Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Ейййй!!!
    Само като написах за шаси на Фероза и всички се разбЕгаха!
    Явно е синдром!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

По цял ден съм в гаража,това е до Метро 2.Телефона ми е в подписа.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Благодаря!
        Щом сглобя предницата, ще ти се обадя за консултация.
        Междувременно пазаря друга рама.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Ейййй!!!
          Само като написах за шаси на Фероза и всички се разбЕгаха!
          Явно е синдром!
          Толкова много изревахме от изгнило шаси, че вече някой като изохка и не ни прави впечетление
          Ако спазариш ново ще е най-добре и бързо. Разглабяш местиш агрегатите и зглабяш. Философията не е голяма дори и за аматьор с подобаващи технически познания стига да имаш подходяшо помещение. За номера на рамата ще се измисли нещо ако не ти се занимва с пререгистрация. Само хубаво го огледай. Лумкай с чука да го тестваш и после го изправяй към предната част да видиш дали няма да се изсипе една кофа ръжда.
          Ако ще възстановяваш старото разглабянето и сглабянето нама да ти се размине.
          Ако задната част ти е "гола вода" считай че и предната ти е почти такава ама още не си личи. Гният отвътре.
          Успех.
          О899 2б2 1З2

Коментар

Ако двете части се съединят на място, където са здрави, подсилване може и да не е нужно. Съединяват се по диагонал, тоест, режат се и двете под един и същи ъгъл, и после се заваряват.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Брейййййй. Не знаех че ферозите гниели. Мисля, проблема с номера не би трябвало да е толкова голям. Може да се пресади таз част. Шаси дето да не е тръгнало отвътре няма от де да се намери. Това аз дето го купих беше много читаво ама като го опердашихме с пясък и се появиха на едно две места дупчици. Сега като се сетя го мия отвътре с горяло масло, седи едно такова мазничко и мисля, че ще поизкара.

Коментар

Ето новата ми занимавка.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image063.jpg
Прегледи:1
Размер:102.2 КБ
ID:5225113Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image065.jpg
Размер:102.5 КБ
ID:5225112

Шасито е добро. Падна голямо лупане с чука и доста ръжда изпадна, но дупчици се отвориха само в задната част след дясната дъга.

Име:Image067.jpg
Размер:99.6 КБ
ID:5225114
                Следва много внимателно почистване и т.н.

Име:Image068.jpg
Размер:95.3 КБ
ID:5225111

Мисля да режа тук (1) и да подсиля с планка (2) от вътрешната страна:

Име:Image066.jpg
Размер:97.5 КБ
ID:5225115

Коментар

Саше,гледам че няма да скучаеш!
                  088пет722пет99
                  http://www.hydropompi.com/

Коментар

Апсолютно!
                    Някой знае ли, дали има някакъв грунд на спрей, или ще трябва да мацам с четка?
                    Мисля да го подготвя сега, а пък смяната да стане по-нататък с минимум разглобяване. Т.е. свалям купето, махам тръбички, режа и изваждам задната част.
                    После оборудвам , прикарвам и заварявам. Не мисля въобще да свалям двигателя.

Коментар

Грундове на спрей има,но са си компромис.Така и така си,се хванал купи си епоксиден или реактивен грунд(двукомпонентен),бъркай си по малко и мажи с четка.Поне,грунда ще е истински.А отгоре може и със спрей.
                      Обмисли,има ли смесъл,да режеш шасито,дали местенето на ДВГ-то няма да е пак толкова работа...
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Илияне, освен проблема с номера на шасито и евентуална пререгистрация или магерене, шасито е от дясна дирекция.
                        Ще се наложат преработки и на захващането на кормилната кутия. Освен разглобяването и сглобяването на носачи, главини, диф, полуоски и т.н.
                        Дори не мисля да откачам торсионите в предната им част, където са захванати за носачите.
                        Друг е въпроса, че ще правя всичко на вилата и сваляне на двигател ще ми дойде изнанагорно.
                        С две думи, минимум разглобяване.
                        Моето шаси отпред си е здраво. Гледал съм го десетки пъти.
                        Поздрави!

ПП: За сервизи, наеми на помещения и т.н. няма "свободно време" засега, но евентуално е вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          ПП: За сервизи, наеми на помещения и т.н. няма "свободно време" засега, но евентуално е вариант.
                          Сашо, я се обади да ти кажа тва онова за процедурата. Тамън и по бира ше пием.
                          Освен това можеш при мен да направим смяната.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Петъо, първо искам да изчистя хубаво шасито, да го грундирам и да го боядисам. Смяната не ми е спешна, че колата си е в движение, но и това е вариант. Благодаря ти за предложението.
                            Като подготвя всичко, а ще ми отнеме малко време, ще ти се обадя.

Коментар

Малко да събудя темата. Явно тая количка за сега не ще да умира та имам колкото и да я троша по ловните полета. Понеже на няколко пъти ми се случи да потъна в коловози на дървосекачи та открих ползата от Hi lift-а. От извесно време се чудя къде да му намеря място, че в "багажника" ми е мало тесничко. Решил съм да го сложа на предната броня /оригиналната/ по средством два крепежа /ще дам чертежче/. В тази посока събирам информация има ли някакви отзиви против. Мястото ми се струва подходящо и няма да пречи на нищо.

Коментар

Що пък не!
                                Идеята е малко щура, но ще се радвам да споделиш.
                                ...Стига да не пречи на куките...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.

Зареждам...
                                X