още не знам. Искам да я дигна и да видя какво точно представлява в момента /в какво състояние е/. Мисля, че може да се възстанови от съответните матеряли. До тогава събирам мнения. В най лошия случаи ще я продам на части но не мисля че ще стигна до там. ААА забравих да кажа, че вежди вече си намерих. Едната струва 553.20 лв от даихатду. Казаха че ако ги поръчам ще им направя сефтето. Незнам дали може да им направя сефтето без да ги поръчвам?
    Последно редактирано от Deian_g; 30-10-07, 08:26.

Коментар

Дидо или си луд ( готов съм да си понеса санкциите за обидата ) или си много богат филантроп да спонсорираш Дайхатсу???

Как 500 лева на вежда, вземи си един чук едно парче алуминиева ламарина флекс нитачка и малко творчество и ето ти вежди, какви 500 лева какви истории, моля те недей така ?

Ако не можеш поръчай си от фибростъкло или на тенекеджия, пак нема да излезе и 1/3 от цената на Дайхатсу...

Много поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        Дидо или си луд ( готов съм да си понеса санкциите за обидата ) или си много богат филантроп да спонсорираш Дайхатсу???

Как 500 лева на вежда, вземи си един чук едно парче алуминиева ламарина флекс нитачка и малко творчество и ето ти вежди, какви 500 лева какви истории, моля те недей така ?

Ако не можеш поръчай си от фибростъкло или на тенекеджия, пак нема да излезе и 1/3 от цената на Дайхатсу...

Много поздрави,
        Ха ха. Как ще дам толкова пари за две криви ламарини бе. Ти съвсем ме зе за хамав.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
          Ха ха. Как ще дам толкова пари за две криви ламарини бе. Ти съвсем ме зе за хамав.
          режеш старата.отиваш в един магазин за тенекии и мериш коя горе долу ще пасне.от кола вежда струва 30лв

Коментар

Да кажа какво съм направил до момента.
            До момента съм свалил седалките, всички мокети тапицерии и кори, свалих капака на двигателя и задната врата. Мисля да сваля и страничните врати. Решил съм да възстановявам всичко което мога. Свалих подкалниците.
            Отпред ламарините на калниците са здрави. От двете страни където се закача вътрешната част на престилката е изгнило и са се образували малки дупки. Мисля като зема да оправям купето да заваря кръпки от ламаринки и да го възстановя. Другаде не видях изгнило или тръгнала ръжда.
            Отзад багажника е доста изгнил мисля там да режа смело и да слагам нови ламарини и гредички. Предложиха ми и вариант да го направя с алуминиев рифел. Но за сега това е етап които ще сдигна ако реша проблема с шасито.
            След като го поогледаха колата в сервиз реших да се застраховам и вчера измерих собственоръчно компресията на цилиндрите. Всичките са в границата 13-14 атмосфери. Струва ми се, че двигателя е наред.
            Почнах да разкачам двигателя и да развивам болтовете които държат шасито и купето. Интересно че за сега трите болта които хванах се развиха без да се късат. Мисля, че по трудно ще се развият задните.
            Става бавно защото отделям по 1 час на ден най много, а се старая да направя така, че накрая резултата да е добър.
            Бих пратил снимки но ми откраднаха фотоапарата и сега не ми остава време да си избера нов. Ако някои има идеи и по тая тема да пише. Важното е да е миниатюрен.
            КОИТО ИМА ИДЕИ ПО ТОВА КОЕТО ПРАВЯ ДА СПОДЕЛЯ.

Коментар

Бих пратил снимки но ми откраднаха фотоапарата и сега не ми остава време да си избера нов. Ако някои има идеи и по тая тема да пише. Важното е да е миниатюрен.
              КОИТО ИМА ИДЕИ ПО ТОВА КОЕТО ПРАВЯ ДА СПОДЕЛЯ.
              Успех, колега, и дано скоро има добър завършек на делото.
              За фотоапарата бих ти препоръчал телефон с добра камера - преди време си купих SonyEricson k800i - оттогава нормалния апарат почти не го използвам, а и това винаги ми е под ръка и прави съвсем задоволителни ( но непрофесионални, все пак де), снимки.
              Още един път ти пожелавам успех!!

Коментар

Браво Дидо,

Поощряваме те за волята и упорството, няма да се отказваш, снималото го прежали за седмица ще си го изкарал )

Много поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Бравооооо! Поздравявам те аз съм новак, но се сблъсках вече с ремонта на двигателя. Сега, като го направих ме очаква и шасито (много е зле), ходих на две места и тенекеджиите ми казват да я продавам(шасито на всякъде е нацепено и с дупки), ама тъпо е да прецакам някой друг. Понеже не виждам дали си от София и ако си, имаш ли нещо против да ми покажеш какво правиш, за да се ориентира, че аз лично не знам от къде да я почна. Ако не те притеснявам разбира се, а иначе ще я видя на накоя от другите срещи.

Коментар

Първоначално публикуван от Velkov Преглед на мнение
                    Бравооооо! Поздравявам те аз съм новак, но се сблъсках вече с ремонта на двигателя. Сега, като го направих ме очаква и шасито (много е зле), ходих на две места и тенекеджиите ми казват да я продавам(шасито на всякъде е нацепено и с дупки), ама тъпо е да прецакам някой друг. Понеже не виждам дали си от София и ако си, имаш ли нещо против да ми покажеш какво правиш, за да се ориентира, че аз лично не знам от къде да я почна. Ако не те притеснявам разбира се, а иначе ще я видя на накоя от другите срещи.
                    Нямам нищо против да споделя опит само че аз съм от Варан. Те и мен всички тенекеджии дето я видяха ми казаха "ПРОДАВАЙ и гледай да е на някои дет не разбира". Иначе кво правя? Разглобявам и записвам всичко кое от де е /мен това ми е първата разглобена кола/. Днес вече съм разкачил почти всичко. Закачих я с един колан за лебедката и купето се подигна. Много от болтовете са късат но със свясна дрелка и набор от бургии и мечици се оправят бързо. Трябва да се разкачи още резервоара.
                    Имам два проблема някои ако знае нещо да сподели:

1) Не мога да откача филтъра за бензина. Като гледам трябва да се развият и горния и долния маркуч но са здраво стегнати. Напръсках ги с препарат и съм ги оставил да фтасват. -този проблем го реших, разви се.
                    2) Не мога да разбера как да сваля двете жила на задните спирачка, да ги освободя от купето.

Ама че си е голяма гнилочина нема две мнения. Бая тел и ламарина ще отиде накрая.
                    Последно редактирано от Deian_g; 04-11-07, 14:20.

Коментар

Ето две снимки.
                      Прикачени файлове

Коментар

добре че имаш люк.
                        айде много си бавен.аз за един ден ги изтърбушвам джипките.
                        облепи си добре предния прозорец.лесно се напръсква от ъглошлайфа.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                          добре че имаш люк.
                          човек да беше го казал по рано ,аз като кърпих моита Кичка него направих това нещо иси викам откаде лие. ама то после един тир се погрижи добре и сега сие пукнато предното стъкло...
                          boko
                          Jeeep---KIA
                          https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                            добре че имаш люк.
                            Еееее чакай де, бавен, сефте ми е. Трябва с нежност с любов първия път. За шлайфа поне с него имам опит.

Коментар

Еееее чакай де, бавен, сефте ми е. Трябва с нежност с любов първия път. За шлайфа поне с него имам опит.
                              Като ти гледам условията даже доста бързо се справяш. Дерзай, Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                                Като ти гледам условията даже доста бързо се справяш. Дерзай, Успех.
                                Еми аз си правя къща. Гаража още не е готов. Не му беше времето сега да го ползвам ама пък добър импулс беше да го поразчистя.
                                И никои нищо не каза за жилата на спирачиките. Никои ли не му се е налагало да ги сваля?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X