Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
    1) Това как говоря си е моя работа, а ти как говориш си е твоя.

2) Как точно ме конкретезира като лаик в темата незнам. Знаеш ли какво съм учил, какво съм конструирал. Мога да ти кажа ама не ми е приятно да си ги мерим тук.

3) За сега не съм видял човек с ръчно изработена рама, мост, двигател....няма и да видя защото трябва много голям РЕСУРС и защото не е рентабилно. Кои са тези хиляди хора които са със самоделни рами- не разбрах.

4) Нямам нищо против ТНТМ, а изработката на рама далеч не е ТНТМ.
    Това как говориш не е само твоя работа защото не си в кръчмата а си в форум където четат всичкиНе можеш да казваш че аз говоря глупости и едва ли не да ме изкарваш глупак-въздържай се от подобни приказки спрямо менКакво ти си конструирал въобще не ме интересува и не искам аз да си меря нищо с теб.
    Понеже не си виждал човек с ръчно изработена рама-аз мога да те заведа да видиш такъв с изцяло ръчно изработена рама и огромен двигател с мостове по около 450 килограма всеки преминал през технотест и одобренИзделието се кара около 3 години вече и върви яко

Коментар

А ти замислял ли си се дали машините дето правят БигФутовете и материалите ги има тук. То е хубаво че си го видял на филм, ама до там. Ясно - дискавъри е по-достоверно университет! Няма да коментирам повече.... Пратете го човека да си изработи рама в Мадара и ще видим резултата. За това май ставаше въпрос....
      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
      Drag Grand Canyon Daily
      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
      LZ1JYM

Коментар

Не колега не съм се замислял, трудно ми е да си помисля, че по Америката има железа а тук няма трудно е да измисля, че тук правят МПС да даянят по горите 20-30 години, много ми е трудно да измисля колко е сложно да завариш едни тръби да огънеш едни железа да сложиш едни болтове и гайки, ама ние тук и болтове и гайки нямаме...

Джими а ти замислял ли си се как мислиш, защото аз мисля, че тук говорим за реални неща, за едно изгнило шаси от един изгнил метал, а щом е от метал значи може да се коригира, виж ако бе диамант не умея и не съм виждал да заварят такива, ама за железни неща знам, че се правят и се карат после...

И тук всички тръгнахме от реалната идея да се помогне в реалната ситуация, с реален бюджет на реален човек...

Аз спирам...

Поздрави,
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Момци не се карайте за едно шаси. Няма смисъл на мен също би ми било интересно ако някой се навие да прави шаси колко би излязло и как е изработено Останах с впечетлението че джипката е взета като евтин проект за кеф по поляните и пътеките Самата изработка на ново и необходимите ремонти обаче ще обесмислят тази идея И въобще нека момчето отиде при стария собственик и го пита кво мисли по въпроса Въпреки че за тая цена и читав ендуро мотор не може да се вземе

Айде лека утрин

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
            ....за едно изгнило шаси от един изгнил метал, а щом е от метал значи може да се коригира...
            Ето тук грешиш, всичко си има граници.
            Drag Grand Canyon Daily
            LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
              Ето тук грешиш, всичко си има граници.
              Всичко може да се ремонтира и да се направи наново
              Целта на темата е да се помогне на колегата как да си оправи джипа с минимални средства а не да даде пари колкото за друг джип

Коментар

Наистина всичко е възможно да се изработи. Но на каква цена и с какъв ресурс. И нещо много важно-РЕГИСТРАЦИЯТА. Скоро се наложи смяна на рама на ТЛК100, OK сменихме я. И човека още не може да си регистрира джипа защото новите рами в цял свят идват БЕЗ НОМЕР. Човека има протокол за смяната, фактура за рамата, протокол от КАТ за ПТП, опис на щетата, декларация от сервиза за подмяната, има и старата рама.
                Каква е процедурата:
                Бракува се целия ударен джип, регистрира се новата рама, с протокола за бракувания джип се поставя двигателя на новия, от там технотест и оттам в КАТ. Да ама не, в България нямало кой да набие номера на рамата или да пренабие законно старите.
                И това при оригинална рама с всички документи за около 12000 лв.
                Сега джипа за 150000 се кара с тия всички документи в жабката и без номер на рамата и много банкноти по 20 лв за пътните полицай.
                Та според мен спора не би трябвало да бъде "може или не може" а СТРУВА ЛИ СИ. Поздрави и успех.

Коментар

Здрравейте колеги!
                  Има и друг вариант като например да си кара колата така извесно време докато му попадне или се уговори с някого да му домъкне някоя по кадърна.Вчера приятел си взе Фероза за 2600 лв.Залягахме отдолу огедахме я както трябва и решихме,че от това кола ще става.Леко ударена/без криво шаси/ но взета да попълни дупка т.е. изчистване на паркинга покрай другите взети.Много често има такива и стават все повече,та мисълта ми е взема друга и бракува старата и си има и части и даже и за продан ще има за някоъ лев назад.Поздрави.

Коментар

ейго как правя аз.и не за първи път много са минали досега процедурата.няма още скъсано шаси.проблема е че вече няма номер на шасито.профилите са домашно сготвени от 5ммстомана.по здраво нема
                    е от новото по убо нема ама парасарите са до тука
                    Прикачени файлове

Коментар

До колкото разбирам обобщавайки всички мнения ми се оформя мнението, че не си заслужава да се влагат средства в тази кола повече. Благодаря на всички които обърнаха внимание на моя случаи и споделиха мнението си. Изглежда, че ще трябва да открия по скоро тема каква джипка да си купя от тук на сетне. А за търговеца и консултанта които ми я набутаха тази да търся начин да си възстановя сумата. Здраве и любов на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                        До колкото разбирам обобщавайки всички мнения ми се оформя мнението, че не си заслужава да се влагат средства в тази кола повече. Благодаря на всички които обърнаха внимание на моя случаи и споделиха мнението си. Изглежда, че ще трябва да открия по скоро тема каква джипка да си купя от тук на сетне. А за търговеца и консултанта които ми я набутаха тази да търся начин да си възстановя сумата. Здраве и любов на всички.
                        Drag Grand Canyon Daily
                        LZ1JYM

Коментар

Възстанови си част поне от парите - и после или карай докато излезе сериозен проблем - или продай на по-ниска цена въпреки гнилочите (без да криеш състоянието). Ще се купи- било за части, било ентусиаст-ТНТМ да се пробва да оправя рамата.
                          Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            С какво?Стомана 3?
                            За тази работа S355JR върши чудесна работа. произвежда се и в България (дебелина от 4 мм и нагоре) и може да се намери по разните складове на достатъчно приемлива цена.

Коментар

Понеже огледах Фероза-та-затова пиша отново в темата.На джипа могат да се възстановят дефектите по шасито-които далеч не са толкова фрапиращи че да налагат смяна на рама или замяна на самото возилоОбръщам се към хората които посъветваха колегата едва ли не да си хвърли джипа:Моля Ви-не давайте грешни съвети и мнения преди да сте видяли нещо и да сте наясно с реалното положение

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                                Понеже огледах Фероза-та-затова пиша отново в темата.На джипа могат да се възстановят дефектите по шасито-които далеч не са толкова фрапиращи че да налагат смяна на рама или замяна на самото возилоОбръщам се към хората които посъветваха колегата едва ли не да си хвърли джипа:Моля Ви-не давайте грешни съвети и мнения преди да сте видяли нещо и да сте наясно с реалното положение

Чудесно значи всичко е наред. Абе друго си е око да види и тн.Значи жипо си е струвал парите и човека дето го е гледал е гледал добре.Пари няма за връщане и жипо ще ЛилиИванови на собственика и занапред.Това е добра новина наистина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X