Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Кията днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Кията днес?

Ще тръгне-чакам вала да се върне от шлайф,полиране,блока от челосване и започва сглобяване.
    Този мотор беше "изтърван" още при покупката на колата-/силно износен и зверски прегряван,под косъм-линията,сложена на блока влизаше пластина 0.15мм.!!!/.
    Така мина почти 50 000км.,с две смени на гарнитури,но не можах да се примиря с тракането,като цяло шумната работа и какво ли още не......
    Хлабина 0.10мм. между шийки и биелни лагери,с основните положението е същото,освен това има и навлечен материал.....-пълен ужас.
    Пробвам след шлайф на допуск 0.05мм.,дано се получат нещата....,ако ли не-друг мотор.
    Последно редактирано от Янко Желязков; 08-08-16, 01:13.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      Бах маа му! Тва ще тръгне ли отново?

Така и така си го ройнал, защо не вземеш да му боднеш турбина? Соти твърди, че мотора е много подходящ.
      Турбинираните мотори се отличават със сравнително по-ниска степен на сгъстяване и тя е от порядъка на 8.5-9.0.
      В моя случай е точното обратното,поради неколкократното челосване на главата,а сега и блока и като цяло карам на компресия 15атм.,което ще рече,че ми идва степен на сгъстяване 12-/оригинално тоя мотор е с 9.2-9.3 степен/!!!
      Та ако в моя случай сложа Мега+турбина силно ме съмнява колко ще издържат буталата и биелите.....-както казват руснаците ще има "Треснало бутало"...

Коментар

Соти май и бутала сменя... И Мега си има от преди.

Та по въпроса от заглавието:

След като Кията ми взе да дрънчи зверски по паветата, миналата седмица махнах отлепените ламаринки на накладките и "О-о-о-о, тишина". Не е истина как дрънчат. Обаче накладките си бяха за смяна. Днес ги смених. Лошото е, че новите пак са с ламаринки, но поне са залепени. От едната страна апарата се движеше много трудно, маншончетата на водачите бяха скъсани. Съответно водачите пълни с грес + феродов прах + вода + кал. За късмет в Базис имаха два броя такива маншончета. Смених ги, измих с нафта и смазах с медна грес (и от двете страни). Сега двата апарата се движат съвсем леко.

Днес пристигна нова ламбда сонда. Тия дни ще се боря и с нея, че е навряна на кучето в гъза.

Намислил съм да сменям тампоните между шасито и купето. Притеснява ме, че задните болтове са ръждиви, да не ги скъсам. Купих си дълбоко проникващ замразяващ спрей. Който уж трябва да замрази гайките, да напука ръждата и да проникне вътре. Нещо като нагряването с горелка, ама наобратно. Кажете да напъвам ли с дълга щанга или пък имам по-голям шанс с пневматичен пистолет?
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Уикенда бяхме на село в Родопите и си правихме разходки по черните пътища. Отидох нормално, но се прибрах на 3 цилиндъра... Да си призная, от известно време усещах, как някой цилиндър прекъсва по време на работа, но си карах така и чаках по-сериозен признак.

Вчера свалих свещите и тази на първи цилиндър беше черна. Смених свещите, а за по-сигурно и бобината (имаше пукнатина) на 4-ти цил., заедно с кабела за 1-ви. Бобината и кабела струваха 41 лв в Колос (с обявената 20% отстъпка в сайта им). Бобината и свещите са еднополсни Denso, а на кабела си пише Made in Korea.

Имаше масло в гнездата на две от свещите, както и върху ламарината на изх. колектор. Така, че смених и гарнитурата на капака на клапаните. Смених трите болта М8 на дроселовите клапи със шпилки и гайки. Едната резба беше изтървала и подложих гайка отзад
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Соти май и бутала сменя...
            Не...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Намислил съм да сменям тампоните между шасито и купето. Притеснява ме, че задните болтове са ръждиви, да не ги скъсам. Купих си дълбоко проникващ замразяващ спрей. Който уж трябва да замрази гайките, да напука ръждата и да проникне вътре. Нещо като нагряването с горелка, ама наобратно. Кажете да напъвам ли с дълга щанга или пък имам по-голям шанс с пневматичен пистолет?
              Колега, пиши как си ги сменил, че ми е интересно.
              Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
              SSang Yong Kyron 2.0xdi
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Колега видях че си караш кията с руски гуми как са ти предавките с тях ? Искам да сложа и на моята по височки гуми .

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
                  Колега видях че си караш кията с руски гуми как са ти предавките с тях ? Искам да сложа и на моята по височки гуми .
                  Мммм-усеща ги колата,няма начин-"Сафари"-510 тежат 19.6кг. без джанта,"КАМА"-И-511 с кило надолу!
                  Общо взето си иска значително по-бавни дифове за да имаш яка тяга на 2-ра бавна предавка,която е много важна за сериозното развъртане на гумите в яка кал или стръмен,кален наклон.
                  На асфалт също положението не е "розово"-при изпреварване задължително от 5-та се преминава на 3-та.
                  Сега след ремонта я щадя и повече от 3000об/мин. не вдигам,но даже и до тези обороти мотора е доста по-жив отпреди.
                  До тук съм на около 1000км.,но ще изчакам поне още 4-5 000км. без зорене с леки разходки из Стара Планина.
                  Прикачени файлове

Коментар

Днес, след като смених алтернатора и реших единия проблем се заех и с инсталирането на една глезотия, която е пряко свързана с проблема с тоците. Сложих волтмер, дигитален, доставен от братски китай на стойност около 4лв. За съжаление единственото място, на което можех да го сложа без да дупча беше вертикално, но в края на краищата гоня дункционалност, а не конкурс за красота:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160915_160931.jpg
Прегледи:1
Размер:64.1 КБ
ID:5728376
                    Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                    Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Това вечер ще ти боде очите.
                      Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                        Това вечер ще ти боде очите.

Няма.
                        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Точно от това място няма как да ми боде в очите. И не свети по-силно от лампите на таблото или подсветката на сд-то всъшност.

Ако все пак ме дразни, процедурата е обратима и мястото му може да се смени безпроблемно.

Коментар

Днес започнах да сменям ангренажа, не стигна времето и утре ще довършвам. Корейско-японската дружба изяде кило псувни... Не знам кой идиот е конструирал цялата тая работа, но да се налага да сваляш хидравличната помпа, компресора на климатика(или да го зареждаш, ако не ти се сваля) и алтернатора за тая процедура е тотална глупост... Да каже човек, че не е имало място, ама това минава всякакви граници...

П.С. Стойката на хидравличната помпа - 5 болта, колкото за цялата скоростна кутия.... Тия хора са идиоти...

Коментар

аз пък днес реших да пробвам новата станцийка за запояване и да направя нещо, запланувано още преди година. Нещо зелената подсветка не ми харесваше особено и я замених с червена (макар и на снимката да не се вижда хубав червен цвят)
                              Всъщност резултата е перфектен поне за мен.
                              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Браво за търпението!
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X